دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
23 مهر 1399 - 14:51

سیر تحول گوشی های آیفون

گوشی آیفون پس از درگذشت بنیان‌گذار اپل، در بخش‌های زیادی دست‌خوش تحول شد. این تحولات در مواردی همچون حذف حاشیه‌های اطراف نمایشگر و به‌کارگیری دوربین چندگانه کاملا مشهود بود.
کد خبر : 523292
image_f895a670b2cd0d2b76a85e0a46c88f09fd7196bb.jpg

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، گوشی آیفون که یکی از محبوب‌ترین گوشی‌های حال حاضر جهان است، در سال‌های اخیر دستخوش تحولات بسیاری شده است. اپل شرکت آمریکایی تولیدکننده‌ی گوشی‌های آیفون از دیرباز به ساخت گوشی‌های باکیفیت شهره بود. دلیل این شهرت تمایز همیشگی آیفون‌ها در عملکرد تاچ ال سی دی، کیفیت صفحه نمایش، بازدهی باتری موبایل، سیستم‌عامل سبک و روان با اپلیکیشن‌های پرشمار و از همه مهم‌تر قدرت پردازنده‌ی آن‌ها بوده است. پس از درگذشت، استیو جابز، بنیان‌گذار اپل، مهندسان اپل سعی کرده‌اند ضمن بهبود ویژگی‌های مذکور، از نظر طراحی و عملکرد دوربین نیز فاصله‌ی خود را نسبت به رقبای اندرویدی حفظ کنند.


تاچ ال سی دی گوشی های آیفون



تاچ گوشی آیفون چه در زمان استفاده از نمایشگرهای ال سی دی و چه اکنون که از نمایشگرهای OLED بهره می‌برند، علاوه بر حساسیت و دقت لمس بالا یک تفاوت عمده با سایر گوشی‌ها داشته است: قابلیتی با نام Force Touch که بعدها به 3D Touch یا تاچ سه بعدی تغییر نام داد. در نتیجه‌ی به‌کارگیری این قابلیت، نتیجه‌ی لمس آهسته و پرفشار صفحه نمایش از هم متفاوت بودند. این یعنی مثلا کاربر با لمس آهسته‌ی یک لینک، می‌توانست پیش‌نمایش آن را مشاهده کند و با تاچ محکم‌تر ال سی دی آن لینک را به طور کامل باز کرده و وارد سایت شود. البته اپل اولین بار در iPhone XR 2018 با هدف کاهش حاشیه نمایشگر این قابلیت را از گوشی حذف کرد تا سرانجام در خانواده آیفون ۱۱ به کلی آن را کنار بگذارد و haptic touch را جایگزین کند. هپتیک تاچ که پیش‌تر در گوشی‌های اندرویدی دیده شده بود، لمس طولانی را جایگزین لمس پرفشار در گوشی آیفون کرد.


صفحه نمایش گوشی آیفون


اگر از کاربران یا دست‌کم علاقه‌مندان گوشی‌های اپل بوده باشید، حتما نام Retina Display را شنیده‌اید. این نام را استیو جابز ثبت کرد و اولین بار در معرفی آیفون ۴ از آن استفاده کرد. رتینا دیسپلی در صفحه نمایش آیفون به این معنی است که در فاصله‌ی منطقی چشم از گوشی، به دلیل تراکم بالای پیکسل‌ها امکان رویت آن‌ها وجود نداشته و این تصاویر هستند که با حداکثر کیفیت به چشم کاربر می‌آیند. پس از آیفون‌ ۴، آیفون‌های ۵، ۶، ۷ و ۸ نیز تراکم پیکسلی ۳۲۶ پیکسل در هر اینچ داشتند و نسخه‌های پلاس به دلیل داشتن نمایشگر بزرگتر از تراکم پیکسلی ۴۰۱ پیکسل در هر اینچ در صفحه نمایش خود بهره می‌بردند.


از دیگر نام‌های منتسب به صفحه نمایش گوشی‌های آیفون True Tone است. این قابلیت به معنای آن است که نمایشگر فارغ از اینکه در چه شرایط نوری قرار دارد، رنگ‌ها را به دقیق‌ترین شکل ممکن نمایش می‌دهد. نمایشگر‌های اپل در سال‌های اخیر نام‌هایی همچون Super Retina HD و Liquid Retina HD را به خود دیده‌اند که نشان از پیشرفت نمایشگرهای ال سی دی و OLED این شرکت دارد.


سیستم عامل گوشی آیفون


سیستم عامل گوشی آیفون یکی از نقاط قوت آن به حساب می‌آید. در حالی که اکثریت قریب به اتفاق شرکت‌های تولیدکننده گوشی هوشمند از سیستم‌عامل اندروید در گوشی‌های خود استفاده می‌کنند، شرکت پیشروی اپل از ابتدا پلفتفرم اختصاصی خود با نام iOS را طراحی کرد و تا به امروز که نسخه‌ی ۱۴ آن در دسترس قرار گرفته، از استفاده از آن پا پس نکشیده است. سامسونگ و مایکروسافت در مقاطعی سعی کردند سیستم‌عامل‌های اختصاصی خود یعنی تایزن و ویندوزفون را وارد میدان رقابت کنند؛ اما پس از مدتی شکست خوردند تا این تنها iOS باشد که به لطف اکوسیستم وسیع خود توان رقابت با اندروید را داشته باشد. اپ استور که فروشگاه اپلیکیشن‌های اپل است بیش از ۲.۲ میلیون اپلیکیشن را در خود جای داده است تا کاربران سیستم عامل iOS هیچ‌گونه نگرانی از بابت کمبود برنامه کاربردی نداشته باشند.


سیستم‌عامل گوشی آیفون در مقایسه با اندروید یک برتری ویژه دارد. iOS نسبت به رقیب خود به منابع کمتری برای اجرا نیاز دارد. اجرای روان سیستم‌عامل اندروید به میزان قابل‌توجهی از فضای آزاد در رم گوشی نیازمند است؛ این در حالی است که iOS مقدار بسیار کمتری از رم و پردازنده را به خود مشغول می‌کند و در نتیجه اجرای برنامه‌ها سریع‌تر و روان‌تر اتفاق می‌افتد.


قدرت پردازنده گوشی آیفون



گوشی آیفون به دلیل بهره‌مندی از نرم‌افزار قوی تقریبا هیچ‌وقت در اجرای برنامه‌ها و بازی‌ها دچار مشکل نبوده است. با وجود این، شرکت اپل پس از اینکه در تولید تراشه‌ی موبایل به خودکفایی رسید و حتی پردازنده‌ی گرافیکی خود موسوم به Apple GPU را رونمایی کرد، گوشی‌های خود را به پردازنده‌های بسیار قدرتمدی مجهز کرد؛ پردازنده‌هایی که با کمترین مصرف باتری بیشترین بازدهی را داشته از پس تمامی امورات گوشی و پردازش‌های سنگین به خوبی برمی‌آیند.


اپل A13 Bionic جدیدترین پردازنده‌ی ساخت اپل است که در گوشی‌های آيفون ۱۱ و آیفون ۱۱ پرو مکس به کار رفته است. این پردازنده ۶ هسته‌ای که از لیتوگرافی ۷ نانومتر پلاس بهره می‌برد، قدرت پردازشی معادل پردازنده‌های لپ‌تاپ دارد. با وجود این، عملکرد پردازنده و سیستم‌عامل به حدی بهینه شده است که شرکت آمریکایی همچنان از باتری با ظرفیت کمتر از ۴۰۰۰ میلی‌آمپرساعت بهره گرفته است.


باتری موبایل آیفون


باتری موبایل همواره یکی از مهم‌ترین شاخصه‌ها هنگام خرید گوشی هوشمند بوده است. اگر نگاهی به گوشی‌های اپل از ابتدا تا به امروز داشته باشیم، آیفون‌ها در هیچ دوره‌ای ظرفیت باتری فوق‌العاده‌ای نداشته‌اند. برای مثال، باتری موبایل آیفون ۴ ظرفیتی معادل ۱۴۲۰ میلی‌آمپرساعت داشت که در آیفون ۵ تنها با ۲۰ میلی‌آمپرساعت افزایش به ۱۴۴۰ میلی‌آمپرساعت ارتقا پیدا کرد.


در واقع، هنگام مقایسه‌ی تئوری باتری موبایل، همواره این گوشی‌های اندرویدی بوده‌اند که روی کاغذ باتری بهتری داشته‌اند؛ اما واقعیت این است که به دلیل بهینه بودن سخت‌افزار یا پردازنده اپل و سازگاری کامل نرم‌افزار یا سیستم‌عامل iOS با آن، در عمل شاهد عملکرد برابر (اگر نگوییم بهتر) گوشی‌های اپل نسبت به گوشی‌های اندرویدی در بخش باتری موبایل هستیم.


آیفون؛ پیشرفت، پیشرفت و پیشرفت...


گوشی آیفون پس از درگذشت بنیان‌گذار اپل، در بخش‌های زیادی دست‌خوش تحول شد. این تحولات در مواردی همچون حذف حاشیه‌های اطراف نمایشگر و به‌کارگیری دوربین چندگانه کاملا مشهود بود؛ اما کار به همین جا ختم نمی‌شد و شرکت آمریکایی گوشی آیفون را در بخش‌هایی همچون تاچ ال سی دی، باتری موبایل، صفحه نمایش، سیستم‌عامل و قدرت پردازنده نیز تقویت کرد تا با وجود رشد فزاینده‌ی تولیدکنندگان چینی همچون هواوی، شیائومی و اوپو در صنعت گوشی هوشمند همچنان سهم قابل توجهی از بازار موبایل را به خود اختصاص دهد.



چنانچه قصد خرید قطعات موبایل و تاچ ال سی دی اپل را داشتید، فروشگاه اینترنتی سورن استور (sorenstore.com) میتواند به لطف ارائه‌ی قطعات موبایل اورجینال و باکیفیت با مناسبترین قیمت ممکن، یک گزینه مطمئن، معتبر و ایده آل باشد...


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب