دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
23 مهر 1399 - 13:38
حجت‌الاسلام قاضی‌زاده:

نیاز به الگو و مقتدا از نیازهای وجودی و همیشگی انسان است

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر گفت: نیاز به الگو و مقتدا نیاز وجودی و همیشگی انسان است؛ چراکه الگو با هدایتگری و روشنگری، مسیر صحیح و ناصحیح را مشخص خواهد کرد.
کد خبر : 523232
000000000.jpg

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از بوشهر، حجت‌الاسلام سیدمهدی قاضی‌زاده در مراسم گرامیداشت رحلت پیامبر(ص) و شهادت امام مجتبی(ع) و امام رضا(ع) که به‌صورت آنلاین و به همت دفتر فرهنگ اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دشتستان با حضور استادان، کارکنان و دانشجویان برگزار شد با تسلیت ایام سوگواری آل‌الله اظهار کرد: مقام و منزلت این بزرگواران چنان عظیم و دست‌نیافتنی است که حتی پس از گذشت چند قرن از عروج آسمانی ایشان، باز مسلمانان و به‌ویژه شیعیان در ماتم این هدایتگران مسیر سعادت انسان سوگوارند.


وی با بیان اینکه انسان با تکیه بر تفکر، تعقل و پیروی از دستورات الهی سعادتمند خواهد شد، توضیح داد: این سعادتمندی در راستای معارف الهی و دینی و تعقل در مورد آن و عمل‌کردن به آنها حاصل می‌شود.


مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر با بیان اینکه این مسیر سعادت طی نخواهد شد مگر با داشتن یک الگو، مقتدا، راهبر و راهنما، عنوان کرد: این الگو است که با هدایتگری و روشنگری، مسیر صحیح از ناصحیح و سره از ناسره را مشخص خواهد کرد.


قاضی‌زاده با بیان اینکه خدای متعال زمانی که دین را به انسان معرفی و دستورات و احکام الهی را ارائه کرد برای هدایت‌شدن مسیر سعادت راهکارهای مهم و اساسی را مشخص فرمود، اظهار کرد: کتب الهی به‌عنوان توضیح‌دهنده و شرح‌دهنده احکام الهی و نیز الگوهای عملی، ابزار مهم دستیابی انسان به سعادتمندی از سوی خداوند متعال هستند.


وی در تعریف الگوی عملی بیان کرد: الگوی عملی، انسانی است از میان خود مردم که دستورات الهی را بدون کم و کاست و عیب و نقص برای نشان‌دادن امکان عملی‌شدن دستورات الهی و اینکه انسان می‌تواند به آن درجه از تقرب که خداوند متعال فرموده دست یابد، اجرا می‌کند.


این مقام مسئول با تأکید بر اینکه نیاز به الگو در ضمیر و نهاد انسان همواره وجود داشته است، توضیح داد: این یک نیاز ملموس و آشکار است که خداوند متعال با تأیید این نیاز، نمونه‌های واقعی و کاملی را برای هر زمان به‌صورت فعال و زنده به انسان معرفی و در اختیار آنان قرار داده است.


مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر با بیان اینکه انسان‌های گمراه و بری از دین نیز به‌دنبال مقتدا و الگو هستند، خاطرنشان کرد: حتی در مکتب‌ها و ملت‌هایی که فرهنگ شریعت را انکار کرده‌اند با اسطوره‌سازی و تولید قهرمان‌های خیالی سعی در پاسخگویی به این نیاز انسانی دارند.


قاضی‌زاده اضافه کرد: وقتی ادیان الهی تکمیل و پیغمبر خاتم به‌عنوان آخرین رسول الهی رحلت کردند، هدایتگری قطع نشد و امامان(ع) به‌عنوان هدایتگرانی عظیم‌الشأن برای مردم تعیین شدند.


وی با بیان اینکه این امامان نیز مانند پیغمبران پیش‌قراول اطاعت، پیروی و انجام دستورات الهی هستند، یادآور شد: هرگاه الگوهای انسان به‌طور عملی در خط مقدم مبارزه با هواهای نفسانی، شیطان و معصیت باشند، انسان‌ها جسورانه و بی‌پرواتر در این مسیر قدم خواهند گذاشت که نمونه آن را در هشت سال دفاع مقدس شاهد بودیم.


مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر با تأکید بر اینکه عمل به تکالیف الهی و پیروی از دستورات دینی انسان‌ها را به مقامی خواهد رساند که در تصور نمی‌گنجد، گفت: حتی اکنون که در عصر غیبت امام عصر هستیم، زنجیر هدایتگری و الگوهای الهی از هم گسیخته نشده است. ولی‌عصر مانند خورشید پشت ابر که تمام نور و گرمای آن به زمین نمی‌تابد؛ اما باز هم نیازهای حیات انسانی را تأمین می‌کند، نیازهای معنوی، روحی و فطری انسان را پاسخگوست.


قاضی‌زاده اضافه کرد: فطرتی که آماده کسب معارف الهی و پرورش بذر تقوا و معنویت باشد، راه سعادت را پیدا خواهد کرد و قطعاً در این مسیر سعادت، خداوند نیز همراه و هدایتگر او خواهد بود.


وی با اشاره به اینکه عصر غیبت، عصر ولنگاری و گمراهی انسان نیست، تأکید کرد: الگو و شخصیت‌های هدایتگر در جهان اسلام به وفور یافت می‌شود، فقط باید ضمیر خود را طاهر و آماده پذیرش هدایت کنیم تا به سعادت اخروی دست یابیم.


انتهای پیام/4103/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب