دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
23 مهر 1399 - 13:06
آنا گزارش می‌دهد؛

اهمال ستاد ملی مقابله با کرونا در ابلاغ ممنوعیت سفر در تعطیلات پیش رو/ مشکل اربعین و هیئت‌ها بود؛ «شمال» کرونا ندارد!

ممنوعیت تردد در ۵ کلانشهر کشور که البته با تلاش وزیر بهداشت صورت گرفت اگرچه تصمیمی برای مقابله با سفرهای غیرضروری برخی هموطنان بود اما به دلیل تأخیر در ابلاغ آن شاید از کمترین کارایی برخوردار باشد.
کد خبر : 523226

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، با نزدیکی به یکی دیگر از ایام تعطیل در کشور، باز هم شاهد موج سفرهای غیرضروری برخی هموطنان به استان‌های مقصد گردشگری و مخصوصاً استان‌های شمالی هستیم و علی‌رغم هشدار مسئولان و بسیاری از کارشناسان حوزه بهداشت و کادر درمانی، متأسفانه ستاد ملی مقابله با کرونا این‌بار هم هیچ تصمیمی برای محدودیت سفر به استان‌های شمالی در نظر نگرفته است. این موضوع بارها مورد اعتراض مسئولان قرار گرفته و در واکنش‌هایی که به عدم رفتار سختگیرانه ستاد ملی مقابله با کرونا داشتند نسبت به عواقب این اهمال‌کاری هشدار داده بودند.


حدود یک هفته قبل فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در پایتخت و استاندار تهران در نامه‌ای به وزیر کشور خواستار اعمال محدودیت‌های تازه برای کاهش سفرهای غیرضروری هموطنان شدند.


در این نامه علیرضا زالی و انوشیروان محسنی بندپی، استاندار تهران با اشاره به مشکلاتی که سفرهای غیرضروری برخی از هموطنان در حوزه شیوع کرونا ایجاد می‌کند ضمن اعلام تأسف از رفتار افرادی که سفرهای غیرضروری و تفریحی به نقاط مختلف کشور و مخصوصاً مناطق شمالی را در برنامه‌های خود قرار می‌دهند بر افزایش عوارض بزرگراهی و جرائم رانندگی و پرداخت هزینه‌های درمانی مسافرانی که مبتلا به کرونا می‌شوند، تأکید کردند.


در بخشی از این نامه پیشنهاد شده بود که عوارض بزرگراهی به میزان حداقل ۳ تا ۵ برابر برای خودروهایی که به مقاصد غیربومی مسافرت کرده‌اند افزایش یابد و با توجه به این که تعدادی از مسافران مذکور ممکن است در شهرستان‌های مقصد دچار بیماری کرونا شوند، با استفاده از ظرفیت دانشگاه‌های علوم پزشکی مقصد نسبت به قرنطینه‌سازی این گونه افراد اقدام شود و در صورت ابتلا، کلیه هزینه‌های درمان در مراکز بیمارستانی در استان مبدأ و یا مقصد به طور کامل از بیمار اخذ شود.


در ادامه این اعتراضات، علی بابایی کارنامی، نماینده مردم ساری در مجلس هم ضمن انتقاد از سفرهای برخی از مردم به شمال کشور، این امر را موجب شیوع هر چه بیشتر ویروس کرونا در استان‌های شمالی ذکر کرده بود.


وی ضمن اعتراض به رفتار خودپسندانه برخی از مردم برای انجام سفرهای غیر ضروری و تفریحی به شمال کشور در ایامی که این استان‌ها از نظر شیوع بیماری کرونا در حالت بحران به سر می‌برد اعتراض خود را اینگونه ادامه داد که  مگر مردم شمال چه گناهی کردند که باید تاوان سوءتدبیرها را بدهند؟


سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس با بیان این مطلب که نمایندگان شهرهای شمالی انتقادات شدیدی نسبت به تصمیمات در زمینه مدیریت کرونا دارند، از وزیر بهداشت و معاونانش خواست که به شهرهای شمالی توجه ویژه داشته‌ باشند و نسبت به مسافرت‌ها به شمال کشور، تصمیم بگیرند.


این موضوع به همین‌جا ختم نشد و رهبر معظم انقلاب هم نسبت به عدم انجام سفرهای غیر ضروری تأکید کردند.


ایشان دو روز قبل در ارتباط تصویری با مراسم مشترک دانش‌آموختگی دانشگاه‌های افسری نیروهای مسلح در دانشگاه افسری امام‌علی علیه‌السلام با تشکر از مسئولان بخش بهداشت و درمان و پزشکان و پرستاران فداکار، ابتلائات و تلفات موج سوم کرونا را بسیار دردآور خواندند و افزودند: «همچنانکه از مدت‌ها قبل به رئیس‌جمهور و مسئولان محترم گفته‌ام، ضابطه‌گذاری‌ها برای مقابله با بیماری باید از جایگاه حاکمیتی و الزام‌آور باشد.»


مقام معظم رهبری فرمودند: «همچنانکه در موضوع سفر اربعین، مردم متدین به مرزها نرفتند و در عزاداری‌های محرم نیز ضوابط ستاد ملی را دقیقاً رعایت کردند، عموم مردم باید در مسائلی همچون نرفتن به سفرها و رعایت شیوه‌نامه‌ها، مراقبت جدی کنند تا از این بیماری خلاص شویم.»


با این حال باز هم در آستانه یکی دیگر از تعطیلات در کشور شاهد کمترین تلاش سوی ستاد ملی مقابله با کرونا برای تدوین پروتکل‌های سختگیرانه جهت محدودیت‌های ترددی هستیم و به نظر می‌رسد همچنان اعمال فشار به مردم برای ماسک زدن و فشار حداکثری به هیئت‌ها برای عدم برگزاری مراسم عزاداری برنامه این ستاد برای مبارزه با کرونا باشد.


این درحالی است که در آخرین لحظات، تصمیم‌گیری برای ممنوعیت تردد در ۵ کلانشهر کشور شاید در نگاه اول تصمیمی بجا و مناسب باشد اما به دلیل تأخیر در ابلاغ آن از ضرب مناسب برای جلوگیری از تردد مسافران به استان‌های مورد اشاره برخوردار نبوده و بسیاری از کسانی که قصد سفر کرده بودند در ساعات قبل از این ابلاغیه خود را به مقصد رسانده و واکنش نامناسبی به این دستورالعمل ستاد مقابله با کرونا داشتند.


تأخیر در ابلاغ دستورالعمل ستاد ملی مقابله با کرونا برای مبارزه با شیوع این بیماری همیشه یکی از ضعف‌های این ستاد بود که بیشتر به نوشداروی بعد از مرگ سهراب شباهت داشت تا تلاش برای مبارزه با کرونا.


پیام/4076/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب