دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
23 مهر 1399 - 03:15

دلسوزی کاخ سفید برای مجرمان مسیحی در ایران

کاخ سفید حکم ۱۰ سال زندان برای یک کشیش تبشیری و همسرش را ظالمانه قلمداد کرده است حال آنکه این دو مجرم پیش از صدور حکم دادگاه از ایران گریخته و به سوییس رفته بودند.
کد خبر : 523144
1.jpg

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، کاخ سفید حکم ۱۰ سال زندان برای یک کشیش تبشیری و همسرش را ظالمانه قلمداد کرده است حال آنکه این دو مجرم پیش از صدور حکم دادگاه از ایران گریخته و به سوییس رفته بودند. جریان مسیحیت صهیونیستی که با هدف مسیحی‌سازی جوامع به‌ویژه مسلمان در سال‌های اخیر فعال شده در همه این سال‌ها کوشیده است تا نوعی بدبینی را میان جوامع مسلمان ایجاد کند. این جریان صهیونیستی در سال‌های گذشته با برجسته ساختن برخی افراد، کوشیده است از طریق آن‌ها هجمه و سیاه‌نمایی علیه نظام جمهوری اسلامی ایران به راه بیندازد و نظام جمهوری اسلامی را مقابل مسیحیت قرار دهد.


برخلاف قانون اساسی کشور یکی از مهره‌های جریان‌سازی مذهبی جعلی در ایران فردی به نام «ویکتور بت‌تمرز» کشیش کلیسای «پنطیکاستی» (از فرقه‌های تبشیری) در تهران بود که این کلیسا به دلیل اقدامات غیرقانونی در اسفندماه ۱۳۸۸ تعطیل شد.


پس از تعطیلی این کلیسا، کشیش بت‌تمرز و همسرش برخلاف اصل ۲۳ قانون اساسی جمهوری اسلامی به تفتیش عقاید برخی جوانان فریب خورده در راستای ترویج مسیحیت تبشیری می‌پرداختند. علاوه برآن با توجه به غیرقانونی بودن اقدامات تبشیری به فعالیت در این زمینه برای جلب توجه مسلمانان و تغییر دین و مسیحی شدن و اقدام علیه امنیت ملی با تشکیل و اداره کلیساهای خانگی هم مشغول بودند.


بت تمرز از جمله مهره‌های تبشیری است که نهادهای به اصطلاح حقوق بشری اعلام جرم علیه وی را مصداق نقض حقوق اقلیت‌های دینی در کشور می‌دانند و این در حالی است که فعالیت‌های دختر این فرد به نام دابرینا بت تمرز در این خصوص بسیار گسترده است.


این در حالی است که دابرینا بت‌تمرز سال گذشته حتی با دونالد ترامپ رئیس‌جمهور امریکا دیدار و از وی خواست تا مسئله پیش‌روی خانواده خود و سایر مسیحیان را پیگیری کند.



فرار قبل از احکام دادگاه انقلاب


ویکتور بت‌تمرز و همسرش شامیرام عیسوی از آشوریان ایران هستند که پس از بررسی‌های انجام گرفته روی پرونده قضایی این کشیش تبشیری ۲۹ مردادماه با رأی نهایی دادگاه انقلاب هر کدام به ترتیب به ۱۰ سال و پنج سال حبس تعزیری از سوی شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران به ریاست احمد زرگر محکوم شدند.


بلافاصله پس از صدور این حکم رسانه‌های تبشیری و معاند نظام با فرافکنی، زندانی شدن این کشیش را آن هم در ایام شیوع کرونا با توجه به سن بالای وی ظالمانه توصیف کردند. رسانه‌های معاند این بار هم همچون گذشته سراسیمه عمل کرده و گافی بزرگی دادند، زیرا اخبار به دست آمده حاکی از آن است که ویکتور بت‌تمرز در ایران نیست و پیش از صادر شدن رأی از ایران به‌صورت غیرقانونی گریخته و در حال حاضر در سوییس به سر می‌برد و این موضوع را عکس‌های خانوادگی وی اثبات می‌کند.


طنز آزار آشوریان در ایران


برخلاف ادعاهای رسانه‌های بیگانه کشیشی که سال‌ها از وی به عنوان عاملی برای هجمه‌سازی استفاده می‌شد نه تنها زندانی نشده است بلکه با وجود ارتکاب جرم و ایجاد کلیسای خانگی و تبلیغ مسیحیت برخلاف قانون، اکنون در اروپا زندگی می‌کند. چند ماه قبل دونالد ترامپ در مراسم فراخوان جهانی برای آزادی مذهبی سخنرانی کرد. بعد از سخنرانی رئیس‌جمهور ایالات متحده، مایک پمپئو در سخنانی به نقض حقوق اقلیت‌های مذهبی در دیگر کشورها پرداخت و از میان شاهدان نقض حقوق اقلیت‌ها در دیگر کشورها، ابتدا از «دابرینا بت تمرز» از ایران خواست که سخنرانی کند.


دابرینا بت تمرز دختر کشیش ویکتور بت تمرز است که کاخ سفید ادعا کرده بود این کشیش در ایران زندانی است.
دختر این کشیش فراری هم گفت او از آشوریان ایران است و خانواده‌اش بارها هدف آزار از سوی رژیم ایران بوده است. به گفته وی، پدر و مادرش توسط جمهوری اسلامی با اینکه فعالیت تبلیغی نمی‌کردند، بازداشت و زندانی شده‌اند.


بی‌خبری پنس از اقلیت‌های دینی ایران


تمرز همچنین از فشار بر حدود ۲۰۰ مسیحی در ایران گفت و اشاره کرد علاوه بر مسیحیان، جمهوری اسلامی ایران با پیروان بهایی، سنی و دراویش با تبعیض برخورد می‌کند. «بت تمرز» در پایان از جامعه بین‌المللی خواست ایران را برای بدرفتاری با اقلیت‌های مذهبی پاسخگو کنند.


مایک پنس هم چندی قبل در نشست وزرا برای پیشبرد آزادی مذهبی در واشنگتن سخنرانی کرد. مایک پنس در سخنرانی‌اش از ایران خواست همین امروز! کشیش بت تمرز را آزاد کند.


مایک پنس، معاون رئیس‌جمهور امریکا روز دوم آگوست (۱۱ مرداد) ماه در توییتی خواستار آزادی ماهرخ قنبری، نوکیش مسیحی و کشیش آشوری بت تمرز شد که به خاطر مذهب‌شان مورد آزار و اذیت قرار گرفته‌اند. مایک پنس نوشت: سرکوب اقلیت‌های دینی در ایران در تعارض با آزادی‌های مذهبی است.


ناله و فغان‌های کاخ سفید از بی‌خبری احکام قضایی


معاون رئیس‌جمهوری ایالات متحده امریکا در توییت دیگری نیز درباره ماهرخ قنبری نوشت: «از شنیدن گزارش‌های مربوط به مجازات یک زن مسیحی دیگر توسط حاکمان مستبد ایران، به خاطر استفاده از حق آزادی مذهبی‌اش به شدت منزجر شده ام.»


ماهرخ قنبری، نوکیش مسیحی ۶۵ ساله‌ای است که اواخر تیرماه ۹۸ به اتهام «تبلیغ علیه نظام» از طریق تغییر مذهب اسلام به مسیحیت و شرکت در کلیساهای خانگی بازداشت شده بود. خانم قنبری برای اولین بار قبل از کریسمس سال ۲۰۱۹ به همراه سه زن نوکیش مسیحی دیگر بازداشت شد. بی‌بی‌سی، اما مدعی بود خانم قنبری جلسه دعا در منزلش در کرج برگزار کرده بود که با یورش! مأموران او و سه زن دیگر بازداشت شدند. نام سه زن دیگر هنوز به طور رسمی منتشر نشده است.


تمام ناله و فغان کاخ سفید و رسانه‌های معاند در حالی‌است که ماهرخ قنبری فقط ۱۰ روز تحت بازجویی دادسرا بود و پس از آن با ۳۰ میلیون تومان وثیقه تا زمان رأی نهایی از دادگاه آزاد شد.


آزادی تا رأی نهایی دادگاه


سایت‌های ضد انقلابی که اخبار مسیحیان در ایران را پوشش می‌دهند در مطلب کوتاهی درباره ماهرخ قنبری نوشته بودند در دی ماه او را مجبور کردند تا یک روحانی مسلمان را برای تعالیم دینی ملاقات کند و به او گفته شده بود این شانسی است که به او برای تغییر دوباره مذهبش به اسلام داده شده است.


کشیش بت تمرز یکی دیگر از کسانی است که مایک پنس در توییتش از او نام برده است. کشیش ویکتور بت تمرز و همسرش شامیرام عیسوی از آشوریان ایران هستند که هر کدام به ترتیب به ۱۰ سال و پنج سال حبس از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی ماشاءالله احمدزاده محکوم شدند.


دابرینا بت تمرز دختر کشیش ویکتور بت تمرز به صدای امریکا گفته است والدینش با قرار وثیقه تا زمان صدور رأی نهایی دادگاه آزاد هستند، در حالی که اجازه کار در کلیساها را ندارند. همچنین رامئیل بت تمرز برادر او نیز در دادگاه انقلاب به همین اتهام به چهار ماه حبس محکوم شده است.


یک وکیل معلوم الحال


امیرسالار داودی، وکیل این کشیش و همسرش اکنون خود به ۱۵ سال حبس محکوم شده است و در زندان اوین به سر می‌برد.


داودی متولد ۱۳۶۰ و عضو کانون وکلای دادگستری مرکز است. وی مؤسس و مدیر کانال تلگرامی به نام «بدون روتوش» بود که در آن مطالب گوناگونی علیه نظام منتشر می‌شد. فحاشی‌های وی به حدی بود که در ۲۹ آبان سال ۱۳۹۷ به اتهام تبلیغ علیه نظام در دفتر وکالت خود بازداشت شد. داودی سال گذشته توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ۱۱۱ ضربه شلاق و ۳۰ سال حبس محکوم شد که از این میزان مجازات حبس، ۱۵ سال آن قابل اجراست. رسانه‌های ضد انقلاب برای دستگیری داودی تا مدت‌ها علیه نظام جنجال به پا کردند.


دروغگویی برای جلب توجه


ویکتور بت تمرز، کشیش کلیسای «پنطیکاستی» متعلق به آشوریان در خیابان شهرآرا تهران بود که در تاریخ ۱۹ مارس ۲۰۰۹ (۲۹ اسفند ۸۸) تعطیل شد. پس از تعطیلی این کلیسا، کشیش بت تمرز و همسرش برخلاف قانون اساسی کشور در خانه خود کلیساهای خانگی برای عده‌ای فریب خورده تشکیل می‌دادند.


دابرینا بت تمرز دختر این کشیش به عنوان فعال حقوق مذهبی که از سال ۲۰۰۹ به کشور سوییس مهاجرت کرده و اکنون کشیش کلیسایی در نزدیکی زوریخ است درباره نحوه بازداشت پدرش به ایران وایر گفت: «در تاریخ پنجم دی ۹۳، جشنی به مناسبت میلاد مسیح در خانه پدرم برگزار شده بود که مأموران وزارت اطلاعات با دوربین‌های فیلمبرداری به خانه حمله کردند. از تمام مهمانان در همان خانه پدرم، جدا جدا در مقابل دوربین تعهد گرفتند که دیگر دور هم جمع نشوند و بعد پدرم و دو نفر دیگر از مهمانان را با خود بردند.»


دابرینا در ادامه دروغ‌هایش گفت: «این کشیش آشوری پس از بازداشت به مدت ۶۵ روز در سلول انفرادی بوده و پس از آن با قرار وثیقه از زندان آزاد شده است. او پس از بازداشت تاکنون ممنوع الکار است. پدرم ۴۰ سال خادم کلیساهای تهران و شهرستان‌ها بود، اما دیگر به دستور قاضی قادر به کار کردن نیست هر چند همه کلیساهای آشوری (جماعت ربانی) نیز بسته شده‌اند.»


درد دل با من و تو


از سال ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۴، تمام کلیساهای آشوریان و پروتستان‌ها که به زبان فارسی در کلیساها صحبت می‌کردند از این کار منع شدند و فقط مجاز به اجرای مراسم با زبان آشوری هستند.


خانم بت‌تمرز در توضیح بیشتر فعالیت‌های کلیساهای جماعت ربانی، ادعایی عجیب کرد و گفت: «در این کلیساها به زبان فارسی دعا خوانده می‌شد. مثلاً من زبان آشوری را می‌دانم، اما به خواندن و نوشتن زبان آشوری مسلط نیستم، بنابراین راحت‌تر بود که همه سرودها و دعاها و نماز خواندنمان به زبان فارسی باشد، اما حرف زدن به زبان فارسی در کلیسا نمی‌تواند جرم تلقی شود. پدر و مادرم هیچ وقت در خیابان مسیحیت را تبلیغ نکردند.»


دابرینا به شبکه کمونیستی من وتو گفت: «تا سال ۲۰۱۴ تمام کلیساهای «جماعت ربانی» تعطیل شدند. الان فقط کلیساهای سنتی که متعلق به کاتولیک‌ها و ارتدوکس‌هاست در ایران فعالیت می‌کنند، چون آن‌ها هیچ‌وقت برنامه‌هایشان به زبان فارسی نبوده است، اما کلیساهای آشوری و پروتستان که به کلیساهای جماعت ربانی معروف هستند برنامه‌هایی به زبان فارسی داشتند. حالا با بسته شدن کلیساهای جماعت ربانی دیگر یک آشوری اگر بخواهد به کلیسا برود، فقط می‌تواند به کلیسای سنتی برود.»


دختر این کشیش درباره بازداشت مادر و برادرش نیز گفت: «رامئیل برادرم در تاریخ پنجم شهریور ۹۵ در پیک‌نیکی در فیروزکوه همراه تعداد دیگری از نوکیشان مسیحی از سوی مأموران نیروی انتظامی و وزارت اطلاعات بازداشت شد. آن‌ها به پیک‌نیک رفته بودند، مردها داشتند غذا درست می‌کردند که مأموران وارد شده و آن‌ها را بازداشت کردند. برادرم بعدها به چهار ماه حبس محکوم شد. مادرم نیز مدتی بعد به دادسرای زندان اوین احضار و اتهام اقدام علیه امنیت ملی از طریق تشکیل گروه‌ها و کلیساهای خانگی به او تفهیم و در تاریخ ۱۶ دی ۹۶ از سوی قاضی احمدزاده به پنج سال حبس محکوم شد.»


پرونده در دادگاه تجدیدنظر


بت تمزر و همسرش شامیرام عیسوی هر دو متهم به «اقدام علیه امنیت ملی از طریق تشکیل و اداره کلیساهای خانگی، شرکت در سمینارهای خارج از کشور و آموزش رهبران مسیحی در ایران» بودند. بت تمرز از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به این اتهام به ۱۰ سال حبس و خانم عیسوی توسط همین شعبه به پنج سال حبس و رامئیل فرزندشان به چهار ماه حبس محکوم شده است.


جالب اینکه این حکم هم نهایی نیست و پرونده آن‌ها اکنون در شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر منتظر صدور رأی نهایی است.


از آنجایی که این کشیش و همسرش قبل از محکومیت قطعی فراری شدند، حکم نهایی آن‌ها با استناد به ماده ۴۵۰ از قانون مجازات اسلامی که «برعدم ضرورت تشکیل جلسه تجدیدنظر با حضور متهم و وکیل مدافع وی تأکید می‌کند» صادر خواهد شد.


طبق ماده ۴۵۰ از قانون مجازات اسلامی در صورتی که دادگاه تجدیدنظر حضور طرفین یا یکی را ضروری تشخیص دهد و نیز در جرایم تعزیری که مجازات قانونی آن‌ها درجه ۴ است، با صدور دستور تعیین وقت طرفین و اشخاص را احضار می‌کند. طرفین می‌توانند شخصاً حاضر شوند یا وکیل معرفی کنند. در هر حال عدم حضور یا عدم معرفی وکیل مانع از رسیدگی نیست.


طبق ماده ۴۹۸ قانون مجازات اسلامی هر کس با هر مرامی، دسته، جمعیت یا شعبه جمعیتی بیش از دو نفر در داخل یا خارج از کشور تحت هر اسم یا عنوانی تشکیل دهد یا اداره نماید که هدف آن بر هم زدن امنیت کشور باشد و محارب شناخته نشود به حبس از دو تا ۱۰ سال محکوم می‌شود.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب