دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
27 مهر 1399 - 12:06

طبع، خواص، مضرات و مُصلح پونه در ویکی آنا

پونه گیاهی معطر از خانواده نعناع است که از قدیم‌الایام برای معطرکردن انواع غذاها و درمان بسیاری از بیماری‌ها کاربرد داشته است.
کد خبر : 522811
پونه+کوهی.jpeg

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، پونه کوهی طبعی گرم و خشک دارد و یکی از داروهای گیاهی و پرمصرف در طب سنتی است. اسانس این گیاه نیز در صنعت عطر‌سازی مورد استفاده قرار می‌گیرد.


بهترین روش مصرف پونه کوهی تهیه دمنوش آن است. برای این منظور کافیست یک قاشق چای‌خوری پونه کوهی را داخل یک لیوان آب جوش ریخته، بعد 10 الی 15 دقیقه از صافی رد کرده و با کمی عسل نوش جان کنید.



خواص و مضرات پونه



  • پاکسازی معده و ریه از بلغم از خواص مهم پونه است. لذا در سرما خوردگی و مشکلات تنفسی همراه با وجود خلط و عفونت ریه بی‌نهایت موثر است.

  • پونه سبب تقویت معده سرد می‌شود.

  • مفید برای بیماری‌های روده و درمان اسهال

  • رفع رفلاکس و ترش کردن معده

  • جویدن برگ‌های پونه کوهی نیز به رفع سکسکه کمک می‌کند.

  • بادشکن است و در افرادی که نفخ و قار و قور شکم دارند یا در اثر مصرف مواد نفاخ سردرد می‌گیرند مفید است.




  • دود حاصل از سوزاندن آن (مانند دود اسپند و سیاهدانه) موجب دور کردن حشرات موذی می‌شود.

  • دم کرده آن برای درمان عفونت‎های زنان مفید است.

  • در شروع سرماخوردگی که سردی و رطوبت در بدن غلبه پیدا کرده، مصرف جوشانده پونه کمک بسیار زیادی به درمان بیماری می‌کند، اما در صورتی که سرماخوردگی همراه با تب شدید و عفونت باشد مصرف پونه توصیه نمی‌شود.

  • .اسانس این گیاه طعم تلخی دارد که پس از آن احساس خنک‌کننده‌ای به‌وجود می‌آورد که از آن برای معطر کردن صابون‌ها و پاک‌کننده‌ها استفاده می‌شود.

  • در گذشته از پونه برای تصفیه آب نیز استفاده می‌شد.

  • خوردن پونه به تنهایی، بسیار گرمی بخش بوده و تعریق را افزایش می‌دهد.

  • جوشانده کامل این گیاه برای تومورهای رحمی، فیبروز رحم و زخم‌های غیرقابل التیام رحم، استفاده می‌شود.




  • از عصاره گیاه پونه ـ که دارای اثرات ضد اسپاسمی است ـ پمادهایی ساخته شده که برای درمان گرفتگی عضلانی و دردهای روماتیسمی مفید است.

  • برای دریافت خواص پونه و در عین حال جلوگیری از اثرات سوء آن توصیه می شود از پونه در غذاهای سرد و آبکی بیشتر استفاده شود. به عنوان مثال کشک خواص زیادی دارد ولی رطوبت غلیظ دارد و برای اصلاح آن بهتر است در غذاهایی که کشک بکار می رود از پونه نیز به عنوان مصلح آن استفاده شود.

  • پونه به خصوص اگر با انجیر خورده شود، سینه را از خلط‌های غلیظ و لزج پاک می‌کند.

  • عصاره ریشه گیاه پونه، همراه با سرکه برای درمان تومور نیز توصیه می‌شود.

  • در گذشته گیاه پونه را در اتاق‌های بیماران در حال نقاهت قرار می‌دادند تا باعث تسریع در بهبود آنان شود.

  • از طرفی مردم قدیم معتقد بودند گذاشتن گل‌های پونه اطراف سر بیماران باعث برطرف‌شدن سرگیجه و سردرد می‌شود.

  • استفاده از پونه باعث می شود تا ترشح صفرا شما افزایش پیدا کند و این امر به سلامت بدن کمک می کند.

  • برای تقویت استخوان های و کودکان در حال رشد می توانید از پونه استفاده کنید. برای این منظور بهتر است برای تاثیرگذاری بیشتر پونه تازه یا خشک شده را به همراه ماست یا دوغ مصرف کنید.

  • درمان بزرگی و ورم لوزه از دیگر خواص پونه است.

  • براى رفع تنگى نفس و سختى ادرار کردن مفید است.

  • در خارش رحم و تحلیل بادهای آن مفید است.

  • پونه یک آرام بخش طبیعی است. دمنوش پونه باعث تسکین درد و آرامش ذهن می شود.

  • پونه باعث می شود تا اسید اوریک بدن کاهش پیدا کند. کسانی که اوره ی بالا دارند می توانند از پونه استفاده کنند.

  • پونه در در نابود کردن و دور کردن حشرات موذی بسیار موثر است.

  • پونه سبب به راه افتادن خون قاعدگی می‌شود و از این رو برای خانم‌های باردار نامناسب است.

  • پونه برای افراد با مزاج گرم و خشک مضر است و در صورت نیاز به مصرف، بهتر است به همراه مقداری کتیرا مصرف شود.

  • در افراد گرم مزاج و افراد لاغر اندام سبب تضعیف نیروی جنسی می‌شود.

  • آن دسته از افرادی که به گیاهان خانواه نعناع آلرژی و حاسسیت دارند در مصرف این گیاه باید احتیاط کنند.

  • در افراد مبتلا به فشار خون بالا، منجر به بالا رفتن فشار می‎گردد.

  • افزایش فشار خون، سقط جنین، تشنج و کما، تشدید سر درد، تشدید پمپاژ قلب، مسمومیت، تضعیف معده و کبد و التهابات کبدی و کبد چرب از

  • عوارض و مضرات زیاده روی در مصرف پونه هستند.



طبع پونه چیست؟


مزاج آن گرم و خشک است.



مصلح پونه چیست؟


مصلح پونه و کاهنده عوارض آن، کتیرا است.


 


 


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب