سالخوردگان آمریکایی چگونه قربانی کمبود بودجه میشوند؟/افزایش 50 درصدی جمعیت خانههای سالمندان در ایالاتمتحده
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا، سالمندان گروهی که همواره به دلیل تجربیات و دانش گرانبهایی که از سالها عمر طولانی خود به دست آوردهاند، برای هر تمدنی یک نعمت و فرصت بزرگ بودهاند. نعمتی که باید از آن قدردانی کرد و برای حفظ و نگهداری آن کوشید. اما این سخن نیز به این معنا نیست که سالمندی به هر شکل و میزانی برای جوامع مطلوب خواهد بود. سالمندی و پیری جمعیت یک کشور، وقتی از میزان و رقم مطلوب خود عبور کند، دیگر نهتنها یک فرصت نبوده، بلکه برای جوامع گوناگون تبدیل به تهدیدی بزرگ خواهد شد. تهدیدی که این روزها شرق و غرب عالم را درنوردیده و برای بسیاری از کشورها به معضلی بزرگ تبدیلشده است.
بهطور مثال، 28 درصد جمعیت ژاپن را که هماکنون یکی از سالخوردهترین کشورهای دنیاست، افراد بالای 65 سال تشکیل داده و برآوردها نشاندهنده آن است که در سال 2065 میلادی نزدیک به 40 درصد جمعیت آن بالای 65 سال خواهند بود. (1) یا کشور آلمان که این روزها با بحران جمعیت مواجه است، نزدیک به 22 درصد جمعیت آن را بالای 65 سالهها تشکیل میدهند.(2)
هشدار درباره وضعیت بحرانی سالمندان در آمریکا
ایالاتمتحده آمریکا نیز هرچند همانند ژاپن، آلمان یا کشور خودمان روند بسیار بحرانی نداشته و در سالیانی دورتر با مشکلات عدیده جمعیتی مواجه خواهد شد، اما هماکنون بسیاری از صاحبنظران و رسانهها در این کشور نسبت به وضعیت بحرانی جمعیت در سالهای آینده هشدار داده و اعلامخطر میکنند. مطابق آمارها، هماکنون بیش از 16 درصد جمعیت آمریکا بالای 65 سال هستند.
افرادی که در سال 2050 به 22 درصد جمعیت آمریکا رسیده و تبدیل به موضوعی نگرانکننده در آینده آمریکا خواهند شد.(3) همچنین آمارها بیانگر آن هستند که تا 25 سال دیگر جمعیت بالای 65 سال در آمریکا از جمعیت زیر 18 سال این کشور سبقت خواهد گرفت. (4) نرخ رشد جمعیت آمریکا در سال 2017-2018 نیز نشانگر کمترین میزان رشد جمعیت طی 80 سال گذشته تاریخ آمریکا بوده (5) که این مسئله نیز برای این کشور زنگ خطری جدی خواهد بود؛ چراکه جمعیت جوان و توانمند اصلیترین نیروی کار یک کشور بوده و با وجود بهرهبرداری هر تمدنی از تجربیات طبقه سالخورده، این طبقه نمیتواند خلأ نیروی کار جوان را برای یک کشور جبران کند. طبقهای که با وجود گرانبها بودن خود و تجربیاتش، در سالهای پیری به مشکلات فیزیکی و جسمی بیشتری مبتلا شده و هزینههای سنگین رفاهی و درمانی را بر دوش هر کشوری میگذارد. آمریکا نیز از این قاعده مستثنی نبوده و سالمندی و پیری جمعیت، هزینهها و مشکلات فراوانی را به این کشور تحمیل کرده است.
بیشتر بخوانید:
قتلگاه خانههای سالمندان در اروپا و آمریکا
پلیس آمریکا معترض سالمند را ضربهمغزی کرد! + ویدئو
بهطور مثال، طبق آمارها در آمریکا 41 درصد افراد مبتلا به چاقی بالای 60 سالهها هستند. (6) دیگر آمارها نیز نشان میدهند که نزدیک به 6 میلیون نفر از افراد بالای 65 سال در آمریکا مبتلا به آلزایمر بوده و برآوردها حاکی از آن است که با رشد جمعیت سالخوردگان آمریکایی تا سال 2050 میلادی، جمعیت افراد بالای 65 سال مبتلا به آلزایمر در ایالاتمتحده، به بیش از 13 میلیون نفر برسد. (7) همچنین، 50 درصد سالمندان 65 سال به بالا در آمریکا دارای آرتروز، 56 درصد دارای فشارخون بالا، 32 درصد دارای مشکلات قلبی و 19 درصد از دیابت رنج میبرند. علاوه بر این آمارها، به دلیل ناتوانی ذهنی یا جسمی، تقریباً دو سوم از افراد 65 سال به بالا در آمریکا حداقل در یک فعالیت «زندگی روزانه» مانند تهیه غذا به کمک نیاز دارند. (8) حال چگونه میتوان از چنین سالمندانی انتظار اشتغال و حضور مؤثر در یک اقتصاد پویا را داشت؟ آیا با عدم اتخاذ سیاستهای مناسب جمعیتی، بیش از آنکه سالخوردگان تولید ثروت و قدرت کنند منابع و ثروت یک کشور را به خود مشغول نخواهند ساخت؟
افزایش 50 درصدی مراجعهکنندگان به خانههای سالمندان طی یک دهه آینده
علاوه بر این؛ با پا به سن گذاشتن روزافزون نسل بیبی بومر یا همان نسل متولدشده بعد از جنگ جهانی دوم در ایالاتمتحده، افراد سالخورده بیشتری نیازمند خانه سالمندان بوده و طبق آمارها رشد 50 درصدی افراد مراجعهکننده به خانه سالمندان تا یک دهه آینده رخ خواهد داد که در نتیجه هزینههای بیشتری را برای این کشور ایجاد خواهد کرد.(9)
اکنون نیز بودجه خانههای سالمندان در آمریکا روند افزایشی داشته و برآوردها بیانگر آن است که بودجه از رقم 100 میلیارد دلار در این سالها به 225 میلیارد دلار در سال 2024 میلادی برسد. همچنین مطابق گزارشهای گوناگون؛ مراقبت از خانه سالمندان سالانه حداقل 70 هزار دلار هزینه داشته و بیمه سلامت بسیاری از شهروندان آمریکایی نیز جوابگوی حضور طولانیمدت آنها در خانه سالمندان نخواهد بود. البته باید هزینههای کارمندان و کارکنان بسیاری از این خانهها را نیز به ماجرا اضافه کرد. طبق گزارشها، بهطور متوسط 80 درصد سالخوردگان آمریکایی که در خانه سالمندان حضور دارند برای استحمام و یکسوم آنها برای غذا خوردن نیازمند کمک کارکنان هستند. (10) موضوعاتی که در کنار یکدیگر، ضررهای سنگینی را به اقتصاد آمریکا و نظام سلامت این کشور وارد میسازند.
همین حالا؛ با وجود آنکه سالخوردگان نزدیک به 16 درصد جمعیت آمریکا را تشکیل دادهاند، نزدیک به 35 درصد بودجه سلامت این کشور خرج این طبقه میشود (11) چه برسد بهروزی که جمعیت آنها به شکل کنترل نشدهای افزایش پیداکرده و آمریکا با رشد روز افزون سالمندانش؛ جمعیت جوان و پویای خود را از دست بدهد.
محمدمهدی عباسی/ پژوهشگر مسائل آمریکا
پینوشت:
[6] https://www.prb.org/aging-unitedstates-fact-sheet/
[8] https://open.lib.umn.edu/socialproblems/chapter/6-5-problems-facing-older-americans-2/
[9] https://www.prb.org/aging-unitedstates-fact-sheet/
[10] https://open.lib.umn.edu/socialproblems/chapter/6-5-problems-facing-older-americans-2/
[11] https://www.businessinsider.com/aging-population-healthcare?r=DE&IR=T
انتهای پیام/