دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
20 مهر 1399 - 16:46

انواع وام‌های دانشگاهی/ با وام دانشجویی چه‌کار می‌شود کرد؟

اگرچه دانشگاه‌ها تعطیل است؛ اما روند پرداخت وام‌های دانشجویی با درنظر گرفته شدن تسهیلات خاصی قطع نشده و مبلغ پرداختی آن‌ها هم افزایش یافته است. با این حال افزایش مبلغ این وام‌ها به گونه‌ای است که با سرعت افزایش تورم همخوانی ندارد.
کد خبر : 522491
زمان ثبت درخواست وام تحصیلی ویژه دکتری -wikigeram.jpg

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، اگرچه دانشگاه‌ها تعطیل است؛ اما روند پرداخت وام‌های دانشجویی با درنظر گرفته شدن تسهیلات خاصی قطع نشده و مبلغ پرداختی آنها هم افزایش یافته است. با این حال افزایش مبلغ این وام‌ها به گونه ایست که با سرعت افزایش تورم همخوانی ندارد.


وام‌های دانشجویی به وام تحصیلی، وام ضروری، وام شهریه، وام مسکن متاهلی و وام دانشجویان دکترا تقسیم بندی شده که از میان این ۵ گروه ۴ گروه اول میزان مبلغ آن‌ها افزایش پیدا کرده است و وام دکتری بنا به دلایلی که پرداخت آن مشکلاتی را درپی داشته افزایشی در سال جدید نخواهد داشت.


چقدر وام می‌دهند؟


حدود یک ماهی است که ترم جدید برای دانشجویان دانشگاه شاهد شروع شده به این بهانه قصد دارم درباره‌ی وام‌های دانشجویی نکاتی را برایتان بگویم؛ همانطوری که می‌دانید وام‌های دانشجویی انواع زیادی دارند که وام مسکن، وام شهریه، وام تحصیلی و وام ضروری مهمترین هایشان محسوب می‎شوند و شرایط و مبالغ خودشان را دارند؛ اخیرا دکتر الیاس منیری معاون امور دانشجویان صندوق رفاه وزارت علوم و تحقیقات و فناوری از افزایش ۱۰۰ درصدی وام شهریه و ۵۰ درصدی وام تحصیلی خبر داد، دکتر ناصر مطیعی رئیس صندوق رفاه هم در آستانه سال تحصیلی ۱۳۹۹-۱۴۰۰ اظهار داشت که مبالغ وام‌ها امسال افزایش پیدا می‌کند؛ دکتر مطیعی در ادامه گفت: «به طور مثال وام تحصیلی از ۵۰۰ -۶۰۰ تومان به ۵/۱ الی ۲ میلیون تومان افزایش یافت ... قبلا به طور مثال وام شهریه در مقطع دکترای تخصصی ناپیوسته ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومن بود که تا ۵ میلیون تومان افزایش داشته، وام ضروری هم قبلا ۱ میلیون تومن بوده که در حال حاضر در موارد خاص از ۳ میلیون تا ۵ میلیون تومن پرداخت می‌شود.» همچنین آقای رئیس از افزایش وام مسکن متأهلان از ۱۰ به ۲۵ میلیون در تهران خبر داد چیزی که مسئولین دانشگاه ما هیچ اطلاعی از آن نداشتند!



وضع دانشگاه ما چیست؟


قابل توجه است که این مبالغ جدید و بهبود شرایط با وجود شروع ترم تحصیلی هنوز به دانشگاه ها، خصوصا دانشگاه خودمان ابلاغ نشده! طبق روند سال‌های گذشته هر دو نیم سال مبالغ جدید برای وام‌ها ابلاغ می‌شد، حال جالب است بدانید که هرساله مبلغ کمی به وام تحصیلی اضافه می‌شد حالا چگونه می‌خواهد افزایش ۳ یا ۴ برابری داشته باشد خدا عالم است، التبه گفته شده محل تامین اعتبار این وام‌ها از طریق کم کردن تعداد وام‌های دانشجویی و در واقع چند تا یکی کردن آن‌ها خواهد بود.
شرایط وام گرفتن چگونه است؟


از شرایط گرفتن وام هم چه بگویم که نگفته هم پیداست! البته همیشه نسبت به بانک بهتر است؛ اگر فقط بخواهم به شکل نمونه اشاره کنم و رد بشوم: رفتن به دفتر اسناد رسمی با تعهد نامه محضری و با ضامن معتبر (کارمند دولت و دارای حکم کارگزینی وفیش حقوقی) و فرستادن مدارک برای مسئول مربوطه دانشکده‌تان! حالا اگه کارشناستان قبول کرد درقالب مجازی مدارک را بفرستید که خب #کارشناس-خوب-شما است، اگر هم قبول نکرد که فرقی نمی‌کند تهرانی و شهرستانی باشید باید تا داشگاه تشریف بیاورید و مدرک را به کارشناس خودتان برسانید و بعد از ثبت، موقع ثبت نام وام اقدام می‌کنید و منتظر گرفتن وام می‌نشینید. درباره کارمزد هم اگر بخواهم توضیح کمی بدهم، قبلا وام‌های وزارت بهداشت ۴% کارمزد و بخش وزارت علوم فقط وام ودیعه مسکن ۴% کارمزد داشت که طبق گفته یکی از مسئولین دانشگاه قرار است به بقیه وام‌های وزارت علوم هم ۴% کارمزد تعلق بگیرد، علی برکت الله. لازم به به ذکر است که هر کدام از وام‌ها شرایط بهره خاصی دارند که برای اطلاع از آن‌ها کافیست فقط به قسمت صندوق رفاه سایت دانشگاه مراجعه کنید؛ البته توجه کنید که هنوز مبالغ و تعهدات جدید ابلاغ نشده و آن قیمت‌ها برای سال پیش است پس ناامید نشوید.
راهنمایی برای خرید و پیشنهاداتی به مسئولین


اگر با دید مثبت نگاه کنیم و دعا کنیم زودتر وعده‌ها ابلاغ شود، بازهم مشکل خیلی از دانشجویان را حل می‌کند. متاسفانه در شرایطی قرار داریم که قیمت‌ها ثبات ندارن و هرروز شاهد افزایش بی رویه اجناس و کالا‌های ضرور هستیم؛ خصوصا با شیوع ویروس منحوس کرونا و مجازی شدن کلاس درس دانشگاه‌ها، تهیه حداقل وسیله‌ای که این توانایی را داشته باشد واقعا سرسام آور است. با یک جستجوی کوچک به سِیلی از لب تاب‌ها و گوشی‌هایی برخورد میکنید که قیمتشان خیلی خیلی خیلی ... بیشتر از مبلغ وام ضروری دانشجویی است؛ ولی خب با گشت و گذار بسیار! میتوانید قیمت خوب هم پیدا کنید؛ برای نمونه لب تاب 15 اینچ HP مدل 4520S یا لب تاب استوک Dell latitude e6430 i5 و برای گوشی‌های هوشمند سامسونگ گلکسی A11 ، هوآوی Y7 Prim و گوشی شیائومی ردمی 9 که رنج قیمت بین ۴ تا ۵ میلیونی دارند و به شرط حیات و تحقق وعده‌ها! می‌تواند مشکلی را حل کند. البته پیشنهاد ما به دانشگاه و مسئولینی که دستشان می‌رسد کاری کنند_نمی‌گویم انجمن اسلامی یا بسیج یا معاونت فرهنگی با نهاد رهبری در دانشگاه‌ها یا سرپرست معاونت دانشجویی_ این است که در این شرایط به خصوص با تاسیس صندوق قرض الحسنه‌ای که محل تامین اعتبار آن کمک‌های دانشجویان، اساتید و کارمندان است اقدام به شناسایی دانشجویان مستعدی که در مضیقه مالی برای ادامه تحصیل هستند نمایند و به این دانشجویان توجه بیشتری شود، امید این که هیچ طالب علمی به خاطر مشکلات مالی از تحصیل باز نماند.


منبع: خبرگزاری دانشجو


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب