سازمان پیمان امنیتجمعی خواستار ثبات در قرهباغ شد
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا از وزارت امور خارجه روسیه، روز چهارشنبه میزگردی با عنوان «سازمان امنیت جمعی: جهت گیری برای توسعه راهبردی» در مسکو برگزار شد که در آن «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه و دبیرکل و مقامهای کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی در آن شرکت کردند.
شرکتکنندگان در این میزگرد با ابراز نگرانی از جنگ و اقدامهای نظامی در قرهباغ، به ضرورت کمک به ارمنستان و آذربایجان برای تثبیت اوضاع این منطقه و بازگشت آن به وضعیت عادی اشاره کردند.
آنها به نقش مهم همکاری های پارلمانی در چارچوب سازمان پیمان امنیت جمعی اشاره و بر لزوم تلاش هدفمند برای تکامل قوانین این سازمان به منظور هماهنگ کردن آن با قوانین ملی کشورهای عضو تأکید کردند.
وزیر خارجه روسیه نیز در این میزگرد گفت که مسکو خواهان آن است که سازمان پیمان امنیت جمعی به عنصر مطمئن تشکیل دهنده سیستم امنیت جهانی تبدیل شود و همکاریها در چارچوب آن و نقش سازمان در شرایط بی ثبات جهانی تقویت شود.
لاوروف همچنین به اولویتهای ریاست دورهای روسیه بر سازمان امنیت جمعی برای تأمین منافع کشورهای عضو و گسترش همکاریهای سیاسی و هماهنگی مواضع در میادین جهانی و شکل گیری شرایط مساعد برای توسعه پایدار و امنیت کشورهای عضو اشاره کرد.
سازمان پیمان امنیت جمعی در سال ۲۰۰۲میلادی ایجاد شد و کشورهای روسیه، ارمنستان، بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان و تاجیکستان اعضای دائم آن هستند و افغانستان و صربستان نیز از سال ۲۰۱۳ تاکنون به عنوان اعضای ناظر به عضویت این سازمان درآمدند.
طی روزهای اخیر تنشها بر سر منطقه قرهباغ بین آذربایجان و ارمنستان به میزان قابل ملاحظهای افزایش یافته است.
آذربایجان در این مناقشه با تکیه بر اصل حفظ تمامیت ارضی کشورها خواستار پایان اشغالگری ارمنستان شده و از سوی دیگر طرف ارمنی با استناد به اصل "حق تعیین سرنوشت" خواستار به رسمیت شناخته شدن حقوق ارامنه شده است.
انتهای پیام/
انتهای پیام/