دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
13 مهر 1399 - 13:10

جان ترامپ چقدر در خطر است؟/ تب تند ترامپ و تنور انتخابات

دونالد ترامپ در حالی که ماسک بر چهره داشت، با پای خود و بدون کمک کادر پزشکی، به سمت بالگرد «ایر فورس وان» رفت و پس از یک پرواز چند دقیقه‌ای در محوطه بیمارستان «والتر رید» از بالگرد پیاده شد.
کد خبر : 520564
2934982.jpg

به گزارش گروه رسانه‌های‌دیگر خبرگزاری آنا، کاخ سفید ابتدا اعلام کرد انتقال رئیس جمهور 74 ساله آمریکا به بیمارستان والتر رید ، به دنبال بروز«علایم خفیفی»، در راستای «احتیاط بیشتر» و به توصیه پزشک او انجام شده است اما ساعاتی بعد، «جیم آکوستا» خبرنگار حوزه کاخ سفید در شبکه «سی‌ان‌ان» به نقل از «یک مشاور ستاد انتخاباتی ترامپ» خبر داد رئیس‌جمهور آمریکا «مشکل تنفسی» پیدا کرده و خیلی خسته است.


این نخستین بار نیست که یک رئیس جمهور یا نامزد ریاست جمهوری طی مبارزات انتخاباتی به بیماری مبتلا می‌شود. «تئودور روزولت» رئیس جمهوری آمریکا در سال ۱۹۱۲ در مسیر مبارزات انتخاباتی و در زمان سخنرانی از ناحیه سینه هدف اصابت گلوله قرار گرفت.


هرچند وی پس از اصابت گلوله همچنان به سخنرانی خود ادامه داد. تا عصر روز گذشته خبر موثقی از وضعیت رئیس جمهور آمریکا منتشر نشد اما ابتلای دومینووار تیم همراه ترامپ به ویروس کرونا، حزب حاکم جمهوری خواه را با بحران روبه رو کرده است.


دیروز خبر رسید کلین کانوِی مشاور سابق کاخ سفید و بیل اسپین مدیر کارزار انتخاباتی دونالد ترامپ هر دو به کووید ۱۹ مبتلا شده‌اند. پیش از آن معلوم شده بود که نتیجه تست کرونای دو سناتور که در مراسم معرفی قاضی جدید دادگاه عالی شرکت کردند و همچنین هوپ هیکس، مشاور ارشد ترامپ مثبت است.


با این همه، اخبار منتشر شده از سوی کاخ سفید حکایت از آن دارد که دونالد ترامپ اداره امور کشور را به مایک پنس، معاون خود «منتقل نکرده» است. قرار است در همان بیمارستان نظامی دفتری برای دونالد ترامپ ایجاد شود.


رسانه‌های آمریکا اعلام کرده‌اند ترامپ ظرف چند روز آینده و پس از بهبود نسبی، وظایف ناظر بر اداره کشور را برعهده خواهد گرفت. بیمارستان نظامی «والتر رید» که در شهر بتزدای ایالت مریلند و تنها در چند کیلومتری کاخ‌سفید واقع شده یکی از مدرن‌ترین بیمارستان‌های نظامی آمریکاست و روسای جمهوری این کشور معمولا برای درمان و بررسی سلامتی خود به آن جا مراجعه می‌کنند.


کرونا رویای ترامپ را می بلعد؟

 این بزرگ‌ترین تهدید جان رئیس‌جمهور در آمریکا پس از ترور ناکام «رونالد ریگان»، در ۳۰ مارس سال ۱۹۸۱ به‌شمار می‌رود.ابتلا به کرونا برای رهبر جریانی که در بیش از نیم سال گذشته مرتب اطلاعات غلطی در خصوص ویروس کرونا منتشر و در مناطق آلوده و موسوم به «مناطق قرمز» تجمع‌های انتخاباتی با هواداران پرشور بدون پوشیدن ماسک برگزار می‌کرد و به ندرت در ملأعام ماسک می‌زد، هیچ تعبیری جز «شکست» ندارد.


 دونالد ترامپ ۷۴ سال دارد. به گفته بنیاد علمی «روبرت کخ» ابتلا به کرونا از ۵۰ تا ۶۰ سالگی به بیماری شدید منجر می‌شود. بیماری‌های زمینه‌ای مانند نارسایی قلبی و دیابت نیز به تشدید بیماری کمک می‌کند. تازه‌ترین گزارش پزشکی ترامپ مربوط به ژوئن گذشته نشان می‌دهد که وزنش 110.67 کیلوگرم است که با توجه به قد یک متر و 91 سانتی متری او برای دومین سال متوالی اضافه وزن دارد. بنا به اعلام قبلی مرکز آمریکایی مبارزه با امراض و پیشگیری از آن (CDC) افرادی در این سن و سال با این اضافه وزن، سه برابر بیشتر از افراد با وزن پایین نیاز به مراقبت در بیمارستان دارند.


کما این که بر اساس گزارش‌های این مرکز از هر 10 فوتی کرونا در آمریکا 8 نفر بالای 65 سال داشته‌اند. باید منتظر ماند و دید ترامپ چگونه از ویروس نجات می‌یابد. در صورتی که آسان و سریع بهبود یابد، می‌تواند بر موضع پیشین خود پافشاری کند که ویروس کرونا را خیلی خطرناک ارزیابی نکرده بود. اما در صورتی که علایم بیماری در او با شدت بیشتری ظاهر شود، آن گاه رقیبان او از حزب دموکرات سعی می‌کنند از ضعف‌های ذهنی یا جسمی او استفاده کنند. با این حال، رسانه های آمریکایی می گویند ستاد انتخاباتی جو بایدن دستور داده پخش آگهی‌های انتقادی از ترامپ فعلا متوقف شود.


پخش آگهی‌های منفی که معمولا در یک ماه پایانی کارزارهای انتخاباتی اوج می‌گیرد، یکی از مهم ترین ابزارهای تخریبی نامزدها علیه یکدیگر است. اگرچه جو بایدن نامزد دموکرات انتخابات آمریکا، تبلیغات منفی علیه ترامپ را تعلیق کرده است، رسانه‌های وابسته به او می‌کوشند، ابتلای ترامپ به کووید ۱۹ را به سهل‌انگاری او از بابت کوچک شمردن خطر کرونا نسبت دهند. بایدن در توئیتی نوشته است: «امیدوارم این واقعه (ابتلای آقای ترامپ به کرونا) یک گوشزد جدی برای همگان باشد که هم ماسک بزنند و هم فاصله فیزیکی را رعایت کنند و دست‌هایشان را مرتب بشویند.»


بیماری ترامپ حقیقت یا رقابت کثیف؟

 اما برخی بر این باورند که اعلام بیماری ترامپ در این مرحله حساس و پس از آن که نظرسنجی ها شکست مواضع ترامپ در اولین مناظره تلویزیونی را اعلام کردند، امری برنامه ریزی شده و عامدانه از سوی تیم انتخاباتی ترامپ به منظور اخلال در برنامه مناظره های تلویزیونی و شرکت در همایش های انتخاباتی سه ایالت آمریکاست.


طراحان این فرضیه معتقدند تیم انتخاباتی ترامپ تلاش می کند با برانگیختن حس ترحم رای دهندگان آمریکایی، برای ترمیم وجهه رئیس جمهور آمریکا زمان بخرند و پس از آن با بر هم زدن برنامه زمان بندی بایدن و به دست گرفتن ابتکار عمل در مناظرات تلویزیونی شانس بیشتری برای پیروزی ترامپ به دست آورند.


فرضیه دیگر این احتمال، برنامه ریزی ترامپ برای به تعویق انداختن انتخابات است. ترامپ بارها تلاش کرده از هر طریق ممکن تاریخ انتخابات را به تاخیر اندازد چرا که سیاست های شکست خورده وی در برخورد با کرونا یا ناکامی ها در سیاست خارجی موجب افول شدید محبوبیت وی در میان مردم آمریکا شده است.


هرچند انتخابات آمریکا از سال ۱۸۴۵ تاکنون به صورت مرتب انجام شده و برای عقب افتادن آن به قدری موانع قانونی وجود دارد که کسی آن را محتمل نمی‌داند. فرضیه دیگر این که احتمال دروغین بودن اعلام ابتلای ترامپ به ویروس کرونا بسیار بعید است چراکه آن قدر در کاخ سفید خبرچین وجود دارد و ترامپ در جامعه اطلاعاتی دشمن دارد که اگر آن ها از این کار بو ببرند، آن را اعلام خواهند کرد که رسوایی بزرگی را ایجاد می‌کند.


حال سوال این است با توجه به فاکتورهای حساس ترامپ در ابتلا به کرونا، در صورت وخامت حال وی چه اتفاقی می افتد؟ یو اس‌ای تودی در این باره می نویسد: براساس اصلاحیه ۲۵‌ قانون اساسی، رئیس جمهور می‌تواند «نانسی پلوسی» رئیس مجلس نمایندگان و «سناتور چارلز گراسلی» نماینده ارشد سنا از ایالت آیووا را مطلع کند که قادر به ادامه مسئولیت‌های خود نیست و به این ترتیب قدرت را به «مایک پنس» معاون رئیس جمهور منتقل ‌کند تا زمانی که بتواند پس از بهبود به مقام خود بازگردد.


این اصلاحیه شامل دو فرایند است؛ یک روش که براساس آن به صورت داوطلبانه رئیس جمهور کنار گذاشته می‌شود و روش دیگری که هرگز استفاده نشده، سلب اختیارات رئیس جمهوری در برهه‌ای است که وی قادر به انجام اختیارات و وظایف دفتر خود نیست.


به عنوان مثال اگر ترامپ معتقد باشد که هنوز می‌تواند کار خود را انجام دهد اما پنس و اکثریت کابینه با این امر مخالف باشند، انتقال قدرت به پنس به حمایت دو سوم مجلس و سنا احتیاج دارد. قانون گذاران همچنین می‌توانند یک گروه جایگزین، غیر از کابینه، تعیین کنند که از طریق آن‌ها معاون رئیس جمهوری می‌تواند ناتوانی ترامپ را اعلام کند.


در شرایط بدتر چنان چه ترامپ به دلیل ابتلا به این بیماری جان خود را از دست بدهد، مایک پنس (معاون ترامپ) نخستین نفر در صف برای جانشینی رئیس جمهوری است. پس از آن نانسی پلوسی ۸۰ ساله (رئیس مجلس نمایندگان) و پس از آن چارلز گراسلی ۸۷ ساله (جانشین مایک پنس) و در آخر در صورت نداشتن شرایط مطلوب برای افراد ذکر شده مایک پمپئو، وزیر امور خارجه ۵۶ ساله نفر چهارم این صف خواهد بود.


منبع: روزنامه خراسان


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان ۰ نظر
محمود
Iran (Islamic Republic of)
يکشنبه ۱۳ مهر ۱۳۹۹ - ۲۱:۲۶
۰
اقای ترامپ تو نامردترین وبی رحم ترین رعیس جنهوری هستی که درطول قدمت کره زمین بوده هستی خدا هر لحظه لعنتت کنه،زورت فقط به کشور عزیز ما ایران رسیده که 8 سال به قول ا مام خمینی کوسه را روی دریا نگه داشتیم خدا لعنتت کنه
ارزنتال
Iran (Islamic Republic of)
دوشنبه ۱۴ مهر ۱۳۹۹ - ۰۴:۵۸
۰
الان ولیعهد سعودی از خوشحالی داره دور کعبه دو ماراتن میره بلکه ترامپ سقط گنه ملانی ک صیغه اش گنه یا شایدم عقدش کنه خوش باش ممدسلمون که لحظه دیدار نزدیگ است بدبخت عاشق ملانی شده
قالیشویی ادیب