دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
13 مهر 1399 - 08:00
توسط گروه مهندسی پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی تنکابن انجام شد؛

4 محصول از ضایعات ماهی تولید شد/ از بازسازی بافت آسیب‌دیده تا ماده جایگزین قرنیه چشم + فیلم

عضو هیئت علمی گروه مهندسی پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن از تولید چهار محصول ارزشمند از ضایعات ماهی خبر داد و گفت: امیدواریم با حمایت‌های مسئولان بتوانیم این محصولات استراتژیک را در کشور به مرحله تولید برسانیم.
کد خبر : 519692
photo_2020-10-03_17-43-001.jpg

اسماعیل بی‌آزار در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در تنکابن به اشاره به تحقیقات و پژوهش‌های خود و همکارانش در گروه مهندسی پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن اظهار کرد: در این مطالعه و تحقیقات چندساله، موفق شدیم از ضایعات ماهی، محصولات باارزشی را استخراج و تولید کنیم.


وی افزود: یکی از این محصولات «پوست دسلولار» شده است که در فرایندهای شیمیایی به محصولی باارزش تبدیل شده و در مطالعات حیوانی نشان داده شد که به‌عنوان پوست مصنوعی برای بازسازی بافت آسیب‌دیده بسیار کارآمد است.


عضو هیئت علمی گروه مهندسی پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن ادامه داد: چنین محصول مشابهی اکنون توسط کشور ایسلند تولید و مجوزهای بین‌المللی مانند سازمان غذا و دارو آمریکا را هم برای درمان سوختگی‌های شدید و بیمارانی که دچار زخم‌های دیابتی شدید هستند، دریافت کرده است.


بی‌آزار اضافه کرد: امیدواریم بتوانیم این محصول ارزشمند را در کشور به مراحل بالینی و همین‌طور تولید پیش برده و نیاز کشور را به این محصول باارزش تأمین کنیم.


وی عنوان کرد: محصول باارزش دیگر از پوست ماهی، کلاژن است که می‌توان در صنعت آرایشی و همین‌طور در حوزه درمان به‌ویژه به‌عنوان پانسمان زخم (به‌ویژه پانسمانی برای بیماران پروانه‌ای) به کار گرفت.


عضو هیئت علمی گروه مهندسی پزشکی واحد تنکابن بیان کرد: کلاژن ماده‌ای است که در بدن ما هم وجود دارد و بسیار گران‌قیمت است و برای بازسازی اعضای بدن استفاده می‌شود.


بی‌آزار با اشاره به ارزش این ماده توضیح داد: اکنون با توجه به نرخ کنونی دلار، هر گرم کلاژن (بسته به اینکه منشأ آن چه باشد و از چه پوستی تهیه شده باشد) از یک تا پنج میلیون تومان قیمت دارد.


وی گفت: کلاژنی که ما تهیه کرده‌ایم، از پوست یک نوع ماهی خاص است که ساختار مناسبی دارد، می‌تواند در دمای محیط پایدار بماند و در شمال کشور به وفور یافت می‌شود و می‌توانیم متریالی را که مدنظرمان است، تولید کنیم.


عضو هیئت علمی گروه مهندسی پزشکی واحد تنکابن تأکید کرد: کشت این محصول را انجام داده‌ایم و آماده ثبت اختراع است. البته برای رسیدن به تولید انبوه موانع زیادی پیش روی ماست و حمایت‌های وسیع و مجوزهای بسیاری نیاز دارد.


بی‌آزار اظهار کرد: همچنین از استخوان ماهی ماده ارزشمند کلسیم فسفاتی که همان هیدروکسی آپاتیت است، استخراج شد که به‌دلیل داشتن عناصر تأثیرگذار و ساختاری طبیعی به‌عنوان پودر استخوانی برای بازسازی استخوان کارایی بالایی را مانند محصولات شیمیایی تجاری مشابه نشان می‌دهد.


وی عنوان کرد: محصول دیگری که از ماهی استخراج شد و در حال آغاز مطالعات حیوانی آن هستیم، پولک و همچنین کلاژن ماهی همراه با ترکیبات مؤثر دیگر است که در فرایندهایی موفق شدیم یک محصول عالی با شفافیت بالا طراحی کنیم که می‌تواند به‌عنوان ماده جایگزین قرنیه چشم به‌کار گرفته شود. محصول تجاری مشابه توسط کمپانی کانادایی-سوئدی در بازار جهانی عرضه می‌شود.


عضو هیئت علمی گروه مهندسی پزشکی واحد تنکابن یادآور شد: روی چشم ماهی و ماده زجاجیه یا زلالیه کار می‌کنیم تا به تولید ماده‌ای برسیم که برای جوان‌سازی پوست مفید است و به جای بوتاکس می‌توان از آن استفاده کرد.


بی‌آزار گفت: در حال آزمایش تولید برخی از این محصولات روی مدل حیوانی مانند موش و ... هستیم.


وی افزود: پژوهشگاه رویان مقداری از این آزمایش‌ها و پژوهش‌ها را انجام داد و درآمد میلیاردی کسب کرد. ما برای قرنیه مصنوعی با دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی روی مدل‌های حیوانی همکاری می‌کنیم.


عضو هیئت علمی گروه مهندسی پزشکی واحد تنکابن توضیح داد: تمام این پژوهش‌ها و اقدامات با هزینه شخصی بنده انجام شده است. تاکنون 130 مقاله ISI و 14 ثبت اختراع داشته‌ام.


بی‌آزار خاطرنشان کرد: امیدواریم با حمایت‌های مسئولان بتوانیم این محصولات استراتژیک و پیشرفته را در کشور به مرحله تولید برسانیم.


انتهای پیام/4103/4062/


دانلود فایل صوتی

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب