دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
نماینده مردم شیروان در مجلس مطرح کرد؛

حمایت از شرکت‌های بورسی و توسعه صنعتی در دستور کار خانه ملت

نایب‌رئیس دوم کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی گفت: حمایت از شرکت‌های بورسی به‌منظور توسعه صنعتی در دستور کار جدی خانه ملت قرار دارد.
کد خبر : 519691
157199709.jpg

علی جدی در گفتگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا با اشاره به مشکلات به‌وجود آمده برای بازار سرمایه ایران و رکود حدود سه ماه در این بازار اظهار کرد: البته در خصوص موضوع بورس و بازار سرمایه تنها بخشی که مرتبط با صنایع بورسی است به حوزه کاری بنده مربوط است. بسیاری از شرکت‌های بزرگ تولیدی در کشور داریم که در بازار سرمایه سهام دارند و بیشتر این شرکت‌ها حقوقی بوده و به‌شکلی مرتبط با دولت هستند.


وی افزود: سعی ما در خانه ملت این است که این شرکت‌ها را تقویت و به آنها کمک کنیم تا بتوانند نقدینگی بازار را برای توسعه صنعتی جذب کنند. برخی از این شرکت‌ها سهام خودشان را در بورس عرضه کردند؛ ولی متأسفانه نقدینگی را برای پرداخت حقوق کارکنان استفاده کردند یا به‌طور مثال شرکت‌هایی که زیرمجموعه شستا بودند، نقدینگی جذب‌شده را برای تأمین کسری بودجه سازمان تأمین اجتماعی استفاده کردند.


نماینده مردم شیروان در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: طبیعتاً این اقدام اشکال بزرگی است. به این موضوع در جلسه نمایندگان با وزیر صنعت، معدن و تجارت هم اشاره شد و وی هم در برنامه‌ خود اعلام کرد که هدفش جذب نقدینگی از بازار در راستای توسعه صنعتی کشور و تکمیل فازهای جدید از آنهاست. اگر نقدینگی به این‌صورت جذب شود، بازار سرمایه هم مقداری پایدارتر خواهد شد.


جدی عنوان کرد: بزرگ‌ترین اشکال بازار سرمایه ایران مربوط به شرکت‌های حقوقی، بانکی و دولتی است. اگر سیاست واحدی وجود نداشته باشد و هرکدام از این حوزه‌ها بخواهند خودمختار عمل کنند، به‌دلیل اینکه ارقام سرمایه‌های آنها هم بالاست، اگر تصمیمی بگیرند و با سیاست‌های واحد هماهنگ نباشد، بورس را دچار اختلال می‌کند.


تعریف سیاست و تصمیم‌گیری متمرکز در بورس


وی ادامه داد: نمونه این اتفاق را اخیراً مشاهده کردیم، وقتی ارزش سهام بانک‌ها به سقف رسید، بانک‌ها سهام خود را فروختند و پول‌شان را بازار سرمایه بیرون کشیدند و مردمی که پس از عید سهام خریده بودند، به یکباره سهام‌شان چند برابر کاهش پیدا کرد و پول‌شان از دست رفت و دچار ضرر و زیان هنگفتی شدند.


نایب‌رئیس دوم کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: این موضوع را باید مدیریت کرد؛ چراکه بخش عظیمی از آن با تولید در ارتباط است؛ بنابراین در این موضوع هم باید ورود شود تا حداقل یک سیاست و تصمیم‌گیری متمرکز برای آن تعریف شود و در خانه ملت مصرانه پیگیر این موضوع هستیم.


جدی توضیح داد: بیش از یک ماه از وعده تزریق یک درصد از منابع صندوق توسعه ملی به بورس تزریق می‌گذرد و رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس هم گفته بود به‌زودی این کار انجام می‌شود، با این حال به‌نظرم حتی این اقدام هم مشکلات بازار سرمایه را حل نخواهد کرد؛ چراکه در مقایسه با ارزش بازار که 5.7 هزار هزار میلیارد تومان است، رقم زیادی تزریق نخواهد شد.


وی خاطرنشان کرد: مسئولان سازمان بورس و اوراق بهادار برای شرکت‌های حاضر در بازار، تعهد ایجاد کنند تا ناشران از سهام خودشان مراقبت و ارزش سهام خود را حفظ کنند؛. البته در سه ماه اخیر هر دستورالعملی که از سوی سازمان بورس برای حمایت از بازار صادر نشد، نتیجه عکس داد.


انتهای پیام/4103/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب