دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
06 مهر 1399 - 21:59

شهری در ژاپن که راه رفتن با تلفن را ممنوع کرد

یاماتو اولین شهر در ژاپن است که استفاده از تلفن همراه را موقع قدم زدن ممنوع کرده است
کد خبر : 518743
1.jpg

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا،وقتی مسافران قطار در ایستگاه یاماتو سیتی، در فاصله ۳۰ کیلومتری توکیو، از قطار پیاده می‌شوند، ممکن است متوجه اعلان‌هایی شوند که در بیرون ساختمان ایستگاه به چشم می‌خورد. این اعلان‌ها تنها نشانه مشهود از سیاستی است که توجه جهانیان را به خود جلب کرده؛ ممنوعیت استفاده از تلفن در حین راه رفتن.


این ابتکار که مقامات محلی آن را اعلام کرده‌اند هم ضروری بود و هم - با وجود اجباری نبودن آن - انتظار می‌رفت موفقیت‌آمیز باشد. ولی اینکه مردم را مجبور کنند از تلفن خود منفک شوند تا بتوانند بدون خطر در خیابان‌ها راه بروند، چیزی است که بسیاری شهرها با آن دست‌به‌گریبان هستند. اما چرا مقامات شهر یاماتو می‌خواهند با سیاست جدید رفتار ساکنان شهر را عوض کنند و به چه دلیل ممکن است این سیاست واقعاً نتیجه‌بخش باشد؟


"خطرناک است"


خیابان‌های ژاپن مملو است از کسانی که در حالی که سرشان را خم کرده و گویی به صفحه تلفنشان چسبیده‌اند، لخ‌لخ کنان راه می‌روند.


ر ماه ژانویه گذشته در یاماتو سیتی، بررسی‌هایی در دو نقطه شهر صورت گرفت و معلوم شد حدود ۱۲ درصد از ۶ هزار عابر پیاده شهر، از تلفن خود در حال راه رفتن استفاده می‌کنند. ساتورو اوهکی، شهردار یاماتو که نقش اصلی را در پیاده کردن سیاست جدید داشته می‌گوید این کارِ خطرناکی است.


ابتدا او این ایده را با قانون‌گذاران محلی در میان گذاشت و پس از آنکه با مردم هم مشورت کرد متوجه شد که از هر ۱۰ نفر ۸ نفر با ایده او موافق هستند. از این رو در ماه ژوئن به عنوان دستور شهرداری؛ اعلام شد که استفاده از تلفن همراه در حین راه رفتن، ممنوع است.


در طی چند روز اول این ممنوعیت، شهرداری چند کارگر را استخدام کرد که در حالی که جلیقه‌های که کاملاً به چشم می‌خورد پوشیده بودند، با اعلان‌هایی که در دست داشتند، در مقابل ایستگاه یاموتو ایستاده بودند و در همین حال یک پیام ضبط شده در سی دی، به مردم درباره دستور جدید توضیح می‌داد. ساتورو اوهکی، می‌گوید به دلیل ویروس کرونا او نمی‌خواهد در حال حاضر برای رعایت مقررات جدید، از گشت‌های اضافی در خیابان‌ها استفاده کند، به همین جهت چند اعلان پارچه‌ای در ایستگاه ترن فعلاً تنها نشانه مشهود این تغییر است. او می‌گوید: "من معتقدم می‌توانیم به مردم یاماتو اعتماد کنیم که کار درست را انجام دهند."


انتهای پیام/4129/


انتهای پیام/

برچسب ها: تلفن همراه ژاپن
ارسال نظر
هلدینگ شایسته