دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
06 مهر 1399 - 17:59
مونسان خبر داد؛

تلاش برای تصویب بسته حمایتی گردشگری در دولت

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از تلاش برای تصویب یک بسته حمایتی جدید در دولت خبر داد و گفت: در این بسته گردشگری نقش پررنگی دارد.
کد خبر : 518687
WhatsApp Image 2020-04-04 at 14.27.58.jpg

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا ، علی‌اصغر مونسان وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در مراسم ویژه روز جهانی گردشگری که امروز یکشنبه ۶ مهر، در مرکز همایش‌های بین‌المللی هتل بزرگ ارم برگزار شد، گفت: امسال با شرایطی که به دلیل شیوع کرونا به وجود آمد در سخت‌ترین شرایط گردشگری جهانی قرار داریم. تمام تلاش‌های ما برای حمایت از فعالان گردشگری پکیج‌های حمایتی بود که تهیه شد و در هر بسته حمایتی گردشگری نقش پررنگی داشت؛ البته که باید این حمایت‌ها پررنگ‌تر و حجم بیشتری را شامل می‌شد اما به دلیل بضاعت کم دولت بیش از این مقدور نبود.


وی به دو اتفاق مهم در حوزه گردشگری اشاره کرد و افزود: در این مدت از یک سو جایگاه گردشگری در کشور ارتقای خوبی پیدا کرد، دیگر یک بخش منفعل نیست و در تصمیمات دولت و کشور به این بخش توجه ویژه می‌شود. از سوی دیگر همگرایی خوبی بین تمامی بخش‌های گردشگری کشور اعم از دولتی و خصوصی اتفاق افتاد. در دو بخش سخت‌افزاری و نرم‌افزاری گردشگری رشد خوبی را شاهد بوده‌ایم. در حوزه نرم‌افزار محصولات جدیدی به چرخه گردشگری اضافه شد. گردشگری اکوتوریسم در کشور جدی شده و رونق گرفته است. همچنین تعداد واحدهای بوم‌گردی از دو هزار واحد عبور کرد که اگر کرونا پیش نمی‌آمد رکودهای جدیدی ثبت می‌شد.


امضای تفاهم‌نامه با وزیر جهاد کشاورزی


وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با اشاره به رشد گردشگری سلامت در کشور ادامه داد: گردشگری کشاورزی به‌عنوان موضوع جدیدی به چرخه گردشگری کشور اضافه و جزو محورهای اصلی ما قرار گرفت. به‌زودی نیز تفاهم‌نامه‌ای را با وزیر جهاد کشاورزی برای حمایت از این بخش به امضا خواهیم رساند که به رشد گردشگری کشاورزی کمک خواهد کرد. همچنین در این مدت اکوتوریسم در کشور تنوع پیدا کرد و می‌توان گفت که کل کشور را فرا گرفته است.


صدور یک مجوز گردشگری معدن در زنجان


مونسان در ادامه به گردشگری معدن اشاره کرد و گفت: حدود دو سالی است که روی موضوع جدیدی به نام گردشگری معدن تمرکز کرده‌ایم و در زنجان اولین مجوز گردشگری معدن صادر شده است. این امید را دارم که امسال این نوع گردشگری در کشور رشد پیدا کند و پایدار شود.


کاروانسراهای کشور را احیا کردیم


وی با بیان اینکه ترم‌های جدیدی در گردشگری ایجاد شد، اضافه کرد: کاروانسراهای کشور که بناهای تاریخی ارزشمندی به حساب می‌آیند، رها شده بودند و در حال تخریب و نابودی بودند، اما در حال حاضر در اختیار صنعت گردشگری کشور قرار گرفته‌اند. ترمی به نام هتل کاروانسراها را آغاز کرده‌ایم و بسیاری از آن‌ها به بهره‌برداری رسیده و مورد استقبال گردشگران داخلی و خارجی قرار گرفته است.


مونسان به بوتیک‌هتل‌ها به‌عنوان یکی‌دیگر از ترم‌های جدید حوزه گردشگری اشاره کرد و گفت: بوتیک‌هتل‌ها با سرعت خوبی در حال ساخت و بهره‌برداری هستند. حق بهره‌برداری از بناهای تاریخی به سرعت در حال واگذاری به مردم است و با استانداردهای معاونت میراث‌فرهنگی در حال مرمت و تبدیل شدن به اقامتگاه‌های گردشگری هستند.


‌وزیر میراث فرهنگی در ادامه با اشاره به تدوین و تهیه سندهای جدید در حوزه گردشگری کشور گفت: یکی از مهم‌ترین سندهای تدوین‌شده، سند توسعه گردشگری است که امروز از آن رونمایی شد. این سند حدود یک سال و نیم در کمیسیون‌های مختلف دولت در حال بررسی بود و بر اساس آن برای ۱۹ دستگاه حکم تعیین شد و برای همکاری با صنعت گردشگری موظف شدند. بسیاری از موانع که بخش خصوصی با آن دست به گریبان است با اجرایی شدن این سند برداشته خواهد شد.


تصویب سند راهبردی توسعه گردشگری با کمترین تغییر در هیئت دولت


مونسان گفت: تعیین احکام برای سایر دستگاه‌ها کار سختی بود و با مخالفت‌های جدی روبه‌رو بودیم. در نهایت موفق شدیم این سند بالادستی را در دولت با کمترین تغییر مصوب کنیم. فقدان سند برند ملی گردشگری یکی از گلایه‌های بخش خصوصی بود. برای تهیه آن بیش از یک سال کار کارشناسی با مشارکت همه ذی‌نفعان صنعت گردشگری انجام شد. لوگو و شعار خوبی از این سند استخراج شده است که ان‌شاءلله این مشخصه‌ها مورد استفاده قرار بگیرد و در کشور اجرایی شود.»


تهیه سند اقدام ملی با مشارکت سازمان جهانی گردشگری و یونسکو


وی همچنین گفت: برنامه اقدام ملی با مشارکت سازمان جهانی گردشگری و یونسکو در دست تهیه است و برنامه‌های عملیاتی حوزه گردشگری به خوبی در آن دیده شده است. این‌سند برای رشد گردشگری کشور مناسب است و اگر موضوع کرونا پیش نمی‌آمد و نمایندگان یونسکو برنمی‌گشتند، برنامه ما این بود که تا پایان شهریور امور مربوط به این سند تمام شود که با تاخیر مواجه شدیم. تلاشمان این است تا پایان دولت این سند را نهایی و مراحل قانونی آن را طی کنیم.


ساخت ۴۹۷ هتل و ۱۳ ثبت جهانی در دولت 


وزیر میراث فرهنگی گفت: پیش از دولت تدبیر و امید تعداد هتل‌های کشور ۹۹۸ عدد بود گفت: «بیش از ۴۹۷ هتل و اقامتگاه و ۱۰۰ هزار تخت در این دولت به مجموعه‌های کشور اضافه شد و شاهد بیش از ۵۰ درصد رشد بودیم. در حوزه ثبت جهانی تعداد آثار ملموس و ناملموس تا قبل از این دولت ۲۵ مورد بود که ۱۳ طرح در این دولت ثبت جهانی شد و پرونده‌هایی نیز در دست اقدام داریم. همگرایی دولت و بخش خصوصی بسیار مهم است و مجموعه این عوامل کمک کرد تا گردشگری کشور به جایگاه اصلی‌اش نزدیک شود و بتواند نقش بیشتری را در اقتصاد کشور ایفا کند.


مونسان با ابراز امیدواری از اینکه ویروس کرونا تا پایان سال میلادی جدید مهار و کاهش ۶۵ درصدی سفر در جهان جبران شود، افزود: با عبور از این شرایط امید آن می‌رود که شاهد رونق مجدد گردشگری در کشور باشیم و این صنعت به روند رو به رشد خود ادامه دهد. امسال قرار بر این بود که نشست سازمان جهانی گردشگری نیز در ایران برگزار شود که به واسطه این بیماری به تعویق افتاد.


وی با اشاره به ظرفیت بالای کشور در گردشگری روستایی گفت: این ظرفیت در کشور در حال رشد است، توسعه بوم‌گردی‌ها و تعدد تورها به سمت اکوتوریسم نشانگر این است که شعار جهانی در کشور ما به خوبی جلو می‌رود. روستاها کانون‌های فرهنگ، اقوام و طبیعت‌های بی‌نظیر ما هستند که در کنار گردشگری فرهنگی، تاریخی و کشاورزی نقش خوبی را برای ارتقای حوزه گردشگری می‌توانند ایفا کرده و به توسعه صنعت گردشگری در کشور کمک کنند.


‌وزیر میراث فرهنگی در پایان به رشد بازارهای هدف گردشگری اشاره کرد و گفت: پایان مهرماه برای لغو روادید گروهی سفری به روسیه داریم که امیدوارم از این ظرفیت هم به بهترین شکل استفاده کنیم.


انتهای پیام/4127


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب