دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
03 آذر 1394 - 15:07
رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت

راه‌اندازی سامانه 190 برای ثبت شکایات بهداشت محیط/ تابلوی عرضه قلیان به هیچ عنوان نباید بر سر در جایی نصب شود

رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از اجرای آزمایشی طرح تحول سلامت محیط و کار با توجه به تاکید وزیر بهداشت در استان تهران خبر داد.
کد خبر : 51859

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، خسرو صادق نیت رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با اعلام این خبر در اجلاس مدیر گروه‌های بهداشت محیط کشور گفت: این طرح برنامه و اقدامات متعدد و مهمی را شامل می‌شود که با توجه به ابعاد گسترده‌ای که دارد مورد بازبینی‌های متعدد قرار گرفته است.


وی افزود: نقطه قوت این طرح این‌ است که مسئولان مرتبط با طرح یعنی وزیر بهداشت و معاون بهداشت توجه و اهمیت ویژه‌ای برای طرح قائلند که این امر مشکلات اجرایی طرح را کاهش می‌دهد.


صادق نیت بیان داشت: یکی از طرح‌هایی که برای اجرای این برنامه ملی روی آن کار شده است به کارگیری بخش خصوصی و ایجاد زمینه فعالیت آن است.


وی افزود: یکی از اقدامات مهم در جهت خصوصی سازی واگذاری کارهای اداری به پیشخوان دولت بود که توسط دانشگاه‌های علوم پزشکی شهید بهشتی و ایران انجام شد و نتایج مثبتی به همراه داشت.


وی بر لزوم واگذاری کارهای غیرحاکمیتی به بخش غیردولتی تاکید کرد و گفت: کار ما در ستاد باید نظارت، برنامه ریزی و سیاست‌گذاری باشد تا کار در بدنه مثمرثمر شود و بار کاری سبک و شتاب کارها زیاد شود و در نهایت پوشش خدمات در شان مردم ارتقا یابد.


طراحی سامانه شرکت‌های خوداظهاری


صادق نیت ادامه داد: دستورالعمل‌های طرح شرکت‌های خوداظهاری و خودکنترلی به دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور ابلاغ شده است. برای اجرای این طرح سامانه‌ای نیز طراحی شده که اجرای طرح سرعت بگیرد.


وی به بحث تجهیز کارشناسان و مهندسان برای فعالیت تخصصی اشاره کرد و گفت: جایگزینی تجهیزات فرسوده و ارتقا و بروزرسانی تجهیزات مراحل نهایی خود را طی می‌کند.


رئیس مرکز سلامت محیط و کار افزود: در زمینه تجهیزات سرمایه‌ای و آزمایشگاهی پیشرفته دانشگاه‌های قطب مشخص شده‌اند.


وی با اشاره به اینکه در حال حاضر بودجه‌های خوبی در شبکه بهداشت توزیع می‌شود و برخی مدیر گروه‌های بهداشت محیط برای جذب این بودجه‌ها اقدامات خوبی انجام داده‌اند، بیان داشت: شبکه برنامه‌های خود در شهرها و حاشیه شهرها را گسترش داده است و مدیرگروه‌ها باید از این فرصت برای تامین نیروی انسانی و تجهیز سیستم بهره برداری کنند.


ضرورت رتبه بندی رستوران ها


رئیس مرکز سلامت محیط و کار شعار امسال را که امنیت غذاست مورد اشاره قرار داد و گفت: خوشبختانه بسیاری از دانشگاه‌ها این رتبه بندی را بر اساس طراحی جدید از یک سیب تا سه سیب انجام داده‌اند.


وی افزود: پوشش رتبه بندی رستوران‌ها در سراسر کشور باید اجرایی شود و سامانه ما در این خصوص جزو قویترین سامانه‌های وزارت بهداشت است.


اقدامات خوبی برای دفع پسماندها انجام شده است


صادق نیت با اشاره به اقدامات خوبی که برای دفع پسماندهای بیمارستانی انجام شده است، گفت: برنامه‌های جدید تکمیل اقدامات خوب گذشته، تفکیک پسماندها به شیمیایی، شبه خانگی، تیز و برنده و عفونی است که در بیمارستان‌ها انجام می‌شود.


وی افزود: نظارت بیشتر بر این کار و ارتقای کیفیت آن مهم است که باید دنبال شود. بیمارستان‌هایی که در بی خطرسازی خوب عمل کردند متاسفانه گاهی مورد بی مهری‌هایی از طرف شهرداری‌ها قرار می‌گیرند.


راه اندازی سامانه 190


رئیس مرکز سلامت محیط و کار از راه اندازی سامانه 190 برای کل وزارت بهداشت و در فاز نخست برای ثبت شکایات بهداشت محیط خبر داد و گفت: این سامانه همان سامانه 1490 سابق است که پیشانی کار ماست و به سامانه بهداشت 190 تغییر شماره یافت. البته سامانه 1490 همچنان برای دریافت اطلاعات مربوط به حوزه دارو فعال است.


وی افزود: راه اندازی این سامانه بسیار کار بزرگی است و باید اطمینان مردم را جلب کند زیرا کارشناسان بهداشت محیط در صحنه هستند و حافظ سلامت مردم‌اند.


وی بیان داشت: میزان رضایتمندی مردمی، رسیدگی اورژانسی به گزارشات فوری، تهیه گزارش از شکایات حداکثر 72 ساعت پس از ثبت شکایت از وظایف این سامانه است که برای پاسخگویی 24 ساعته آن 30 نیرو استخدام شده‌اند.


پوشش مناسب حادثه منا


وی با اشاره به اینکه در کنار راه اندازی سامانه 190 مداخله سریع را هم ایجاد خواهیم کرد، ادامه داد: لازم است از اقدامات خوب همکاران دانشگاه‌ها در کنترل حادثه منا و پوشش خوب آن برای جلوگیری از انتقال امراض قدردانی کنیم. برخی از این همکاران گاهی 24 تا 48 ساعت در فرودگاه‌ها می‌خوابیدند که پیکر حجاج از دست رفته را با توجه به تاخیر پروازها تحویل بگیرند و اقدامات لازم را انجام دهند.


ریشه کنی عرضه قلیان در برخی شهرها


رئیس مرکز سلامت محیط و کار در ادامه با اشاره به اقدامات خوب برخی دانشگاه‌ها برای ریشه کنی عرضه قلیان در برخی شهرها خبر داد و گفت: بیش از نیمی از دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور دراین زمینه خوب عمل کردند. در شهرهای کوچک کار خوب پیش رفته ولی در شهرهای بزرگ معضلات در این خصوص جدی تر است.


وی افزود: قلیان دریچه ورود به اعتیاد است زیرا در بررسی‌های ما عرضه مواد مخدر با قلیان مشاهده شده است.


وی بیان داشت: در این راستا لازمست دو اقدام اساسی انجام شود اول اینکه تابلوی عرضه قلیان به هیچ عنوان نباید بر سر در جایی نصب شده باشد.


وی ادامه داد: دومین اقدام این است که از نمایش قلیان در ویترین مغازه‌ها و رستوران‌ها نیز باید به عنوان یک تخلف جلوگیری شود.


صادق نیت گفت: در عرض 3 تا 5 دقیقه یک جوان می‌تواند سیگار تهیه کند در حالی که برای خرید نان این زمان گاهی تا نیم ساعت طول می‌کشد!


وجود بنزن در اسانس های تنباکوهای معطر


رئیس مرکز سلامت محیط و کار افزود: متاسفانه مصرف قلیان در حال تبدیل شدن به فرهنگ است در حالی که در تنباکوهای معطر شاهدیم تا 90 درصد از مواد اسانس دار و افزودنی استفاده می‌کنند که آغشته به بنزن هستند که یکی از مواد مهم سرطانزاست.


صادق نیت گفت: در مورد سیگار هنوز قبح مصرف وجود دارد ولی درباره قلیان متاسفانه شیوع مصرف آن به نوعی پرستیژ تبدیل شده است.


وی در ادامه آلودگی آب در مناطق بر اثر استحصال خودسرانه آب های زیرزمینی از عمق 400 متری زمین با شیوه حفر چاه های نفتی را مورد اشاره قرار داد و گفت: بحث آب به یک معضل بدل شده است که باید به آن رسیدگی کرد.


صادق نیت، بحث پیوست سلامت طرح های کلان ملی و نظارت بر این بخش و همچنین نظارت بر پرتوها و بحث آلودگی هوا را مورد اشاره قرار داد و گفت: لازم است از تلاش دانشگاه‌های علوم پزشکی ایلام، اهواز، آبادان و کرمانشاه برای پوشش زائران اربعین حسینی قدردانی کنیم.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب