دولت با عاملان حمله به هیئتهای دیپلماتیک برخورد کند
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا، حجتالاسلام «عمار الحکیم» در دیدار گروهی از نخبگان سیاسی، فرهنگی و دانشگاهی در «انجمن نخبگان ملی بغداد» به بررسی موضوعات مهم سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و چالشهای پیش روی عراق پرداخت.
وی بر اهمیت اولویت دادن به منافع عراق در همه اقدامات حکومت و روابط بینالمللی و تبدیل منافع ملی به قطبنمای هرگونه فعالیتی تأکید کرد و درباره اوضاع سیاسی کنونی در منطقه، جهان و اثرپذیری و اثرگذاری عراق بر آن گفت: مرحله پیش رو تا برگزاری انتخابات شاهد کشمکشها و موضوعات منطقهای و بینالمللی فراوانی خواهد بود.
رئیس جریان حکمت ملی از همگان خواست که در حمایت از اقتدار حکومت عراق و حمایت از تأسیسات و نهادهای ملی و هیئتهای دیپلماتیک فعال شوند، در عراق موضعی قاطع بگیرند و از موضعگیریهای تشکلهای سیاسی در حمایت از اقتدار حکومت و حفاظت از هیئتهای دیپلماتیک و اینکه از دولت خواستهاند که به مسئولیت خود دراینباره عمل و با عاملان این اقدامات برخورد کند، قدردانی کرد.
حکیم همچنین بر ضرورت کنار گذاشتن گفتمان اتهام به خیانت و فروکاستن وطنپرستی به دیدگاهی خاص تأکید کرد و گفت که با چنین گفتمانی نمیتوان حکومتسازی کرد.
وی از نخبگان ملی خواست در تبیین وضعیت خاص کشور و چالشهای پیش رو حضوری فعال داشته باشند و افزود که شجاعت آن است که منافع ملی به درستی تشخیص داده شود.
حکیم با بیان مطالبات چهارگانه مرجعیت عالی شیعه درباره حل مشکلات عراق که شامل تعدیل قانون انتخابات، تشکیل کمیساریای انتخابات، تشکیل دولت جدید و برگزاری انتخابات پیش از موعد است، ابراز امیدواری کرد موضوع حوزههای انتخاباتی هرچه سریعتر حل شود تا وارد شمارش معکوس برگزاری انتخابات شوند.
وی تأکید کرد: قرارداد اجتماعی جدیدی که پیشنهاد کردهام به معنای ملغی شدن دستاوردهای گذشته یا انکار آن نیست، بلکه عناصر تشکیل دهنده آن قرارداد، اعم از نیروهایی سیاسی که در شکلگیری آن سهیم بودند و نیز سرشت جوان جامعه عراق ایجاب میکند که در قرارداد سابق بازنگری شود، زیرا هم درباره نیروهای سیاسیای که آن قرارداد را ایجاد کردند و هم مردمی که به آن رأی دادند، بحثهایی وجود دارد.
رئیس جریان حکمت ملی عراق بر اهمیت گفتگو، توافق و پوششهای سیاسی و اجتماعی ملی برای قرارداد اجتماعی جدید تأکید کرد، درباره ادامه نادیده گرفتن بنبست سیاسی در کشور هشدار داد و گفت: این بنبست عامل اصلی حمله به نظام سیاسی کشور است. قرارداد اجتماعی نه یکی از گزینههای پیش رو که تنها راه حل بحران در کشور است و در آن تحولات داخلی و خارجی در نظر گرفته میشود.
وی بار دیگر خواستار ایجاد دوگانه قدرت و اپوزیسیون داخلیای که بیانگر مطالبات همه طیفهای جامعه عراق از شمال تا جنوب باشد و بر اساس برنامه ملی و دیدگاهی روشن درباره ساخت کشور شکل بگیرد تأکید کرد و گفت که فقط از این راه میتوان به موفقیت دست یافت.
حکیم درباره گفتمان تعمیم و «همه را به یک چوب راندن» هشدار داد و تأکید کرد: این گفتمان موجب سرخوردگی و ناامیدی میشود و باید واقعیتهای عراق را از چشم غیرعراقیها دید که بر پیشرفتهای بسیار تأکید کردهاند.
وی گفت: این تعبیر را که دولت «مصطفی الکاظمی» واپسین فرصت است قبول ندارم و ترجیح میدهم آن را فرصت طلایی بنامم. امنیت انتخابات شرایط خاصی میطلبد که شامل امنیت رأیدهندگان در انتخاب و امنیت نامزدها در بیان برنامههایشان باشد و تعرض به فعالان و حمله به دفاتر نیروهای سیاسی و تعقیب و فشار بر نامزدها مطلقاً پذیرفته نیست.
رئیس جریان حکمت ملی عراق درباره نیروهای خواستار تقویت حکومت و نیروهای خواستار هرج و مرج در کشور نیز گفت: باید از راهحلهای سیاسی در این زمینه کمک گرفت. حمایت از حکومت و نیروهای اعتدالطلبی که موجب تقویت حکومت میشوند، بهترین راه برای تضعیف و از هم پاشیدن هرج و مرج طلبان است.
انتهای پیام/4106/4033/
انتهای پیام/