دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
05 مهر 1399 - 09:11

جنگ سرد برای نوبل/ جایزه صلح به کدام رییس‌جمهور تعلق می‌گیرد؟

نامزدی جایزه صلح نوبل امسال به «ولادیمیر پوتین» رییس‌جمهور روسیه تعلق گرفت تا او نیز رقیب «دونالد ترامپ» رییس‌جمهور آمریکا برای دریافت این جایزه جهانی شود؛ جایزه‌ای که دونالد ترامپ با انعقاد پیمان صلح رژیم صهیونیستی و برخی کشورهای عربی مرتجع تلاش داشت تا آن را در دستان خود بگیرد.
کد خبر : 518115
2845612.jpg

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، کاخ کرملین دیروز، جمعه تایید کرد که «ولادیمیر پوتین»، رییس‌جمهور روسیه نامزد دریافت جایزه صلح نوبل شده است. این نامزدی از سوی گروهی از شخصیت‌های عمومی روسیه با پیشگامی «سرگئی کمکوف»، نویسنده روس انجام شده و برای کمیته پنج‌نفره داوری این جایزه در نروژ ارسال شده اما هنوز مشخص نشده که دلیل این انتخاب چه بوده است.


 پوتین صلح‌طلب


«سرگئی کومکوف»، نویسنده روس اعلام کرد که دو‌هفته پیش، درخواست نامزدی ولادیمیر پوتین را برای جایزه صلح نوبل در سال 2021 در اسلو را ارسال کرده است. سرگئی کومکوف، نویسنده و دانشمند برجسته روسی، در حالی چنین درخواستی را به کمیته صلح نوبل، واقع در اسلو ارسال کرده که معتقد است در صورتی که مساله معرفی ولادیمیر پوتین برای دریافت این جایزه حل‌و‌فصل نشود، جایزه صلح نوبل را می‌توان تعطیل‌شده تصور کرد. پیش از این، این دانشمند در سال 2013 هم پوتین را برای دریافت جایزه صلح نوبل معرفی کرده و رییس‌جمهور روسیه را یک رهبر شناخته‌شده جهانی که قادر به جلوگیری از یک فاجعه قریب‌الوقوع برای کره زمین است، نامیده بود.


مطابق با قوانین این جایزه، طیف وسیعی از افراد می‌توانند نامزدی را برای این جایزه معرفی کنند که برای مثال شامل اساتید دانشگاه‌ها، روسای موسسات آموزشی و... می‌شوند. پیش از این «کریستین تیبرینگ»، عضو حزب پیشرفت نروژ، دونالد ترامپ، رییس‌جمهور ایالات متحده را به دلیل تلاش برای حل منازعات طولانی‌مدت در جهان، به‌عنوان نامزد دریافت جایزه صلح نوبل معرفی کرد.


ابتکارعمل کرملین


«دیمیتری پسکوف» سخنگوی کرملین به خبرنگاران گفت دولت روسیه نقشی در این نامزدی نداشته است. پسکوف افزود: همه می‌دانید که افراد کاملاً متفاوتی برای این جایزه نامزد می‌شوند. این ابتکارعمل کسانی است که (پیشنهاد) نامزدی را ارسال می‌کنند. این درحالی است که پیش‌تر «کریستین تیبرینگ» عضو حزب پیشرفت نروژ، دونالد ترامپ، رییس‌جمهور آمریکا را با ادعای مضحک تلاش وی برای حل منازعات طولانی‌مدت در جهان، مانند روند اجرایی‌شدن معامله قرن و سازش کشورهای عربی مرتجع با رژیم صهیونیستی به‌عنوان نامزد دریافت جایزه صلح نوبل معرفی کرده بود؛ اقدامی که با واکنش‌های منفی زیادی در داخل و خارج از آمریکا مواجه شد.


فاکس‌نیوز همچنین ادعا کرد که رییس‌جمهور آمریکا به‌دلیل میانجیگری برای حصول توافق عادی‌‌‌سازی روابط بین امارات عربی متحده و رژیم صهیونیستی، نامزد جایزه صلح نوبل شده است. این در حالی است که شهرهای آمریکا در اعتراض به بی‌عدالتی و اظهارات نژادپرستانه رییس‌جمهور این کشور در آتش خشم معترضان می‌سوزد و دور جدیدی از این اعتراضات در شهرهای مختلف آمریکا آغاز شده است.
 
دیپلماسی جهانی دوقطبی


در سال‌های صدارت پوتین، صنعت و نیز تولید، ساختمان، درآمدهای واقعی، اعتبار و طبقه متوسط به‌طور قابل توجهی رشد کرد. پوتین به دلیل محو دادوستد پایاپای گسترده و رشد دادن اقتصاد در پی آن ستوده شده‌ است. به هر حال مشکل تورم همچنان پابرجا ماند. پوتین یکی از حامیان دیپلماسی جهانی دوقطبی با محوریت آمریکا و روسیه است.


به دنبال بحران کریمه در ۱۶ مارس ۲۰۱۴، یک همه‌پرسی از مردم کریمه برای پیوستن به روسیه برگزار شد. ۸۱ درصد واجدان شرایط در این انتخابات شرکت کرده و 96 درصد به جدایی این شبه‌جزیره از اوکراین و الحاقش به روسیه رأی مثبت دادند. ولادیمیر پوتین در روز ۱۸ مارس رسماً سند الحاق کریمه به روسیه را امضا کرد و کریمه را جزو جدایی‌نا‌پذیر روسیه خواند. او از سال ۱۳۸۶ تا ۱۳۹۷ چهار بار به کشورمان سفر کرد.


حالا امسال دو چهره سیاسی، نامزد دریافت جایزه صلح ‌نوبل هستند و باید دید این سازمان جایزه امسال خود را به چه شخصیتی اهدا خواهد کرد؛ به ولادیمیر پوتین که سعی کرده چهره‌ای صلح‌‌‌طلب از خود ارائه دهد یا دونالد ترامپ جنگ‌‌‌طلب که تمام قوانین بین‌المللی را زیر پا گذاشته و آمریکا را رویارو با نهادهای بین‌المللی قرار داده است.


منبع: صبح نو


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب