دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
03 مهر 1399 - 12:15
آنا بررسی می‌کند؛

حداقل توانایی جسمی مورد نیاز برای ورود به رشته‌های مختلف دانشگاهی چیست؟

داوطلبان کنکور برای انتخاب رشته باید بدانند که در هر رشته به چه میزان توانایی جسمی و روحی نیاز است.
کد خبر : 517504
_MID0616.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، شاید برای داوطلبان کنکور جالب است که بدانند حداقل توانایی مورد نیاز برای تحصیل در رشته‌های دانشگاهی تا چه حد است؟ احتمالاً عده‌ای محدودیت‌هایی دارند اما نمی‌دانند که با آن محدودیت‌ها می‌توانند رشته‌های مورد علاقه خود را انتخاب کنند.


حداقل کارایی لازم جسمی برای رشته‌های علوم ریاضی


در گروه علوم ریاضی برای رشته‌های مهندسی برق، پزشکی، پلیمر، شیمی، صنایع، عمران، کامپیوتر، معدن، مکانیک، نساجی، علوم کامپیوتر، کاردانی فنی برق، کاردانی فنی صنایع، کاردانی فنی عمران، کاردانی فنی معدن و کاردانی فنی مکانیک به بینایی یک چشم، شنوایی یک گوش، کارایی دست‌ها و نداشتن کوررنگی نیاز است.


در رشته‌های مهندسی حمل‌ونقل ریلی، مهندسی خط و سازه‌های ریلی، مهندسی دریا، ماشین‌های ریلی، مهندسی مواد و متالوژی، مهندسی نگهداری هواپیما و هوانوردی لازم است که متقاضیان بینایی کامل چشم‌ها، شنوایی کامل گوش‌ها و کارایی دست‌ها داشته باشند.


داوطلبان کنکور برای تحصیل در رشته‌های معماری و شهرسازی، کاردانی معماری و کاردانی معماری سنتی به استفاده از هر دو چشم و حداقل یک دست فعال برای ترسیم نیاز دارند. در رشته‌های نقشه‌برداری برخورداری از برجسته‌بینی ضروری است.


ریاضی


حداقل کارایی لازم جسمی برای رشته‌های علوم تجربی


در رشته‌های گروه علوم تجربی نیز داوطلبان باید از حداقل‌های جسمی و روحی برخوردار باشند. برای تحصیل در رشته علوم تغذیه به یک گوش و یک چشم سالم نیاز است. داوطلبان برای انتخاب این کدرشته اگر دو پا ندارند ولی باید با پای مصنوعی قادر به راه رفتن باشند.


در رشته‌های داروسازی، تکنولوژی پرتوشناسی، تکنولوژی پرتودرمانی داوطلب به یک چشم و یک گوش سالم نیاز دارد. اگر داوطلب یک پا ندارد ولی باید با پای مصنوعی قادر به راه رفتن باشد و یک تا سه انگشت غیر از انگشت شست در یک دست داشته باشد، می‌تواند در این رشته‌ها ادامه تحصیل بدهد.


در رشته علوم آزمایشگاهی داوطلب باید یک گوش سالم داشته باشد. اگر یک پا ندارد ولی با پای مصنوعی می‌تواند راه برود قادر به تحصیل در این رشته خواهد بود. در رشته اتاق عمل اگر نقض عضو در یک گوش باشد اشکالی وارد نیست.


در رشته‌های هوشبری و فیزیوتراپی اگر یک چشم و یک گوش دچار نقض عضو باشد، ایرادی ندارد اما در رشته شنوایی‌سنجی داوطلب باید یک چشم سالم داشته باشد، از طرفی اگر داوطلبی دو پای سالم ندارد ولی با صندلی چرخ‌دار حرکت می کند می‌تواند در این رشته ادامه تحصیل بدهد.


تجربی


در رشته‌های مهندسی بهداشت محیط، مهندسی بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار اگر داوطلب یک چشم، یک گوش و یک دست ناسالم دارد باز می‌تواند در این رشته‌ها ادامه تحصیل دهد.


متقاضیان رشته کاردرمانی به حداقل یک چشم و یک گوش سالم نیاز دارند. برای انتخاب رشته بینایی‌سنجی باید حداقل یک چشم و یک پا سالم داشت.


در سایر رشته‌های گروه پزشکی (پزشکی، پرستاری، دندانپزشکی و مامایی) داوطلب باید از سلامت کامل روانی و جسمانی برخوردار باشد.


داوطلبان برای تحصیل در رشته‌های تحصیلی زیست‌شناسی با گرایش‌های مختلف و شیمی به حداقل یک دست، یک چشم و یک گوش که هر یک از کارایی لازم برخوردارند، نیاز دارند، حتی اگر داوطلب از هر دو پا محروم باشد. در رشته زمین‌شناسی داشتن دو پا و دو چشم با کارایی لازم برای استفاده از آزمایش‌ها و انجام عملیات صحرایی ضروری است.


برای تحصیل در رشته‌های تحصیلی تکنولوژی (گیاهی، دامی، جنگلداری، شیلات، چوب، مرتع و آبخیزداری، محیط‌زیست، فضای سبز، تولید گیاهان داروئی و معطر، پرورش زنبورعسل و مدیریت مناطق خشک و بیابانی مندرج در جدول زیرگروه‌ها) کسانی که یک چشم و یک گوش خود را از دست داده‌اند یا انگشت کوچک در یک دست یا هر دو دست ندارند، می‌توانند انتخاب رشته کنند.


حداقل اعضا با کارایی لازم برای رشته‌های علوم انسانی


در گروه علوم انسانی در رشته‌های مشاوره و راهنمایی و گرایش مدیریت و برنامه‌ریزی آموزشی، کسانی که از پا و دست معلول هستند، می‌توانند شرکت کنند. در رشته علوم تربیتی گرایش تکنولوژی آموزشی، نقص عضو پا مؤثر نیست ولی داوطلبان باید از لحاظ بینائی، کلامی، شنوایی و حرکت دست‌ها توانایی لازم را داشته باشند.


در رشته علوم اجتماعی به‌استثنای گرایش پژوهشگری علوم اجتماعی، نقص عضو غیرمؤثر بلامانع است و متقاضیان رشته پژوهشگری علوم اجتماعی باید از لحاظ بینایی از سلامت کافی برخوردار باشند.


در سایر رشته‌های این گروه شرکت معلولان بلامانع است.


انسانی


حداقل اعضا با کارایی لازم برای رشته‌های گروه هنر


در گروه آزمایشی هنر با توجه به اینکه داوطلبان نابینا از عهده دروس عملی نظیر خدمات، مشاهده، تحقیق و ... برنمی‌آیند لذا مناسب است این دسته از داوطلبان از انتخاب رشته‌هایی این چنینی خودداری کنند.


داوطلبان برای انتخاب رشته‌های ارتباط تصویری، آموزش ارتباط تصویری، عکاسی، طراحی صنعتی، صنایع‌دستی، نقاشی، طراحی پارچه و لباس و مرمت آثار تاریخی به یک دست سالم نیاز دارند، اگر یک دست داوطلبی نقص جزئی دارد ولی اینگونه نیست که از کارایی او به نحو چشمگیر کاسته شود امکان انتخاب این رشته‌ها برایش فراهم است. همچنین  در این رشته‌ها داشتن یک‌چشم سالم ضروری است و اگر یک چشم داوطلبی با نقص جزئی مواجه است ولی کارایی لازم را دارد، محدودیتی ایجاد نمی‌کند. یک پای داوطلب نیز باید سالم باشد و اگر یک پا نقص جزئی دارد باید تحرک لازم را داشته باشد. نقص در شنوایی قابل‌قبول است ولی ناشنوایی کامل دو گوش غیرقابل‌قبول است.


در رشته‌های نمایش، سینما، مجسمه‌سازی، باستان‌شناسی و مردم‌شناسی سلامت کامل بدن ضروری است.


در رشته‌های نوازندگی موسیقی ایرانی، نوازندگی موسیقی جهانی برخورداری از سلامت کامل بدن ضروری است، درصورتی‌که داوطلب معلولیت جسمی داشته باشد معلولیت نباید مانع انجام مراحل آزمون عملی رشته موسیقی باشد.


حداقل اعضا با کارایی لازم برای رشته‌های گروه زبان‌های خارجی


در رشته‌های زبان و ادبیات انگلیسی، مترجمی زبان انگلیسی، زبان روسی، مترجمی زبان روسی، زبان فرانسه (گرایش‌های ادبی و مترجمی) زبان آلمانی، مترجمی زبان آلمانی، زبان ایتالیایی و زبان اسپانیایی به‌جز عقب افتادگان ذهنی و معلولینی که دارای ضعف در شنوایی، قدرت تکلم و نوشتن می شود، پذیرش بقیه معلولان در این رشته‌ها بلامانع است.


داوطلبان برای انتخاب رشته‌های زبان و ادبیات ارمنی، زبان و ادبیات اردو، ترکی استانبولی و زبان ژاپنی لازم است کاملاً سالم و هیچ‌گونه نقض عضوی نداشته باشند.


داوطلبان ورود به رشته‌های مختلف زبان‌های خارجی لازم است ضعف و نقض قابل‌توجهی در شنوایی، تکلم و نوشتن که موجب اختلال در تحصیلی زبانی می‌شود، نداشته باشند.


انتهای پیام/4040/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب