طبع، خواص، مضرات و مُصلح گوجه فرنگی در ویکی آنا
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، گوجه فرنگی در زبانهای مختلف اسامی مختلفی دارد مثلاً در آذربایجان خودمان به آن بادنجان قرمز میگویند و افغانستانیها به آن بادنجان رومی میگویند.
این گیاه از طریق اروپائیان به ترکیه و ارمنستان همچنین از طریق مسافران اروپا که اغلب شاهزادههای قاجار بودند، وارد ایران شد؛ در دوره قاجار خانواده معیری برای نخستین بار گوجهفرنگی را در مزرعهای حدود فرودگاه مهرآباد فعلی تهران کشت کردند.
از این رو هر اطلاعاتی که در مورد گوجه فرنگی وجود دارد مربوط به دانش اخیر است و خوب و بد بودن آن را نمی توان براساس دید حکمی قدیمی و سنتی به درستی شرح داد.
خواص و مضرات گوجه فرنگی
- مصرف آن در فصول گرم از افزایش بی رویه حرارت بدن جلوگیری میکند.
- گوجه فرنگی اشتهاآوراست.
- آن را برای رفع ضعف و خستگی، تقویتکننده سلسله اعصاب و همچنین قلب و دستگاه گردش خون مفید میدانند.
- تقویت بدن برای تبدیل کلوگر به انرژی مفید برای فعالیت های بدنی
- کنترل کلوگز خون و در نتیجه افزایش سیستم مقاومت علیه بیماری های هم چون دیابت و تقویت سیستم عصبی و مغز
- آنتی اکسیدان موجود در گوجه فرنگی سدی محکم در برابر بیماری های عفونی است
- فراهم کردن خوابی راحت و بهبود حرکت عضله ها
- مصرف گوجه با توجه به محتوای فیبری، کولین، ویتامین ث و پتاسیم آن، برای قلب شما بسیار خوب است.
- افزایش قدرت یادگیری و حافظه
- فولیک اسید موجود در گوجه فرنگی عاملی در از بین بردن عوامل استرس زا و تولید کننده افسردگی است.
- کمک به جلوگیری از سرطان
- متخصصان مصرف آن را به بیماران مبتلا به دردهای مفاصل و همچنین رماتیسم و نقرس توصیه میکنند.
- گوجه فرنگی به رقیق شدن خون کمک میکند و برای رفع تشنگی خوب است و تا حدودی تأمین کننده آب برای بدن است.
- از طرفی گوجهفرنگی برای رفع مسمومیتهای مزمن، بالا بودن اوره و چربی خون، درمان یبوست، دفع رسوبات ادراری و صفراوی نیز مفید شناخته شده است.
- با توجه به این موضوع که گوجه فرنگی حاوی ویتامین A است، خوردن آن در تقویت بینایی، سلامت پوست و مخاطها بسیار مؤثر است.
- گوجه فرنگی را میتوان به صورت تازه و برش خورده روی پوستی که دچار سوختگی یا آفتاب سوختگی شده قرار داد، البته باید مراقب باشید که حساسیت قبلی به گوجه فرنگی نداشته باشد.
- گوجه خوب و طبیعی در افزایش اشتها و تقویت بدن موثر است.
- مصرف آن در فصول سرد سال مناسب نیست.
- استفاده از گوجه در سالاد موجب اختلال در هضم غذا و تولید خون نامناسب میشود.
- برگها، ساقه و میوۀ سبز (کال) گوجهفرنگی دارای میزان بیشتر سم گلیکوآلکالوئید یا توماتین است و مصرف برگ گوجهفرنگی در چای در حداقل یک مورد موجب مرگ فرد شده است؛ مصرف گوجهفرنگی خام میتواند منجر به بروز حساسیت شود و حتی ممکن است موجب بروز آنافیلاکسی شدید گردد، بهخصوص شاهد این موضوع در بچهها و افراد مستعد به حساسیت هستیم.
- موجب افزایش بلغم در فرد یا اصطلاحاً غلبه بلغم میشود.
- همچنین بهعلت دارا بودن خاصیت سودازایی موجب بروز خارش و حساسیتها و رکود اخلاط بدن و در نتیجه در مرحله پس از بلغم باعث رسوب سودا در بدن و کم شدن فعالیت اعضای بدن نیز میشود.
طبع گوجه فرنگی چیست؟
گوجه فرنگی دارای طبع سرد و تر است.
طبع رب گوجه نیز سرد و تر است.
اما باید بدانید که سردی در رب گوجه خیلی کمتر و متعادل تر از خود میوه است. یعنی به بیان ساده تر طبع رب گوجه متعادل تر از میوه اصلی است.
مصلح گوجه فرنگی چیست؟
مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج گوجه فرنگی ، پختن آن با پیاز، زنجبیل، روغن زیتون و ادویهجات گرم است.
انتهای پیام/
انتهای پیام/