دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
01 مهر 1399 - 13:19

10 نکته جالب در مورد تربیت کودک

اگر نمی دانید که با کودک پرخاشگر خود چگونه رفتار کنید و یا از برخی رفتارهای کودک خود برای آینده ی او هراس دارید با ما در این مطلب همراه باشید.
کد خبر : 516285

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، برای تربیت کودک از خودتان شروع کنید هیچ گاه به خاطر آسیب های کودکی ازدواج نکنید. امروزه شاهد پدر و مادر هایی هستیم که مثلثی از نکبت، افسردگی، وسواس و خشم هستند پس چگونه می توان انتظار داشت فرزندی صالح تربیت کنند.


کودک باید از سه سالگی وارد دنیای آموزشی شود تا تلاش هایی که بعدا برای او انجام می‌گیرد بی ثمر نباشد. مهم نیست که یک سال دیر تر به مهد کودک برود ولی باید با حس و حال خوب وارد شود چرا که حال اولیه،  همیشگی خواهد بود.


راهکار هایی برای تربیت کودک


اگر می خواهید رفتارهای کودک خود را کنترل کنید به نکات زیر توجه کنید:


1-به کودک خود عشق بدهید


از نظر روانی کودک به چهل بار آغوش در روز نیاز دارد. به فرزند خود عشق بی قید و شرط دهید چرا که موجب عزت نفس و اعتماد به نفس او می‌شود. عشق بی قید و شرط، احساس خود ارزشمندی و خود باوری را در کودک ایجاد می‌کند و کودکانی که محبت واقعی را می‌بینند احساس امنیت می کنند و به محبت محتاج نیستند.


کسانی که با عشق بی قید و شرط والدین بزرگ شده اند افراد سالمی هستند و عشق به دیگران را به راحتی بیان می کنند.


توجه زیاد به کودک باعث لوس و ننر شدن او نمی شود این یک تصور غلط است بلکه باعث می شود سازگارتر و مستقل تر از دیگران باشد و آمادگی لازم برای مواجه با ناکامی ها و شکست ها دارد.


10 نکته برای تربیت کودک


2-برچسب زدن ممنوع


به کودک برچسب هایی از جمله خجالتی بودن و یا افسرده بودن و ... نزنید چون در این نقش فرو می رود و منزوی می شود و شما به جای اینکه سعی کنید او را در محیط های معاشرتی قرار دهید او را منزوی و گوشه گیر می کنید.


3-انتقاد ممنوع


جلوی کودک از ظاهر خود انتقاد نکنید چرا که این ذهنیت در کودک ایجاد می شود که عزت نفس به شلوار و مدل لباس است و این رفتار بیشترین آسیب را در دختر بچه ها دارد چرا که یک عمر خود را با ذهنیت شما در آینه می‌بیند و قضاوت می‌کند.


3- به جای کودک احساس نکنید


به جای کودک حرف نزنید و نگویید( گرسنه ات شده بیا غذابخور )و یا (سردت شده بیا لباس بپوش) چرا که با این کلمات استقلال کودک را از او می‌گیرید و احساس او نسبت به بدنش قطع می شود.


4-اجازه دهید کودک گریه کند


 به کودک نگویید (گریه نکن) و یا (مرد گریه نمی کند) بلکه اجازه دهید که کودک گریه کند و آرام شود و همه چیز را در خود نریزد و به یاد داشته باشید که گریه کردن مختص جنس خاصی نیست. با این رفتارها باعث می‌شوید که کودک فردی درون گرا  و گوشه گیر شود.


5-نگران شلختگی کودک نباشید


به هم ریختگی وسایل کودک نشان از کنجکاوی او دارد پس با رفتار خود چراغ های ذهن کودک را خاموش نکنید. کودکی که بیشتر لمس می کند، چنگ می‌زند و یا اشیای اطراف خود می‌کنند، توانایی بهتری در یادگیری دارد و نگران شلختگی کودک نباشید چرا که به مرور نظم و ترتیب را از شما می آموزد.


6-خشونت ممنوع


برخورد خشونت آمیز با بچه ها و تنبیه آن ها و برانگیختن احساس گناه در آن ها، کودک را خشن می‌کند و از راه های نادرست به کارهای نادرست عادت می‌کند و کارهایی انجام می دهند که زیان هایی جبران ناپذیر برایش خواهد داشت. با خشونت، کودک اعتماد به نفس خود را از دست می‌دهد و از خود و حتی دیگران متنفر می‌شود.


7-پرهای کودک را نچینید


کودک باید موجودی مستقل بار بیاید و وقتی که از نظر رشدی به مرحله ای مناسب رسید اجازه دهید خودش اسباب بازی هایش را سرجایش بگذارد و یا بشقاب خود را از روی میز بردارد و لباسهایش را خودش بپوشد. سپردن مسئولیت به کودک باعث سلامت روانی شما و همچنین عزت نفس کودک می‌شود.


8-اوقات شیرین را خلق کنید


کودکان چیزهایی را که به آن ها می‌گویید را فراموش می‌کنند اما سنت هایی که انجام می دهید را فراموش نمی کنند مثل بازی دسته جمعی آخر شب ها و یا اینکه چگونه برای خواب آماده می‌شوید.


9-تحقیر نکنید


بسیاری از افراد مخرب در کودکی تحقیر شده اند پس هیچ گاه کودک خود را درجمع تحقیر و یا شرمنده نکنید چرا که عزت نفس را از او می‌گیرید و با این کار به بقیه اجازه می دهید که کودکتان را تحقیر کنند.


10 نکته برای تربیت کودک


10-کتاب خواندن را به کودک یاد بدهید


هر روز و یا هفته ای چند بار برای کودکتان کتاب بخوانید و خود نیز به کار عادت بدهید. کاری  کنید که مطالعه از نظر کودک تجربه ای لذت بخش باشد و کتاب هایی انتخاب کنید که با سطح علایق کودکتان هم خوانی داشته باشد.




بیشتر بخوانید: ۶ کتاب برتر که بر اساس موضوع داستانشان ارزش خواندن دارند.




نتیجه


اولین قدم برای تربیت کودک، تربیت خودتان است پس تا زمانی که از نظر رفتاری و فکری به بلوغ نرسیده اید فکر بچه را از خود دورکنید چرا که شما مسئول آن ها هستید. اولین مدرسه برای یادگیری  کودک فرهنگ و اخلاق خود شمایید.


انتهای پیام/




انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب