دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
29 شهريور 1399 - 09:57
آنا گزارش می‌دهد؛

بلاتکلیفی مربیان تیراندازی در سال منتهی به المپیک/ حمایت از مربیان داخلی حلقه گمشده ورزش ایران

در سال منتهی به المپیک وضعیت برخی مربیان ایرانی با فدراسیون‌های مربوطه خود مشخص نیست که البته شاخص‌ترین آن‌ها فدراسیون تیراندازی است که با مربیان خود هنوز تمدید قرارداد نکرده و دستمزد آن‌ها هم کاهش داده است.
کد خبر : 515992
2438665_400.jpg

به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، تمرین تیم‌های تفنگ و تپانچه از امروز با حضور ملی‌پوشان المپیکی آغاز می‌شود و قرار است المپین‌هایی کشورمان با رعایت پروتکل‌های بهداشتی زیر نظر مربیان، تمرینات را از سر بگیرند. 


تیراندازی ایران تاکنون 6 سهمیه برای المپیک کسب کرده است؛ اما نکته‌ای که این روزها تیراندازی را با چالش روبه‌رو کرده است بحث عدم تمدید قرارداد مربیان تیراندازی است. هدایت تیم ملی تفنگ برعهده الهام هاشمی است؛ او تا پایان المپیک با تیم ملی تیراندازی قرارداد داشت، اما به دلیل شیوع ویروس کرونا و تعویق یک‌ساله المپیک، پایان مردادماه قرارداد این مربی با تیم ملی تفنگ به پایان رسید، اما هنوز هاشمی برای ادامه همکاری با فدراسیون تیراندازی به توافق نرسیده است. 


هاشمی در سال‌های 2015 تا 2018 سرمربی سنگاپور بود. این کشور در بازی‌های کشورهای مشترک‌المنافع 5 مدال خوش‌رنگ طلا کسب کرد که 2 مدال طلا توسط تیراندازی و از شاگردان هاشمی به دست آمد. به همین خاطر کشور سنگاپور تمایل به ادامه همکاری با این مربی داشت، اما هاشمی تصمیم گرفت ادامه فعالیت حرفه‌ای خود را در ایران ادامه بدهد و به همین خاطر هدایت تیم ملی تیراندازی تفنگ را برعهده گرفت. اما این روزها صحبت از عدم تمدید قرارداد او با فدراسیون تیراندازی مطرح شده است چرا که او با فدراسیون از نظر مالی هنوز به توافق نرسیده است. 


هاشمی سال گذشته با فدراسیون تیراندازی قرارداد 800 یورویی داشت، اما در قرارداد جدید او به دلیل افزایش نرخ یورو این رقم به عدد 400 یورو کاهش پیدا کرده است. این در حالی است که در سال 2018 کشور ژاپن هم خواهان حضور هاشمی بود و حتی مبلغ قرارداد چشم‌گیری به او پیشنهاد داده شد.  ملی‌پوشان تپانچه هم این روزها زیرنظر نصر اصفهانی مربی تپانچه فعالیت می‌کنند و این در حالی است که مدت‌ها از احمد نجفی سرمربی تیم ملی تپانچه خبری نیست. 


به نظر می‌رسد در فدراسیون تیراندازی تنها موضوعی که حائز اهمیت نیست بحث حمایت از مربیان داخلی در سال منتهی به المپیک است. این در حالی است که در خیلی از کشورها به دلیل شیوع ویروس کرونا و تعویق یک ساله المپیک قرارداد مربیان داخلی تمدید شده است اما در کشور ایران کمترین حمایت از مربیان داخلی صورت می‌گیرد. 


در شرایط فعلی که همه فدراسیون‌ها با مشکلات اقتصادی زیادی روبه‌رو هستند بدون شک حمایت از مربیان ایرانی می‌تواند راهگشا باشد؛ اما نبود امکانات، رقم قراردادهای پایین و البته عدم حمایت وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک و همچنین فدراسیون‌های مربوطه روز به روز مربیان ایرانی را دلسردتر از گذشته می‌کند. بدون شک این موضوع در سال منتهی به المپیک ورزش ایران را با چالش روبه‌ور می‌کند. مشخص نیست چرا فدراسیون تیراندازی و البته متولیان ورزش موضع خود را نسبت به مربیان ایرانی مشخص نمی‌کنند و  این موضوع می‌تواند در سال منتهی به المپیک ورزش ایران را با چالش روبه‌رو می‌کند.


البته در سایر رشته‌ها هم وضعیت حمایت از مربیان داخلی چندان مناسب نیست، تیم ملی بسکتبال کشورمان با مهران شاهین طبع به سهمیه المپیک رسید؛ اگرچه بسکتبال در این سال‌های اخیر پسرفت داشته است اما با حضور یک مربی ایرانی جواز حضور در المپیک را به دست آوردند. قرارداد شاهین طبع تا پایان المپیک توکیو بود اما به دلیل تعویق المپیک مشخص نیست قرار است تیم ملی با این مربی در المپیک حضور داشته باشد یا خیر. 


در تیم ملی کاراته هم مدت‌هاست که شهرام هروی سیاست سکوت را در پیش گرفته است؛ موفقیت کاراته در این چند ساله اخیر با نام او گره خورده است و کسب سهمیه المپیک هم با حضور او صورت گرفت، اما این روزها به دلیل شرایط حاکم در ورزش کشور و عدم حمایت از سوی متولیان ورزش ترجیح داده سکوت کند. البته این موضوع در گذشته هم سابقه داشته است به طوری که در اردیبهشت‌ماه سال جاری ستاد عالی بازی‌های المپیک برای ورزشکاران المپیکی حقوق در نظر گرفته بود اما وضعیت مربیان مشخص نبود تا اینکه با انتقادهایی صورت گرفت برای مربیان هم حقوق در نظر گرفته شد. 


انتهای پیام/4057/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب