دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
27 شهريور 1399 - 17:57

در مورد حقایق جالب موزه لوور چه چیزی می دانید؟

موزه لوور بزرگترین موزه هنر و همچنین یک بنای تاریخی در پاریس است. این موزه یکی از شاخصه های فرانسه است و پربازدیدترین موزه جهان است. در مطلب زیر حقایق جالب موزه لوور را فاش می کنیم.
کد خبر : 515600
190402115305-louvre-museum-paris-pyramid-super-tease.jpg

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، موزه لوور یکی از پربازدیدترین جاذبه های پاریس با سالیانه ۹/۳ میلیون نفر بازدید کننده است.


این موزه دارای بیش از ۳۸۰,۰۰۰ شاهکار هنری و آثار کهن پر ارزش و همچنین آثار باستانی ایران است بنابراین وسیع‌ترین گالری‌های هنری را به لحاظ موضوعی دارد که آثاری از قرن ششم پیش از میلاد تا قرن نوزدهم را در بر می‌گیرند که البته تمام آثار را به نمایش عموم در نمی آورد. تمرکز موزه ی  لوور روی هنر، تاریخ بشر و فرهنگ است و آثار بسیاری در این زمینه‌ها در این موزه جای گرفته‌اند که از آن جمله می‌توان به لوح حمورابی، تابلوی بانوی صخره‌ها و تابلوی مونالیزا اثر لئوناردو داوینچی اشاره کرد.


موزه لوور


خلاصه ای از لوور


-سال ساخت: 227 سال پیش در سال 1793


-محل: فرانسه


-اندازه مجموعه: 38000


-مدیر: ژان لوک مارتینز


-متصدی: ماری-لوره روزچروبون


موقیت لوور


موزه لوور از مرزهای موزه و کاخ‌های قرن شانزدهمی فراتر می‌رود و به موزه ملی (اوژن دلاکروا) متصل است و از روبرو به باغ‌ تویلری، قدیمی‌ترین پارک پاریس می‌رسد.


ساختمان موزه لوور یک قلعه متعلق به سال 1190 می باشد و در قرن شانزدهم نیز یک کاخ سلطنتی بوده است و تا قبل از سال 1793 که پادشاه فرانسه به کاخ ورسای نقل مکان کرد خبری از موزه لوور نبود. این موزه در ابتدا 537 نقاشی داشت.


نقاشی مونالیزا


ناپلئون در زمان خود نام موزه لوور را به موزه ناپلئون تغییر داد و ۵۰۰۰ اثر دیگر به کلکسیون لوور اضافه کرد هر چند این آثار بعد از آن‌که ناپلئون شکست خورد به صاحبان اصلی‌شان بازگردانده شدند. ناپلئون در زمان حکومتش نقاشی مونالیزا را در اتاق شخصی‌اش آویخته بود. این اولین باری بود که این تابلو به دیوار آویخته می‌شد. دومین بار زمانی بود که ژاکلین کندی طی قراردادی این تابلو را برای نمایش در موزه‌های واشنگتن و نیویورک امانت گرفته بود.


بدون شک یکی از معروف ترین آثار لوور نقاشی مونالیزا از لئوناردو داوینچی می باشد و سالیانه مردم زیادی از نقاط مختلف برای دیدن این تابلو به موزه لوور می آیند.


شاید برایتان جالب باشد که اندازه این نقاشی ۵۳ در ۷۷ سانتی‌متر یا اندکی بزرگ‌تر از یک کاغذ A2 است. مونالیزا بادیگاردهای مخصوص به خود دارد و در محفظه ای ضد گلوله نگهداری می شود.


در سال1911 یک نفر مونالیزا را دزدید اما بعد از دو سال دوباره به موزه بازگشت.


هویت مونالیزا مرموز است و هنوز کسی متوجه دلیل لبخند او به این شیوه نشده است هر چند بسیاری اعتقاد دارند که او همسر فرانچسکو دل جوکوند و با نام لیزا جوکوندو بوده و برخی بر این باورند که مونالیزا فقط یک نگاره است.


مونالیزا


گالری های لوور


گالری لوور با مساحت بیش از 6 هکتار و 7500 نقاشی می باشد که 66 درصد این آثار مربوط به هنرمندان فرانسوی است.


این گالری‌ها به ۸ دپارتمان از جمله: آثار کهن شرق نزدیک، آثاری از مصر، یونان، روم و تمدن اِتروسک، هنر اسلامی، مجسمه، هنر تزئینی، نقاشی، چاپ دستی و طراحی تقسیم می شود.


یکی از معروف‌ترین نقاشی‌های موزه لوور تابلوی «آزادی هدایتگر مردم» اثر اوژن دولاکروا است. این نقاشی جشن انقلاب سال ۱۸۳۰ را به تصویر می‌کشد و به عنوان یک پوستر سیاسی طراحی شده است. نقاش، چهره‌ی خود را نیز در کارش کشیده است.


لوور در زمان نازی ها


همان طور که قبلا گفتیم، لوور همیشه به عنوان یک موزه مورد استفاده قرار نگرفته است. در زمان نازی ها به عنوان انبار  آثار هنری دزدیده شده در جنگ جهانی دوم هم استفاده می‌شد.


شبح های لوور


قدمت لوور به سال ۱۱۹۰ بازمی‌گردد، پس می‌تواند خانه اشباح هم باشد و برخی بر این باور اند که این موزه توسط یک شبح مومیایی به نام (بلفِگور) اسخیر شده است و همچنین باغ های تویلری هم توسط یک مرد قرمز پوش تسخیر شده است.


محور تاریخی


لوور در هسته مرکزی یک محور 5 کیلومتری تاریخی قرار دارد که از مرکز به سمت غرب پاریس امتداد دارد و به (Axe historique) شهرت دارد. لوور در بین طاق پیروزی، ستون اُبِلیسک میدان کنکورد و گراند آرک در لدفانس قرار دارد.


هرم های موزه لوور


هرم شیشه‌ای لوور با 21 متر ارتفاع در سال ۱۹۸۹ ساخته شد. اگر چه ساخت آن با بحث های جدال برانگیزی بود و معمار آن اولین معمار غیر فرانسوی بود که روی لوور کار کرده است.


این هرم از شیشه و فلز ساخته شده است و این هرم یکی از چهار هرمی است که در موزه وجود دارد و سه هرم کوچکتر حیاط ناپلئون را احاطه کرده‌اند که البته بسیاری از مردم این موضوع را نمی دانند.


دومین موزه لوور


در جهان دو موزه لوور وجود دارد که دومی را در ابوظبی می توانید پیدا کنید. این مجموعه اولین موزه جهانی دنیای عرب است.


 مجموعه‌های لوور


در مجموعه‌های مختلف این موزه آثاری از دوران پیش از تاریخ تاکنون نگهداری می‌شود، می‌توان گفت معروف‌ترین آثار هنری و تاریخی جهان را در این موزه نگهداری می‌کنند.این محل قبل از تبدیل به موزه یکی از کاخ‌های سلطنتی فرانسه بود. در پشت این کاخ باغ زیبایی به نام باغ تویلری وجود دارد و رو به روی باغ نیز میدان کنکورد قرار گرفته است.این مکان نزدیک خیابان معروف شانز الیزه است.


معتبرترین و معروف ترین آثار موزه


1_مونالیزا (لئوناردو داوینچی)


2_بانوی صخره‌ها (لئوناردو داوینچی)


3_لوح حمورابی


4_گاو بالدار آشوری


5_لوح پیروزی نارام سین


6_نقش برجسته‌های آشوری


7_ظروف گلی آشوری


8_بخش‌های قابل توجهی از تخت جمشید


9_بز بالدار طلایی(هخامنشی)


10_کاتب نشسته(سقاره-مصر)


11_  ونوس میلو


معماری لوور


موزه لوور نمادی از انقلاب معماری و آمیزه ای از سلیقه های مختلف در فرانسه می باشد.


 ساختمان پاریس دو لوور بر روی خرابه‌های یک قلعه قرون وسطایی ساخته شده است که این ساختمان به عنوان یکی از بزرگترین کاخ‌های سلطنتی اروپا، در سال ۱۵۲۷ میلادی بنیان گذاشته شد.


در این سال فرانسیس اول، شاه فرانسه و یکی از بزرگترین حامیان هنر بود و به معماری به نام پیر لسکات مأموریت داد تا یک اقامتگاه باشکوه در نزدیکی قلب رودخانه سن در پاریس بنا کند. شاه فرانسیس اول علاقه زیادی به سبک رنسانس داشت بنابراین لسکات با بهره گیری از همین سبک کاخ مد نظر را طراحی کرد.


فاز اول ساخت لوور


در فاز اول ساخت ساختمان پاریس دو لوور، دو شخص دیگر ازجمله: هنری دوم، جانشین فرانسیس اول و بیوه وی کاترین دو، مدیسی سهیم بودند که در سال 1564 دستور ساخت اقامتگاه شاهانه ای در بخش غربی لوور و در باغ های تویلری را به فیلبرت دولورم دادند.


این ساختمان نخستین بخش الحاقی به ساختمان لوور تا زمان اتصال کامل آن دو به یکدیگر در سال ۱۵۹۵ میلادی است.


فاز اول ساخت لوور


فاز دوم ساختمان لوور


در سده هفدهم میلادی لوور به عمارتی نیمه متروکه تبدیل شد و علت این امر رشد بی رویه گیاهان موجود در باغ های این قصر بود.


کار بازسازی این عمارت به دستور پادشاه وقت لویی چهاردهم، انجام شد و بسیاری از معماری های چشمگیر نیز ثمره ی این دوره است.


معماران این وقت کلود پرو، لویی لوا و شارل لبرون بودند که عملیات بازسازی را طی سال‌های ۱۶۶۷ تا ۱۶۷۰ میلادی به پایان رساندند.


مرحله مدرن


پروژه عظیم طراحی بخشی از پذیرایی جدید بهبود بخش هایی از موزه لوور در سال 1981 میلادی به (یو مینگ پی) معمار برجسته چینی-آمریکایی سپرده شد.


این بخش ها در 30 می سال 1989 میلادی و همزمان با جشن دویست سالگی انقلاب فرانسه به روی عموم گشوده شد.


رئیس جمهور وقت فرانسه، فرانسوا میتران، پروپوزال یو مینگ پی جهت اجرا در موزه لوور فرانسه را مطالعه کرد و با ساخت هرمی شیشه‌ای در قلب دادگاه ناپلئون موافقت نمود هر چند این هرم با ظاهر مدرنش همخوانی خاصی با موزه لوور نداشت.


این هرم شیشه ای الگو گرفته از اهرم خئوپس (جیزه)، دروازه اصلی بخش اداری موزه است. ارتفاع این هرم ۲۰ متر و قطر پایه ی آن برابر ۳۵ متر می باشد و سطوح این هرم با ۶۰۳ قطعه الماس و ۷۰ شیشه ی مثلثی پوشیده شده‌ است.


 اتاق ورودی اصلی این هرم در زیر زمین قرار دارد که علت آن مشکلات مربوط به ورودی اصلی آن است. در واقع این بخش، نیاز اصلی مربوط به سیل بازدیدکنندگان روزانه را برطرف نمی‌کند.


سخن آخر


لوور بزرگ‌ترین موزه جهان است و به دلیل وسعت زیاد آن نمی توانید در یک بازدید همه جای آن را ببینید.


اگر در طول سال 100 روز خالی داشته باشید و برای دیدن هر کدام از آثار 30 ثانیه وقت صرف کنید می توانید تک تک آثار موجود در آن را ببینید که البته باید تمام ساعات روز در موزه باشید.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب