نگاهی به تخلفات اخیر برخی مدیران شهری و اعضای پارلمانهای شهری در كشور
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، انتخابات پنجمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا همزمان با انتخابات ریاست جمهوری، 29اردیبهشت سال1396 برگزار شد و بهطور میانگین بیش از 70درصد كرسیهای این شورا در شهرهای مختلف كشور را جناح موسوم به اصلاحطلب بهدست آورد تا كمتر از یك سال دیگر این صندلیها دوباره به رای گذاشته شوند.
در این مدت عمده اخباری كه از این شوراها انعكاس یافته مربوط به تخلفات یا دستگیری یك یا چندنفر از اعضای این شوراها میشود. بیشترین تخلفات نیز ناشی از فساد مالی است اما تنی چند هم به اتهام فساد اخلاقی دستگیر شدند. فضای سیاسی حاكم بر انتخابات در بسیاری از شهرها موجب شد مردم در سیاستزدگی و هیجانهای لیستی، افرادی را انتخاب كنند كه چندان شناختی از آنان نداشته و صرفا بهخاطر اعتماد به لیست یك جناح، نامهایی را در برگه رای بنویسند كه نتیجه آن در برخی موارد سوء مدیریت یا در برخی دیگر، ناپاكی باشد.
با ورود آیتالله ابراهیم رئیسی به قوهقضاییه و رویكرد جدید قوه در مبارزه با فساد، یكی از گلوگاههایی كه گاهی فسادهای گسترده در آن دیده میشود، در حوزه مدیریتهای شهری است كه برخورد قانونی با آنان از سال گذشته بهطور جدی درحال پیگیری است. نمونهوار، مواردی كه در شورای شهر پنجم و شهرداریهای وابسته به آنها در شهرهای مختلف، فسادی رخ داده كه منجر به دستگیری و تشكیل دادگاه شده را در گزارش امروز ملاحظه میكنید. آنها منتخبانی بودند كه توزرد از آب درآمدند.
شورای شهر بوشهر
سه روز پیش در پی رسیدگی به پرونده تخلفات مالی در شهرداری، رییس شورای شهر بوشهر توسط اداره اطلاعات استان دستگیر و تحقیقات در این خصوص ادامه دارد.
مردادماه امسال در تداوم رسیدگی به پرونده سوءاستفاده مالی در شهرداری بوشهر پنج نفر دیگر از کارکنان شهرداری و افراد مرتبط به اتهام اختلاس و ارتشاء دستگیر شده بودند و پس از تفهیم اتهام و صدور قرار تأمین کیفری برای انجام تحقیقات تکمیلی در اختیار اداره اطلاعات استان قرار گرفتند و پرونده در دادسرا در جریان رسیدگی قرار گرفت.
شورای شهر ساری
۹عضو شورای شهر ساری با آرای مردمی وارد عرصه نهاد مردمی شدند ولی در ماههای اخیر تاکنون پنج عضو این شورا دستگیر و بازداشت شدهاند. بررسی پرونده پرماجرای شهرداری و شورای شهر ساری از چندسال قبل روز میز دستگاه قضا قرار گرفته و تخلفات ریز و درشت این نهاد نقل محافلهای مختلف شده است. برخی شهر فروشی و صدور پروانههای ساختمانی غیرمجاز را مطرح میکنند و عدهای نیز واگذاری پروژهها بدون تشریفات اداری و برگزاری مزایده و مناقصه به افراد خاص و نزدیکان شورا و صاحب منصبان در شهرداری را بخشی از تخلفات عنوان میکنند و شنیدهها حاکی از تشکیل پروندههای قطور به ارزش چهار هزار میلیارد تومانی است.
پنجمین عضو شورای ساری دیروز دستگیر شد تا رسماً این شورا از حد نصاب بیفتد. روند بررسی پرونده شهرداری و شوای شهر ساری با دستگیری چند نفر از کارکنان شهرداری ساری آغاز شد که تاکنون بیش از ۱۰نفر از مدیران سابق و کارمندان شهرداری ساری نیز درباره تخلفات مالی این نهاد دستگیر شدهاند.
پرونده اختلاس در شهرداری ساری برای اولینبار تیرماه سال۹۷ از سوی دادستان عمومی و انقلاب وقت ساری با عنوان تخلف مالی حدود سه هزار میلیارد ریالی باز شد. این پرونده با رویکرد جدید دستگاه قضایی در مبارزه علیه فساد اقتصادی در ادارات و نهادها ، مورد توجه جدیتر دادگستری مازندران قرار گرفت.
اخذ رشوه، اختلاس، تضییع حقوق عمومی و سایر جرائم مالی مرتبط موارد اتهامی دستگیرشدگان است.خرداد سال پیش نیز دو عضو شورایشهر امیرکلا و یکی از پیمانکاران شهرداری این شهر توسط سازمان اطلاعات سپاه مازندران بازداشت شدند.
شورای شهر مهاباد
براساس اعلام دادستان عمومی و انقلاب مهاباد بیش از ۲۰نفر در ارتباط با پرونده فساد شهرداری و شورای اسلامی شهر مهاباد طی دو ماه گذشته در این شهرستان دستگیر شدهاند که از این تعداد ۶نفر عضو اصلی شورای 7نفره این شهر هستند. به علت دستگیری این تعداد از اعضای شورای شهر از اوایل مردادماه سال جاری هیچ جلسهای تشکیل نشده و 20شهریور امسال با ابلاغ فرمانداری، شورای شهر مهاباد منحل شد. تعداد دیگری از کارمندان سایر ادارات این شهرستان نیز در ارتباط با این پرونده کلان فساد دستگیر شدهاند. یکی از آنها کارمند فرمانداری و دو نفرشان از کارمندان اداره مسکن و شهرسازی مهاباد هستند.
شورای شهر چهارباغ
تابستان سال گذشته رییس حوزه قضایی بخش چهارباغ استان البرز از بازداشت هشت نفر از اعضای شورای شهر، کارمند و پیمانکار شهرداری چهارباغ به اتهام فساد مالی خبر داده و گفته بود: پس از انجام تحقیقاتی که بیش از ۶ماه به طول انجامید، چهار عضو شورای شهر و چهار کارمند و پیمانکار شهرداری چهارباغ به اتهام فساد مالی بازداشت شدند. در این پرونده ۱۵نفر از جمله یک معاون شهردار چهار باغ متهم هستند که از این تعداد هشت نفر بازداشت و تحقیقات مقدماتی برای تکمیل پرونده دیگر افراد نیز در حال انجام است. رییس پلیس ساختمان شهرداری چهارباغ هم به علت همدستی با اعضای شورای شهر در اخذ رشوه از افراد مختلف برای چشمپوشی از تخلفات و واسطهگری، مدیر حقوقی سابق شهرداری بهدلیل اخذ رشوه و همچنین مدیر مالی سابق شهرداری هم بازداشت شدهاند. یکی از اعضای شورای شهر چهارباغ که در این رابطه دستگیر شده بود برای آن که به بیرون از زندان منتقل شود و در خصوص پرونده فساد در شورای شهر ارتباطهای جدیدی برای تبانی بگیرد، به عمد تاید و صابون مصرف کرد. شهر ۶۰هزار نفری چهارباغ از توابع شهرستان ساوجبلاغ در غرب کرج مرکز استان البرز واقع شده است.
شورای شهر بروجرد
مرداد سال گذشته رییس شورای شهر بروجرد دستگیر شد. بر اساس شنیدهها اتهام رییس شورای شهر بروجرد و عضو قبلی بازداشت شده، زدو بند با پیمانکاران و انبوهسازان بوده است. در همین رابطه معاون عمرانی استاندار لرستان و مدیر دفتر امور شهری و شوراهای استانداری لرستان، نیز به اتهام تخلفات مالی و اقتصادی دستگیر و با قرار وثیقه آزاد شدند.
در همان تابستان پیش، چهار عضو شورای شهر الشتر، شهردار الشتر و شهردار سابق ازنا به اتهام تخلفات مالی و اقتصادی بازداشت شدند. رییس کل دادگستری لرستان در این رابطه اعلام کرد 14نفر از مدیران متخلف لرستان و افراد مرتبط با آنها تحت تعقیب قرار گرفتند که عمده تخلفات این افراد در حوزه شهرداریها و شوراهای شهر است.
شورای شهر لواسان
بهمن سال پیش شهردار لواسان، دو عضو شورای شهر و دو کارمند شهرداری به اتهام تخلفات مالی بازداشت شدند. موضوع ساختوساز ویلا به صورت غیرقانونی در لواسان طی یکسال گذشته چندین بار خبرساز شده و دلیل بازداشت این افراد در ارتباط با تخلف در ساختوساز یک شهرک لوکس در محدودهای بیش از یکمیلیون متر مربع در منطقه کلاک در لواسان اعلام شد که به نام «باستی هیلز» معروف شده است.
شورای شهر رودهن
آبانماه پارسال در راستای رسیدگی به پرونده تخلفات شهرداری و شورای شهر رودهن، رییس شورای شهر رودهن به اتهام دریافت رشوه بازداشت شد. شهردار رودهن نیز حدود دو ماه قبلتر بهدلیل تخلفات مالی بازداشت شده بود.
در چند سال اخیر ساخت و سازهای بسیاری توسط برخی از سودجویان در اطراف رودهن صورت گرفته که در این راستا مسوولان شهرداری و اعضای شورای شهر نیز بهخاطر اعطای مجوز، تخلفاتی داشتهاند و حتی برخی از اخبار حکایت از دریافت ۳۰میلیاردی رییس شورای شهر این شهرستان در قبال چشمپوشی از ساخت و سازهای غیرمجاز دارد. در پرونده ساخت و سازهای غیرمجاز در رودهن، بیش از ۲۵نفر بازداشت شدند.
شورای شهر بیله سوار
چهار عضو از پنج عضو شورای شهر بیله سوار در استان اردبیل خرداد سال گذشته به اتهام تبانی و دریافت رشوه دستگیر شدند. از چهار متهم این پرونده سه نفر به حبس، شلاق، جزای نقدی و رد مال محکوم شدند و همچنین یک نفر تبرئه شد. دیماه پارسال البته شورای شهر بیلهسوار مغان با جایگزین شدن سه عضو جدید و با انتخاب هیات رییسه فعالیت دوباره خود را شروع کرد.
شورای شهر پاكدشت
زمستان سال پیش دادستان پاکدشت از دستگیری دو عضو شورای شهر به همراه ۱۳کارمند شهرداری این شهر خبر داد. وی در این رابطه اعلام کرد: تقریباً تمام دلایل و مدارک آماده شده است و تحقیقات در مورد این پرونده به اندازه کافی به عمل آمده است و حدود ۴۰۰نفر اعلام آمادگی کردهاند که مراجعه کرده و در این خصوص با ما همکاری داشته باشند. باید توجه داشت که مسوولان نظارتی یا به شدت بی کفایت و ناکارآمد و یا به شدت بیخاصیت و بیتوجه هستند چرا که مجموعه شهری برای خود بازرسی دارد مجموعه شهرداری برای خود حراست دارد و شورای شهر دستگاهی است که باید بر آنها نظارت بکنند. این فسادی که محرز شده مربوط به بررسی در نقطهای از شهر است و ما هنوز تمام شهر را جلو نرفتهایم و بررسی نکردهایم. تحقیقات در محلههای دیگر ادامه خواهد داشت و با عوامل احتمالی دیگر چه در پلیس ساختمانی، چه در شورای شهر و یا مجموعه شهرداری برخورد جدی خواهد شد. فروردین امسال پس از طی شدن زمان قانونی و براساس قانون شوراهای اسلامی، سه عضو علیالبدل شورای شهر پاکدشت با برگزاری مراسم تحلیف، بهعنوان اعضای اصلی شورای شهر معرفی شدند.
شورای شهر بابل
سال گذشته خبر دستگیری چند نفر از اعضای شورای شهر بابل گمانهزنیهای گوناگونی را در مورد علت دستگیری آنها بوجود آورد تا اینکه امام جمعه بابل در خطبه نماز جمعه از رسوایی بزرگی پردهبرداری کرد و از ارتباط چهار عضو شورا با یک زن خبر داد.
پس از این خبر تعداد دستگیریها در مجموع شورا و شهرداری افزایش پیدا کرد و حتی پای برادر یکی از اعضای شورا در پرونده فساد باز شد. از میان پنج عضو دستگیر شده شورا، چهار نفر استعفا کردند.
شورایشهر بابل ۹عضو دارد که چهار نفر از آنها در یک گروه و پنج نفر در گروهی دیگر قرار دارند. از مدتی قبل که قرار بود انتخابات هیاترییسه شورا برگزار شود، اعضای یکی از گروهها تصمیم به تغییر هیاترییسه داشتند. بههمین دلیل یکی از اعضای گروه دیگر که نمیخواست هیات رییسه شورا تغییر کند، برای رسیدن به خواستهاش نقشهای میکشد و با تطمیع یک زن در خارج از شورا، برای گروه مقابل دام پهن میکند.
بنابر گفتههای امام جمعه بابل دو نفر از اعضای گروه رقیب در دام این خانم گرفتار شدند و پس از آن عامل اصلی با سیدیهای غیراخلاقی که از آنها تهیه شده بود، این افراد را تهدید کرد که اگر رأی به تغییر هیاترییسه شورا بدهند، فیلمها را پخش خواهد کرد. با این حال آن دو نفر به تهدیدهای او گوش نکردند و در نهایت هیات رییس شورا تغییر کرد و پس از آن بود که عامل اصلی این اتفاق تصمیم به پخشکردن سیدیهای غیراخلاقی تهیه شده گرفت و خواست خدا بود که ماجرا لو برود. عامل اصلی این اتفاق حتی به اعضای گروه خودشان هم رحم نکرده بود. او از آن خانم برای فریب اعضای گروه خودشان هم استفاده کرده بود که این بار انگیزهاش مالی بود. دو نفر از آنها در دام آن خانم گرفتار شدند و فیلمهایی از آنها تهیه شد و آنها حاضر شدند برای اینکه فیلمها منتشر نشود، ۳۷۰میلیون و ۴۵۰میلیون تومان به عامل اصلی پرداخت کنند. عامل اصلی، پس از اخاذی از دو عضو شورا قصد داشت همه سیدیهایی را که از اعضای شورا تهیه کرده بود به فردی در شهرداری بفروشد و برای آن بیشتر از یک میلیارد تومان خواسته بود که خوشبختانه این مبلغ رد و بدل نشد و پیش از آن، ماموران اداره اطلاعات و نهادهای امنیتی که در جریان ماجرا قرار گرفته بودند موفق شدند این ماجرا را افشا و متهمان را دستگیر کنند.
شهریور گذشته رییس کل دادگستری استان مازندران اعلام کرد: اعضای سابق شورای شهر بابل، به دلیل اتهاماتی از قبیل شرکت در تهیه مخفیانه فیلم مبتذل و مستهجن، تهدید به منظور اخاذی و اخذ وجه، شرکت در تهدید از طریق فیلم به منظور کار غیرقانونی، معاونت از طریق تطمیع، تشویق و فریب در تهدید با فیلم به منظور اخاذی، معاونت در تهیه فیلم و تهدید به منظور انجام کار خلاف نسبت به احدی از شکات و رابطه نامشروع، محکوم شده و رأی قطعی در این خصوص صادر شد.
با صدور رأی قطعی در شعبه ۲۷دادگاه تجدید نظر استان مازندران و شعبه ۴۷دیوان عالی کشور، محکومین جمعاً به ۱۹سال حبس، ۳۳سال محرومیت از حقوق اجتماعی و ۵۴۰ضربه شلاق محکوم شدند.
قتل عمد استاد!
شورای شهر تهران در این دوره اگرچه فعالیت خاصی غیر از تغییر نام چند خیابان پایتخت نداشته، اما غیر از چند مورد احضار و یک فقره محکومیت تعزیری پرونده دیگری که منجر به دستگیری شود تا به حال نداشته است. آن محکومیت هم مربوط به محمود میرلوحی عضو شورای شهر تهران بود که به جرم توهین و نشر اکاذیب محکوم شد. پس از درج خبری خلاف واقع و توهینآمیز در مردادماه سال97 علیه شهردار اسبق تهران، محمدباقر قالیباف اقدام به شکایت از این فرد کرد و دادگاه در بهمنماه همان سال میرلوحی را به ۶ماه حبس و ۷۴ضربه شلاق تعزیری، محکوم کرد.
با این حال این شورا، شهرداری را انتخاب کرد که پس از مدتی استعفا داد. تلاش زیادی شد تا این استعفا به پای فشارهای جناح مقابل گذاشته شود اما انتشار عکس و خبر ازدواج محمدعلی نجفی با میترا استاد، فضا را عوض کرد. ماجرا در افکار عمومی به شکل داستانی عاشقانه درحال فراموشی بود که خبر دیگری همه را شوکه کرد؛ نجفی همسر جدیدش را با گلوله کشت. با دستگیری وی، دادگاه تشکیل شد و پس از کلی رفتوآمد در نهایت دیروز رأی دیوان عالی کشور درباره این قتل اعلام شد.
منبع: صبح نو
انتهای پیام/
انتهای پیام/