دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
26 شهريور 1399 - 16:47
محمدی در گفتگو با آنا مطرح کرد؛

برنامه‌های دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه آزمایشگاهی برای سال تحصیلی جدید/ پورتال ساها و طرح تعاون تجهیزات تداوم می‌یابد

مدیرکل پژوهشکده‌ها و مراکز تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی به جزئیات برنامه‌های این دانشگاه در حوزه آزمایشگاهی پرداخت.
کد خبر : 515377

عبدالله محمدی در گفتگو با خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، درباره برنامه‌های دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه آزمایشگاهی اظهار کرد: راه‌اندازی فاز دوم توسعه پورتال ساها در دستور کار قرار دارد و طبق تفاهم‌نامه منعقده با مجری طرح، توسعه  این فاز در حال  پیگیری است و طی نیمه دوم سال به بهره‌برداری می‌رسد.


وی افزود: در خصوص ساها، شماره پیامکی 3000300142 ایجاد شده و برای عضویت دانشجویان، کارکنان، اساتید و مشتریان خدمات آزمایشگاهی در حال ارسال اطلاعات است. یکی از اقدامات آتی که در این خصوص در دست پیگیری است ایجاد پروفایل برای کاربران شامل اساتید، دانشجویان و کارکنان، همچنین تکمیل بانک اطلاعاتی تجهیزات آزمایشگاهی و کارگاهی، تکمیل بانک اطلاعاتی فهرست آزمایشگاه و کارگاه و تکمیل بانک اطلاعاتی فهرست خدمات آزمایشگاهی و کارگاهی است.


طرح تعاون تجهیزات


مدیرکل پژوهشکده‌ها و مراکز تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: جابه‌جایی تجهیزات آزمایشگاهی و کارگاهی (طرح تعاون تجهیزات) برای جابجایی تجهیزات بدون استفاده و یا راه‌اندازی نشده، صادر و در حال پیگیری است و در سه مرحله توسط واحد، سپس استان و در نهایت با مجوز پژوهشگاه و شبکه آزمایشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی صورت می‌‌گیرد، همچنین مقرر شد در نیمه دوم سال سایر تجهیزات پیشرفته‌ای که باید برای بهره‌برداری حداکثری جابه‌جا شوند شناسایی و با بررسی و نظارت پژوهشگاه و شبکه آزمایشگاهی جابه‌جا شوند.


آموزش‌های کاربردی


محمدی خاطرنشان کرد: یکی از اخبار خوب پژوهشگاه دانشگاه آزاد اسلامی برای پژوهشگران، دانشجویان و اساتید، صنعت، جامعه و دانشگاه، برگزاری دوره‌های آموزشی کاربردی (به‌صورت مجازی یا حضوری و یا ترکیب این دو روش آموزشی) استکه توسط حوزه آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌های واحدهای دانشگاهی سراسر کشور پشتیبانی می‌شود و اساتید مجرب دانشگاه تدریس این دوره‌های آموزشی کاربردی را بر عهده دارند.


وی ادامه داد: با توجه به اقبال عمومی‌ای که در سال گذشته از دوره‌های آموزشی کاربردی در سطح کشور صورت گرفت، پژوهشگاه و شبکه آزمایشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی را بر آن داشت تا تلاش مضاعفی برای برنامه‌ریزی‌های دقیق در این حوزه کاری داشته باشد و ضمن نیازسنجی و امکان‌سنجی‌هایی که توسط مراکز خدمات آزمایشگاهی و کارگاهی استان‌ها صورت گرفت، برنامه‌های اجرایی را به نیاز عمومی جامعه علمی کشور نزدیکتر کند. ابلاغ سراسری عناوین و محتویات این دوره‌های آموزشی تخصصی آزمایشگاهی و کارگاهی در قالب یک فایل واحد در نیمه نخست مهرماه امسال از طریق پورتال ساها به آدرس saha.iau.ir در اختیار عموم قرار خواهد گرفت.


آزمایشگاه مرکزی


مدیرکل پژوهشکده‌ها و مراکز تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی عنوان کرد: یکی دیگر از برنامه‌های دانشگاه آزاد اسلامی تهیه شیوه‌نامه «تأسیس و راه‌اندازی آزمایشگاه مرکزی توسط واحدهای دانشگاهی» است که امکان بهره‌برداری بهینه از فضاها، تجهیزات، نیروی انسانی، خدمات و دیگر امکانات آزمایشگاهی و کارگاهی واحدهای دانشگاهی را فراهم می‌کند که طی این شیوه‌نامه به شرکت‌های تخصصی برای بهره‌برداری از آزمایشگاه‌ها و کارگا‌ههای مرکزی در قالب اجاره، سهامداری و یا مشارکت،  راهکار مناسب ارائه خواهد داد.


محمدی ادامه داد: این امر می‌تواند ضمن افزایش درآمدهای غیر شهریه‌ای دانشگاه موجب افزایش کمیت و کیفیت ارائه خدمات و امکانات آزمایشگاهی برای اساتید، دانشجویان و سایر متقاضیان شود که به محض تصویب شیوه‌نامه به واحدها ابلاغ و اطلاع‌رسانی می‌شود.


عضویت آزمایشگاه‌های دانشگاه آزاد در شبکه آزمایشگاهی معاونت علمی ریاست جمهوری


وی عنوان کرد: از دیگر برنامه‌های دانشگاه آزاد اسلامی پیگیری عضویت آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌های واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی در شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری است که آزمایشگاه‌های دانشگاه خدمات خود را از طریق پورتال این شبکه در اختیار عموم متقاضیان قرار می‌دهند. همچنین خبرهای خوبی در خصوص پیوستن آزمایشگاه‌های توانمند دانشگاه به عنوان همکار ملی سازمان  استاندارد (با اخذ استاندارد ISO/IEC 17025) داریم که اطلاع‌رسانی خواهد شد.


مدیرکل پژوهشکده‌ها و مراکز تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: در طول یک سال گذشته مراکز خدمات آزمایشگاهی استان‌ها به چابک‌سازی و کوتاه شدن فرآیندهای کاری در حوزه آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌ها کمک شایان توجهی کرده‌اند که این امر علاوه بر افزایش درآمدهای غیر شهریه‌ای از حوزه آزمایشگاهی و کارگاهی دانشگاه، موجب افزایش رضایت متقاضیان از خدمات آزمایشگاهی است.


انتهای پیام/4118/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب