دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
25 شهريور 1399 - 21:07

شورای حقوق بشر سازمان ملل بار دیگر از وضعیت حقوق بشر در عربستان انتقاد کرد

بیست و نه کشور روز سه‌شنبه با انتشار بیانیه‌ای نسبت به شکنجه، بازداشت‌های خودسرانه و ناپدیدشدن‌های قهری منتقدان حکومت در عربستان سعودی ابراز نگرانی کردند.
کد خبر : 515272
1.jpg

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، بیست و نه کشور روز سه‌شنبه با انتشار بیانیه‌ای نسبت به شکنجه، بازداشت‌های خودسرانه و ناپدیدشدن‌های قهری منتقدان حکومت در عربستان سعودی ابراز نگرانی کردند.


این سومین بیانیه مشترک کشورهای عضو سازمان ملل درخصوص وضعیت حقوق بشر در عربستان سعودی است که در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد منتشر می‌شود.


در این بیانیه همچون دو بیانیه قبلی از بازداشت و تهدید فعالان جامعه مدنی، مدافعان حقوق بشر، خبرنگاران و منتقدان سیاسی انتقاد شده است.


با این حال ۲۹ کشور امضاکننده این بیانیه از پیشرفتی که در زمینه محدود کردن مجازات «شلاق» و «اعدام کودکان» در عربستان سعودی در حال رخ دادن است، استقبال کرده‌اند.


کشورهای امضاکننده بیانیه اگر چه ابتدا به برخی پیشرفت‌ها در رعایت حقوق زنان در عربستان اشاره کرده اما در ادامه نتوانسته‌اند نگرانی خودشان را از وجود تبعیض‌ها علیه زنان و دختران در این کشور بیان نکنند.


سفیر دانمارک که متن بیانیه ۲۹ کشور را قرائت می‌کرد به پنج زن مدافع حقوق بشر که در زندان هستند اشاره کرد.


در این بیانیه همچنین کشورهای امضاکننده خواستار آزادی همه زندانیان سیاسی در عربستان شده و از اینکه مقام‌های این کشور از قوانین «ضد تروریسم» برای برخورد با مخالفانی که به شکل مسالمت‌آمیز از حق خود استفاده می‌کنند ابراز نگرانی کرده‌اند.


در این بیانیه همچون دومین بیانیه‌ای که سال گذشته در خصوص وضعیت حقوق بشر در عربستان منتشر شد، به پرونده قتل جمال خاشقچی، روزنامه‌نگار منتقد سعودی پرداخته شده است.


دومین بیانیه مشترک ۲۴ کشور عمدتاً اروپایی در خصوص وضعیت حقوق بشر در عربستان سعودی سال گذشته منتشر شده بود.


دادگاهی در عربستان در ابتدای ماه سپتامبر رأی نهایی متهمان پرونده قتل جمال خاشقچی را اعلام کرد که ۸ نفر از متهمان این پرونده به زندان محکوم شده بودند. البته نام این متهمان افشا نشده است.


مدافعان حقوق بشر به این دادگاه به دیده تردید نگریسته و آن را در حد شوخی ارزیابی کرده‌اند. از همین رو کشورهای امضاکننده این بیانیه بار دیگر مجازات همه عاملان قتل این روزنامه‌نگار را خواستار شده‌اند.


این بیانیه در حالی منتشر شده است که ریاض در تلاش است تا یکی از ۴۷ کرسی شورای حقوق بشر سازمان ملل را از آن خود کند اما سفیر دانمارک گفت انتظار این است که اعضای شورای حقوق بشر در ارتقای حقوق بشر نمونه باشند و نه ناقض مکرر آن.


انتهای پیام/4129/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب