دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
25 شهريور 1399 - 11:45
دکتر طهرانچی:

دانشگاه آزاد اسلامی به بزرگترین دانشگاه شبکه‌ای جهان تبدیل می‌شود/ ثبت ۱۰۰ هزار پژوهش دانشگاهی در سامانه پژوهشیار

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی اعلام کرد: دانشگاه آزاد اسلامی به بزرگترین دانشگاه شبکه‌ای جهان تبدیل می‌شود.
کد خبر : 515090
10.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاه و سیاست گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دکتر محمدمهدی طهرانچی در نشستی خبری که امروز در ساختمان سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی با حضور خبرنگاران رسانه‌های مختلف آغاز شد، اظهار کرد: در این روزها شاهد اهانت به ساحت مقدس پیامبر اکرم (ص) توسط دشمنان هستیم که نشان از این دارد که غرب چه در جوامع فرهنگی و چه سیاسی تاب و تحمل مواجهه با اسلام ناب محمدی را ندارد.


وی افزود: دانشگاه آزاد اسلامی در گام دوم انقلاب با رویکرد جدید می‌تواند مسیری مطابق با فرمایش رهبر انقلاب طی کند چراکه ایشان تأسیس صدها واحد دانشگاهی و اشتغال به تحصیل میلیون‌ها دانشجوی ایرانی را توفیق و افتخار نظام دانستند.



رئیس دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: در سال ۲۰۰۵ در مقاله نیچر صریحاً نوشته‌اند که تمدن علمی و مرجعیت علمی در ایران دوباره متولد شده و آن را با اغتشاش سیاسی و تحریم می‌توان متوقف کرد. دانشگاه آزاد اسلامی از مردم و برای مردم است و در گام اول توجه به تحصیل و دانش مدنظر بود اما امروز این دانشگاه در گام دوم به‌عنوان ظرفیت ۴۰ درصدی در آموزش عالی، به اشتغال توجه دارد. همچنین ۴۰ درصد اعضای هیئت‌علمی آموزش عالی در این دانشگاه به فعالیت می‌پردازند.


طهرانچی ادامه داد: رفتار داوطلبان کنکور در پنج سال اخیر حکایت از عدم مقبولت آموزش عالی از سوی مردم دارد و در این سال‌ها شاهد تراکم علاقه‌مندی به رشته‌های پزشکی و بی‌علاقگی به علوم انسانی و کشاورزی بوده‌ایم. لذا در دانشگاه آزاد اسلامی به‌عنوان پرورش‌دهنده قوه عاقله در کشور، دنبال تأثیرات فرهنگی هستیم تا دانشگاهی سرآمد باشیم.


دانشگاه آزاد اسلامی به‌عنوان بزرگ‌ترین دانشگاه شبکه‌ای جهان


طهرانچی بیان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی به‌عنوان بزرگ‌ترین دانشگاه زنجیره‌ای جهان به دنبال این است که به بزرگ‌ترین دانشگاه شبکه‌ای دنیا تبدیل شود و سازمان پژوهشی حل مسئله باشد. دانشگاه خود باید بتواند اقتصاد پویایی داشته باشد تا کسانی که تربیت می‌کند، عالم و متخصص باشند.


وی افزود: در سامانه پژوهشیار ۲۰ عنوان چالش ملی در قالب ۱۰۰ هزار پژوهش دانشگاهی بارگذاری شده است و حدود ۱۰ هزار دانشجوی دکتری و ۱۰ هزار دانشجوی تخصص پزشکی در یک سامانه در حال انجام تحقیقات خود به‌صورت شبکه‌ای هستند.



رئیس دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی در دوران کرونا ۲۸۰ هزار کلاس برخط و آنلاین در هفته برگزار کرد و در این زمینه توانست رکورد بی‌نظیر پوشش ۷۰۰ هزار دانشجو را داشته باشد. این اتفاق بزرگ بخشی از تکامل یافتن این دانشگاه شبکه‌ای است.


طهرانچی: سامانه آموزشیار نیز یکی از سامانه‌های خوب دانشگاه آزاد اسلامی در مسیر دانشگاه شبکه‌ای است. همه سامانه‌ها با مجوزهای وزارتخانه‌های علوم و بهداشت فعال شده است. دانشجویان نگران نباشند و به‌راحتی می‌توانند انتخاب واحد کنند و از سامانه استفاده کنند.


آموزش اولویت چهارم مردم است


وی گفت: اوضاع اقتصادی کشور به سبب کرونا تحت تأثیر قرار گرفته است و زندگی مردم به خاطر مسائل اقتصادی دچار خدشه شده است. می‌توانیم در سبد خانوارها به آموزش نگاه کنیم. آموزش در خانواده‌ها اولویت چهارم است. آموزش پس از خوراک و پوشاک و مسکن مهم است. نظام آموزش دولتی فقط ۱۵ درصد آموزش عالی را پوشش می‌دهد و مابقی ۸۵ درصد توسط مردم اداره می‌شود؛ نظام سنتی تعیین شهریه را که از چهار دهه قبل حاکم بود و بر اساس رشته‌های علوم پایه و مهندسی و پزشکی بود، تجدیدنظر کردیم.


عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: در برخی از رشته‌ها شهریه را کاهش داده‌ایم و شهریه متناسب با هر واحد دانشگاهی و شهرهاست. شهریه متغیر دانشجویان بر اساس نوع درس است. شهریه متغیر دروس نظری و عملی هوشمندانه مدیریت خواهد شد و اجازه بیش از ۲۰ درصد افزایش شهریه داده نمی‌شود.


طهرانچی با بیان اینکه یکی از اشکالات نظام شهریه این است که شهریه را در کل کشور در نظر نمی‌گرفتند، گفت: این مدل برای شهرهای کوچک نادرست است. واحدهای مختلف با توجه به نوع و درجه، شهریه متفاوتی خواهند داشت. اجازه نمی‌دهیم شهریه امسال از ماکزیمم سال گذشته بالاتر برود. در سرجمع واحدها کاهش شهریه ثابت را داریم و در برخی رشته‌محل‌ها تغییرات اصلاحی انجام می‌شود.



اجرای طرح ۱۲+۴ در دانشگاه آزاد اسلامی


وی خاطرنشان کرد: از کیفیت آموزش و سلامت نمی‌توان گذشت و طرح ۱۲+۴ را در آموزش مجازی سال تحصیلی جدید اجرا می‌کنیم. این طرح به گونه‌ای است که ۱۲ جلسه مجازی و چهار جلسه حضوری خواهیم داشت. استاد در جلسات حضوری کیفیت آموزش را پیگیری می‌کند.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: نظام یکپارچه آموزشیار به‌خوبی در دانشگاه آزاد اسلامی اتفاق افتاده است. بیش از ۳ و 800 نفر آزمون را در ترم گذشته مدیریت کردیم و به نحو احسن کنترل شد. کیفیت و کارآمدی دو شعار اصلی ما در نظام آموزش عالی است.


امکان گذراندن دروس عملی در واحدهای محل سکونت دانشجویان


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی ظرفیت بی‌نظیری در کل کشور دارد که دانشجویان می‌توانند از آن استفاده کنند.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: پیش‌ازاین ما در دانشگاه آزاد اسلامی امتحان جامع 5 هزار دانشجوی دوره دکتری را برگزار کردیم بدون اینکه دانشجویان جابه‌جا شوند.


وی گفت: ما رشته بین‌رشته‌ای نداریم و غلط است. چون بین‌رشته‌ای خودش یک رشته است. ما رویکرد بین‌رشته‌ای داریم و دانشکده‌های موضوعی مانند حکمرانی، دریا و... با هدف مشخص گرد هم می‌آیند. پس از تشکیل دانشکده‌های بین‌رشته‌ای تیم‌های بین‌رشته‌ای به وجود می‌آیند.


دکتر طهرانچی گفت: نظام سنتی تعیین شهریه را که علوم پایه و مهندسی جداگانه تعیین شده بود، مورد بازنگری قرار داده و برای دوره‌های جدید شهریه ثابت دوره‌ها را کاهش دادیم. امروز برای رشته‌های پرطرفدار شهریه را سیستم نظام عرضه و تقاضا تعیین می‌کند؛ و دانشجو با پرداخت شهریه ثابت می‌تواند این ترم را شروع کند و نیازی نیست که شهریه متغیر را هم پرداخت کند.



وی ادامه داد: یکی از اشکالاتی که به شهریه وارد می‌شد یکسان در نظر گرفتن شهریه بود و دانشجویانی که در واحدهای کم‌برخوردار هستند در حقشان کوتاهی می‌شد که بر اساس تصمیمات جدید واحدهای مختلف شهریه متفاوتی خواهند داشت.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی درباره نحوه ارائه دروس عملی گفت: برای کارورزی و دروس عملی بخشنامه‌ای را در اردیبهشت‌ماه ۹۹ ابلاغ کردیم تا دانشجویان در مکان زندگی در واحد دانشگاهی دروس عملی را بگذراند. دروس عملی به‌صورت گروه‌های کوچک ۵ تا ۷ نفره در محل زندگی فرد به‌صورت فشرده ۱۲ جلسه در ۳ روز برگزار می‌بود و این روش خاص دانشگاه آزاد است که با توجه به پهنه سرزمینی این امکان فراهم شده است.
دکتر طهرانچی گفت: کنکور در موعد مقرر برگزار نشد و ۴۰۰ هزار دانشجوی جدید در اول آبان به ما می‌پیوندند و دانشگاه آزاد اسلامی باید ظرفیت ۷۰۰ هزار دانشجوی فعلی را نیز داشته باشد و ترم تحصیلی دانشجویان جدیدالورود باید با دانشجویان قدیمی به اتمام برسد.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در پاسخ به خبرنگار آنا مبنی بر اینکه برنامه حضرت‌عالی برای تحقق مطالبات رهبر انقلاب از دانشگاه آزاد اسلامی چیست؟ گفت: ارتقای علم و فناوری و ترویج علم، گسترش فضای انقلابی و حفظ کیان دانشگاه از مطالبات مقام معظم رهبری از دانشگاه آزاد اسلامی است که با تدوین برنامه پنج‌ساله راهبردی و عملیاتی در تحقق این سه راهبرد خواهیم کوشید.


طهرانچی گفت: ۶ میلیون دانش‌آموخته و یک میلیون دانشجو اطلاعاتشان وارد سامانه آموزشیار شده است و جلوی جعل مدرک احتمالی با این کار گرفته خواهد شد و ریزنمرات در این بستر شکل خواهد گرفت.


طهرانچی بیان کرد: ما نیاز به پیوستگی و هم‌افزایی سامانه آموزشی داشتیم.‌ متأسفانه کشور در این حوزه دچار مشکل است و هر سازمانی، از شبکه و سامانه جداگانه استفاده می‌کند. به همین دلیل ما خواستیم به دنبال ایجاد وحدت در فعالیت‌های آموزشی باشیم با همین رویکرد سامانه آموزشیار را رونمایی کردیم. این سامانه، افتخار بزرگی برای نظام آموزش عالی کشور محسوب می‌شود چرا که یک میلیون دانشجو در آن، فعالیت‌های آموزشی خود را انجام می‌دهند. ۵۰۰ نقطه در کشور در حال فعالیت بودند و برخی تصمیمات در حوزه آموزشی در واحدهای مختلف انجام نمی‌شد؛ اما با سامانه آموزشیار این مشکلات را نخواهیم داشت.


وی افزود: متأسفانه کنکور فضیلت شده است و تحصیلات بدون آزمون را مقابل آن به کار می‌برند درصورتی‌که دانشگاه‌های برتر دنیا بر اساس سوابق تحصیلی دانشجو جذب می‌کنند؛ اما در ایران کنکورمداران به دنبال کنکور هستند، علی‌رغم اینکه بر اساس قانون مجلس باید به گونه‌ای عمل می‌شد که چیزی به‌عنوان کنکور وجود نداشته باشد. در دانشگاه آزاد اسلامی امکان خوبی وجود دارد که دانشجویان با ارسال سوابق تحصیلی می‌توانند بدون کنکور وارد دانشگاه شوند و اگر در کنکور سراسری قبول شدند، بدون خسارت به دانشگاه آزاد اسلامی می‌توانند در دانشگاه دولتی ثبت‌نام کنند.


ثبت‌نام 11 هزار نفر در دوره بدون‌آزمون دکتری


طهرانچی عنوان کرد: در حوزه بدون آزمون کارشناسی ارشد و دکتری پذیرش به‌صورت استعداد درخشان پذیرش داریم و بیش از ۱۱ هزار نفر در دوره کارشناسی ارشد و بیش از ۳ هزار نفر در دکتری ثبت‌نام کرده‌اند.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: با وزیر ارتباطات و معاون وی برای اینترنت رایگان یا کاهش هزینه‌های اینترنت تعامل داریم، پیگیری‌ها ادامه دارد. وزارت ارتباطات هر امکانی را که فراهم کند از آن استفاده می‌کنیم و در اختیار دانشجویان قرار خواهیم داد.


طهرانچی گفت: در دانشگاه آزاد اسلامی شهریه واحدها با یکدیگر فرق دارد، مثلاً فردی یک رشته کاردانی را با شهریه ۴۰۰ هزار تومان می‌خواند و فرد دیگری با ۶۰۰ هزار تومان می‌خواهد و شهریه رشته‌ها در واحدها متفاوت بوده و فرمول شهریه‌ها به واحدها گفته شده است.


وی خاطرنشان کرد: ما ۸۰ هزار استاد و یک میلیون دانشجو داریم. برخی از اساتید مدرس و برخی هم عضو هیئت‌علمی هستند. اساتید حق‌التدریس باید با دانشگاه‌ها ارتباط داشته باشند و به ما کمک می‌کنند، به اساتید حق‌التدریس توجه داریم.



رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: سامانه پژوهشیار دانشگاه آزاد اسلامی با جامعه، صنعت و مردم در ارتباط است. در نظام 100 هزار نفری سازمان پژوهشی، ۲۶ هزار استاد فعال هستند. هیچ دانشگاهی در ایران چنین ظرفیت یکپارچه‌ای ندارد. همین الآن ۲۰ نفر در حال پژوهش در زمینه عاشورا هستند. یکی از نظام موضوعات پژوهشی ما حوزه حمل‌ونقل است که ۱۸۶ استاد در این حوزه در سامانه پژوهشیار در این زمینه فعالیت می‌کنند.


طهرانچی گفت: طرح پویش صنعت برای تقویت ارتباط دانشگاه با صنعت در استان اصفهان عملیاتی شده است و بستر بسیار مناسبی است که دانشجو در رشته‌های مدیریت بازرگانی، مدیریت صنعتی، رشته‌های فنی و مهندسی به انتخاب صنعت انتخاب شوند. این طرح جزء طرح‌های موفق است. همچنین در طرح پایش (پژوهش اثرگذار یکپارچه شبکه‌ای) پایان‌نامه‌های خوبی برای کمک به صنعت وجود دارد، برای مثال شرکت ذوب‌آهن اصفهان می‌تواند از دانشجویان عضو پژوهشیار کمک بگیرد. در صنعت سلامت، تجارت، کفش و چرم، پدافند غیرعامل و علوم انسانی کارهای خوبی در حوزه پژوهش انجام شده است.


انتهای پیام/۴۰۴۰/۴۱۱۸/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب