دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
25 شهريور 1399 - 12:05
آنا گزارش می‌دهد؛

حذف نظام قدیم از طراحی سؤالات کنکور1400/آیا پشت کنکوری‌ها از شانس کمتری برخوردارند؟

داوطلبان نظام قدیم نتوانستند حرف خود را به کرسی بنشانند به همین دلیل کنکور 1400 با طرح یک نوع سؤال برگزار می‌شود.
کد خبر : 515077
Saeed Sajjadi 17.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، این روزها که کنکور سراسری برگزار شده و داوطلبان منتظر اعلام نتایج هستند، بسیاری از داوطلبان نظام قدیم درخواست تمدید برگزاری کنکور نظام قدیم تا سال 1400 را دارند.


ماجرا از این قرار است که اولین فارغ‌التحصیلان نظام جدید 6-3-3 در کنکور 98 حضور یافتند و از آنجایی‌که نیمی از داوطلبان کنکور 98 فارغ‌التحصیل نظام قدیم بودند برای این داوطلبان سؤالات مجزا طرح شد و همین امر باعث شد که کنکور 98 با دو نوع سؤال برگزار شود. در کنکور 98 یک میلیون و 118 هزار نفر شرکت کرده بودند که 541 هزار و 562 نفر داوطلب نظام قدیم و 577 هزار و 231 نفر داوطلب نظام جدید بودند.


این روند در کنکور 99 هم ادامه پیدا کرد با این تفاوت که عده زیادی از داوطلبان نظام قدیم در جریان کنکور 98 در دانشگاه‌ها پذیرفته شدند و آن تعداد باقیمانده نیز در کنکور 99 حضور یافتند. برای این داوطلبان در کنکور 99 نیز سوالات مجزا طرح شد.


حال که کنکور 1400 در راه است درخواست‌ها برای ادامه این روند و طرح دو نوع سوال در این آزمون ادامه پیدا کرده است. معمولا در کنکور هر سال حدود نیمی از داوطلبان پشت کنکوری هستند،  این پشت کنکوری‌ها در سال 1400 تلفیقی از داوطلبان نظام جدید و نظام قدیم خواهد بود. حال داوطلبان نظام قدیم درخواست طرح سوالات مجزا در کنکور 1400 را دارند. به گفته ابراهیم خدایی رئیس سازمان سنجش آموزش کشور تعداد داوطلبان نظام قدیم 80 هزار نفر است که 60 هزار نفر از این افراد در گروه تجربی کنکور 99 با یکدیگر رقابت کرده‌اند.


خدایی معتقد است: این داوطلبان دو سال فرصت داشتند که در دانشگاه‌ها پذیرفته شوند، بنابراین دیگر نمی‌توان به آنها فرصت مجدد داد.


توسل داوطلبان نظام قدیم به مجلس


در این میان وقتی داوطلبان نظام قدیم دریافتند که نمی‌توانند از طریق سازمان سنجش آموزش کشور به نتیجه برسند دست به دامان کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی شدند. در ادامه اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس دست به کار شدند و از رئیس سازمان سنجش آموزش کشور در این زمینه توضیح خواستند. ابراهیم خدایی، رئیس سازمان سنجش آموزش کشور پس از حضور در جلسه کمیسیون آموزش و تحقیقات توانست اعضای کمیسیون را قانع کند که طرح سؤالات مجزا برای داوطلبان نظام قدیم دیگر مقرون به صرفه نیست و نباید ادامه یابد. بر این اساس تا اینجا کنکور سال 1400 با یک نوع سؤال برگزار می‌شود.


البته برخی از نمایندگان نظیر مهدی اسماعیلی، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات به داوطلبان امیدواری داده است که هنوز پرونده کنکور داوطلبان نظام قدیم بسته نشده و قرار شده بررسی‌های آماری در این زمینه صورت گیرد و نتایج آن در آینده اعلام شود.  


چگونگی حضور داوطلبان نظام قدیم در کنکور 1400


داوطلبان نظام قدیم باید بدانند که اجازه شرکت در کنکور را دارند ولی برای سال 1400 باید براساس منابع در نظر گرفته شده برای داوطلبان نظام جدید در کنکور شرکت کنند.


حال دغدغه اصلی داوطلبان نظام قدیم این است که در شرایط سخت اقتصادی چگونه هزینه خرید منابع جدید را فراهم کنند؟ همچنین این داوطلبان بر این باورند که اگر براساس منابع نظام جدید در آزمون سراسری شرکت کنند از شانس قبولی کمتری نسبت به داوطلبان نظام جدید برخوردارند.


برای کنکور امسال یک میلیون و 19 هزار ظرفیت در رشته‌های باآزمون و بدون آزمون در نظر گرفته شده است که حدود 120 هزار ظرفیت به رشته‌های دوره‌های روزانه و رقابتی اختصاص دارد. البته امکان جذب تقریبا همین تعداد در رشته‌های باآزمون دانشگاه آزاد اسلامی نیز وجود دارد. بنابراین به داوطلبانی که دغدغه رقابت دارند توصیه می‌شود که در صورت کسب رتبه مناسب در ظرفیت‌های موجود امسال پذیرش شوند و منتظر کنکور سال آینده نباشند. گرچه که تجربه آزمون‌های گذشته نشان می‌دهد که داوطلبان هر چه بیشتر پشت کنکور می‌مانند نمی‌توانند شانس موفقیت پایین‌تری خواهند داشت.


آمار قبولی پشت‌کنکوری‌ها در سال‌های گذشته بیانگر این ادعاست. در سال 98 تنها 37 درصد پشت‌کنکوری‌ها توانستند رتبه زیر 8 هزار را کسب کنند. در سال 97 نیز این آمار به 40 درصد می‌رسد. همچنین در سال‌های 95 و 94 آمار پشت‌کنکوری‌هایی که توانستند رتبه زیر 8 هزار کسب کنند به 36 درصد می‌رسد. پس پشت‌کنکوری‌ها آگاه باشند و به آمارها توجه کنند، شاید واقع‌بینی بتواند از هدررفت سرمایه‌ها جلوگیری کند.


انتهای پیام/4040/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب