دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
25 شهريور 1399 - 07:55
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان کردستان:

محصول عسل دانشگاه آزاد اسلامی مریوان به ثمر نشست/ سرای نوآوری مدیریت کارآفرینی در آستانه راه‌اندازی

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان کردستان با بیان اینکه محصول عسل دانشگاه آزاد اسلامی واحد مریوان به ثمر نشسته است، گفت: سرای نوآوری مدیریت کارآفرینی (در حوزه گردشگری و صنایع‌دستی) نیز در دست راه‌اندازی است.
کد خبر : 515003
unnamed.jpg

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از سنندج، اعضای هیئت رئیسه دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج با نماینده ولی فقیه در استان کردستان و امام جمعه سنندج دیدار کردند.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان کردستان در این دیدار عنوان کرد: واحد سنندج دارای 5 هزار و 500 دانشجوی کارشناسی، 3 هزار دانشجوی کارشناسی ارشد و 750 دانشجوی دکتری در رشته‌های مختلف است و دانشجویانی از کردستان عراق (اقلیم) نیز مشغول به تحصیل هستند.


جهانشیر امینی بیان کرد: مدارس سما نیز یک‌هزار و 350 دانش‌آموز در مقاطع تحصیلی پیش‌دبستانی، دبستانی و متوسطه دوره اول و دوم دارد که با استقبال خوب مردم مواجه شده است؛ اما به‌دلیل فضای کم فعلاً قادر به افزایش دانش‌آموز نیستیم.


وی مطرح کرد: شغل 40 تا 45 درصد مردم کردستان، کشاورزی و دانشگاه آزاد اسلامی استان کردستان در حوزه علمی با اشتغال 30 عضو هیئت علمی و داشتن مزارع گیاهان دارویی، نهال گل محمدی، زرشک، گردو، انگور و سماق را در واحد مریوان راه‌اندازی کرده است.


بانک ژن ارقام گیاهی مرجعی شناسنامه‌دار برای استان کردستان است


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان کردستان ادامه داد: بانک ژن ارقام گیاهی نیز مرجعی شناسنامه‌دار برای استان کردستان است. منطقه کردستان به‌دلیل داشتن جنگل‌ها و منابع طبیعی مناسب، 25 درصد گونه‌های گیاهی را دارد.



امینی یادآور شد: پرورش زنبور عسل برای نخستین‌بار در دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج کردستان راه‌اندازی شد و تلاش ما برای حفظ ژنتیک گیاهی به صورت علمی و تخصصی است، ضمن آنکه در راستای حفظ پایداری محیط زیست در تلاش هستیم گونه‌های گیاهی را احیا کنیم تا منقرض نشوند.


وی با بیان اینکه محصول عسل دانشگاه آزاد اسلامی واحد مریوان نیز به ثمر رسیده است، تبیین کرد: در شرکت‌های دانش‌بنیان مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی سنندج هشت شرکت فعالیت دارند و محصولاتی را نیز تولید کرده‌اند که در مرحله بازاریابی و فروش و صادرات هستند.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان کردستان با بیان اینکه سرای نوآوری مدیریت کارآفرینی (در حوزه گردشگری و صنایع‌دستی) در دست راه‌اندازی است، متذکر شد: علوم پزشکی، پرستاری و مامایی نیز از دیگر رشته‌های استانی است و رشته‌ کاردانی اتاق عمل نیز می‌تواند اقلیم کردستان را پوشش دهد.


امینی افزود: در بخش علوم انسانی و تحصیلات تکمیلی پروژه‌های تحقیقاتی به‌گونه‌ای بوده که در راستای رفع مشکلات مردم و تلاش برای مرتفع کردن آسیب‌های اجتماعی است.


وی با تأکید بر ارتباط مستمر دانشگاه آزاد اسلامی استان کردستان با دستگاه‌های اجرایی توضیح داد: همه در بدنه کشور و نظام جمهوری اسلامی فعالیت می‌کنیم و تلاش برای مرتفع کردن دغدغه‌های مقام معظم رهبری از دغدغه‌های اصلی ماست.


دانشگاه‌ها به سمت رفع مشکلات فرهنگی بروند


حجت‌الاسلام مجید طاهری مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ آزاد اسلامی استان کردستان نیز با تبریک انتخاب حجت‌الاسلام عبدالرضا پورذهبی به عنوان نماینده جدید ولی‌فقیه در استان کردستان خطاب به وی گفت: قطعاً از راهنمایی‌های شما در راستای پیشبرد اهداف علمی و فرهنگی این دانشگاه استفاده خواهیم کرد.



نماینده ولی‌فقیه در استان کردستان نیز در این دیدار عنوان کرد: دانشگاه‌ها سه مأموریت ویژه دارند: نخست پژوهش، دوم آموزش و سوم فرهنگ و نباید از این مأموریت‌ها غفلت کرد.


پورذهبی تشریح کرد: مأموریتی که مقام معظم رهبری به ما محول کرده‌اند، فرهنگی است، مقام معظم رهبری می‌فرمایند که دانشگاه‌ها باید امثال چمران‌ها را پرورش دهند و دانش‌آموختگانی مانند ایشان، بااخلاص، بسیجی، فرهنگی و در کل دانشمند از دانشگاه خارج شوند.


وی گفت: طی سال‌هایی که در دانشگاه‌ها کار کرده‌ام، تلاش داشته‌ام کار شایسته فرهنگی در دانشگاه انجام بگیرد. ارتباط ما با دانشگاه برای رفع مشکلات بسیار تأثیرگذار است. نباید کیفیت را فدای کمیت کنیم؛ چراکه پیشرفت و تحول اساس دانشگاه‌هاست.


نماینده ولی‌فقیه در استان کردستان افزود: دانشجو باید به علم علاقه‌مند باشد، همانگونه که خواجه نصیرالدین طوسی می‌گوید «اینَ الْمُلوک وَ ابْناءُ الْمُلوک مِنْ هذِهِ اللَّذَّةِ» (پادشاهان و شاهزادگان کجایند که بیایند ببینند لذتی‌ که الان من احساس می ‌کنم بیشتر است یا لذت‌هایی که آنها از امور حسی برده‌‌اند) علم حیثیت دارد و کلمه علما مختص روحانیان نیست؛ بلکه مشمول تمام علوم است و موضوعیت دارد.


انتهای پیام/4078/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب