آیا رأیدهندگان مردد نتیجه انتخابات امسال ریاستجمهوری آمریکا را تعیین خواهند کرد؟/رونمایی از ترفند مخفی ترامپ

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری آنا، در جریان انتخابات سال ۲۰۱۶ آمریکا، ۲۵۵ میلیون آمریکایی مجاز به رأی دادن بودند. اما از این تعداد تنها حدود ۱۲۸ میلیون نفر یعنی معادل ۵۶ درصد از مردم رأی خود را به صندوقها انداختند.
اما دلایلی وجود دارد که بتوان پیشبینی کرد احتمالاً امسال شاهد مشارکت بالاتری در انتخابات باشیم.
از سال ۱۹۷۰ تاکنون آمار مشارکت در انتخابات میاندورهای آمریکا بین ۳۳ تا ۴۷ درصد بوده است. اما در انتخابات ۲۰۱۸ نرخ مشارکت ۵۲ درصدی ثبت شد که بالاتر از حد انتظار بود. این در حالی است که در انتخابات میاندورهای سال ۲۰۱۴ تنها ۴۱ درصد در انتخابات شرکت کرده بودند.
همچنین نظرسنجی اخیر مؤسسه پیو نشان میدهد که حدود ۸۳ درصد آمریکاییها فکر میکنند واقعاً مهم است چه کسی انتخابات ۲۰۲۰ را میبرد. این در حالی است که در دوران انتخابات سال ۲۰۰۰ تنها ۵۰ درصد مردم معتقد بودند واقعاً مهم است چه کسی پیروز رقابت ریاستجمهوری میشود.
این دلایل در کنار شواهد دیگر موجب شده برخی ناظران آمریکایی پیشبینی کنند انتخابات سال جاری شاهد مشارکت بالا باشد، حتی تا ۷۰ درصد.
در این صورت حتی اگر تعداد افراد واجد شرایط رأی دادن مثل سال ۲۰۱۶ حدود ۲۵۵ میلیون نفر باشند، حدوداً ۵۰ میلیون نفر رأیدهنده جدید خواهیم داشت که میتوانند سرنوشت انتخابات را بهکلی تغییر دهند.
اما این رأی دهندگان جدید به نفع چه کسی رأی خواهند داد؟
سلاح مخفی ترامپ!
دونالد ترامپ که این روزها در نظرسنجیها ۷ الی ۸ درصد از جو بایدن عقب است، به هواداران خود مژده داده که نگران نباشند چرا که او سلاحی مخفی در آستین دارد.
سلاح مخفیای که ترامپ از آن صحبت میکند اکثریتی خاموش است که روز سوم نوامبر پای صندوق خواهد آمد تا ترامپ را با رأی قاطع انتخاب و نادرست بودن نظرسنجیهای «تقلبی» را اثبات کنند.
واژه «اکثریت خاموش» نخستینبار در سال ۱۹۶۹ توسط ریچارد نیکسون به کار رفت، کسی که توانست با تأکید بر اهمیت «قانون و نظم» در بحبوحه ناآرامیهای مدنی در اعتراض به جنگ ویتنام و نقض حقوق مدنی پیروز انتخابات شود. نیکسون در این انتخابات از «اکثریت خاموش» که در اعتراضات ضد جنگ در سراسر آمریکا شرکت نکرده بودند، خواست که به وی رأی دهند.
بیشتر بخوانید:
ترامپ امسال پیامهایی مشابه پیامهای نیکسون ارسال میکند. وی اعتراضات در آمریکا به رفتار خشونتبار پلیس با سیاهپوستان و نابرابری نژادی در کشور را نتیجه «بیقانونی» شهرها و ایالتهای تحت کنترل دموکراتها توصیف کرده است. تیم ترامپ مدام این پیام را پخش میکند که ترامپ بیگانهای در دنیای سیاست است که هدف طبقه نخبگان حاکم قرار دارد.
اما این هواداران خاموشی که ترامپ از آمدن آنها به میدان سخن میگوید چه کسانی هستند؟ رهبران و استراتژیستهای حزب جمهوریخواه گفتهاند که ترامپ طرفداران بسیاری دارد، اما خیلی از آنها بهخاطر جوّ سیاسی موجود به طور علنی حمایت خود را ابراز نمیکنند.
به اعتقاد استراتژیستهای حزب جمهوریخواه، افراد زیادی وجود دارند که در نظرسنجیها شرکت نکرده یا حمایت خود از ترامپ را علنی نمیکنند.
ترامپ و دیگر رهبران جمهوریخواه، نظرسنجیهایی را که نشاندهنده برتری بایدن هستند، قبول ندارند و در توجیه مخالفت خود به نظرسنجیهای قبل از انتخابات سال ۲۰۱۶ اشاره میکنند که نشان میداد هیلاری کلینتون بهاحتمال ۹۰ درصد رقابت را خواهد برد.
البته در انتخابات سال ۲۰۱۶ کلینتون همانطور که پیشبینی میشد در آرای مردمی ترامپ را شکست داد، اما در آرای الکترال از ترامپ شکست خورد. نظرسنجیها پیشبینی میکردند که کلینتون بتواند آرای الکترال را نیز با اختلاف کم ببرد، اما اینطور نشد.
اکثریت خاموش، چپگرا است?
اما در نقطه مقابل، بعضی تحلیلگران میگویند درست است که طرفداران ترامپ گاهی از ابراز حمایت خود از ترامپ خودداری کنند، اما مخالفان ترامپ نیز گاهی به دلیل نگرانی از واکنش اجتماع پیرامون خود، مخالفتشان با وی را علنی نمیکنند.
این دسته معتقدند که رأیدهندگان جدید را عمدتاً افراد لیبرال و چپگرا تشکیل میدهند که پیشتر رأی نمیدادند چون اعتقادی به سیاستمداران آمریکایی نداشتند.
این افراد بهاحتمال زیاد دل خوشی از ترامپ راستگرا با جنجالهای همیشگی او ندارند.
اما به هر تفسیر به نظر میرسد هنوز برای پیشبینی زود باشد، چرا که در انتخابات ۲۰۱۶ بسیاری از رأی دهندگان در ایالتهای خاکستری چون ویسکانسین، پنسیلوانیا و فلوریدا درست چند روز قبل از انتخابات در خصوص رأی خود تصمیمگیری کردند.
باید منتظر ماند و در هفتههای آینده دید آیا رأی دهندگان جدید میتوانند صحنه انتخابات را بهکلی دگرگون کنند یا خیر.
انتهای پیام/۴۱۰۶/۴۱۵۳/پ
انتهای پیام/