دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۰ شهريور ۱۳۹۹ - ۲۱:۲۱
آیت الله رئیسی در جلسه شورای اداری استان چهارمحال و بختیاری:

اگر خصوصی‌سازی درست اجرا می‌شد تولید و اشتغال در کشور رونق می‌گرفت/ ما در قوه قضائیه موضوع تسهیل فضای کسب‌وکار را پیگیری می‌کنیم

رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه اگر خصوصی‌سازی درست اجرا می‌شد تولید و اشتغال در کشور رونق می‌گرفت، گفت: باید الزامات خصوصی‌سازی از جمله بررسی اهلیت فردی که می‌خواهد مالکیت یک کارخانه و بنگاه دولتی را به دست آورد و میزان آورده آن فرد برای توسعه تولید مورد توجه قرار گیرد.
کد خبر : ۵۱۳۹۹۳
photo-2017-05-01-16-46-29.jpg

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از مرکز رسانه قوه قضائیه، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی که صبح امروز در شانزدهمین سفر استانی خود به همراه جمعی از مسئولان عالی قضایی به چهارمحال و بختیاری سفر کرده است، در جلسه شورای اداری که برای بررسی مسائل و مشکلات استان برگزار شد اظهار کرد: «اجرای عدالت» از مهم‌ترین موضوعات مورد تأکید بنیانگذار معظم انقلاب اسلامی و مقام معظم رهبری و از اصول اساسی قانون اساسی و یکی از مطالبات جدی مردم بوده است.


رئیس قوه قضائیه با اشاره به عرصه‌های مختلف عدالت، یکی از مهم‌ترین این عرصه‌ها را «عدالت اداری» عنوان کرد و افزود: عدالت اداری از جذب و گزینش نیرو تا اجرای قوانین و مقررات در نظام اجرایی مهم‌ترین اصل است و هرگونه کم‌توجهی و کم‌کاری در این زمینه و ترک فعل‌ها، خسارات فراوانی برای کشور و ملت به وجود می‌آورد.


آیت‌الله رئیسی با بیان این‌که مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم مسیر آینده کشور را به‌خوبی ترسیم کرده‌اند، ادامه داد: اجرای عدالت و مبارزه با فساد است و امروز پرچم عدالت‌خواهی و حق‌خواهی به دست مقام معظم رهبری است و همه ما که در بخش‌های مختلف کشور مسئولیت داریم سرباز نظام و رهبری هستیم.


رئیس قوه قضائیه، «فساد» را «خارج شدن هر چیزی از اعتدال» تعریف کرد و گفت: باید غیرقانونی عمل کردن و قانون‌گریزی در هر حد و اندازه‌ای را فساد و یک ضد ارزش بدانیم و همواره قانون‌مداری را اصل و محور فعالیت‌های خود قرار دهیم.


آیت‌الله رئیسی افزود: مردم از همه بخش‌ها و سازمان‌های اداری کشور انتظار اجرای عدالت دارند و کمبودها را تحمل می‌کنند اما تبعیض و بی‌عدالتی را تحمل نخواهند کرد و تک‌تک افراد و مدیران در جامعه خود را به ملکه عدالت بیارایند و مانع هر گونه بی‌عدالتی شوند.

گوشتیران
قالیشویی ادیب

رئیس قوه قضائیه، خانواده را کوچک‌ترین رکن یک جامعه دانست و گفت: همان‌طور که اعضای یک خانواده کوچک‌ترین بی‌عدالتی را از سرپرست خانواده نمی‌پذیرد، در یک محله و روستا و شهر هم کسی نمی‌پذیرد بی‌عدالتی صورت گیرد و همه ما باید فراتر از حرف و سخن تلاش کنیم مردم اجرای عدالت را احساس کنند.


آیت‌الله رئیسی بر همین اساس به کارگزاران و مدیران نظام در همه بخش‌ها توصیه کرد برای تقویت سازوکارهای اجرایی عدالت تدبیر کنند و نقاط آسیب‌پذیر و موانع تحقق عدالت را مورد بررسی و آسیب‌شناسی قرار دهند که مشخص شود کجاها قانون نقض شده یا تبعیض صورت گرفته است.


رئیس قوه قضائیه با اشاره به تأکید مقام معظم رهبری بر تحول‌خواهی عنوان کرد: تحول یعنی آن‌که وضع موجود و وضع مطلوب و تفاوت آن‌ها را به‌خوبی بشناسیم و نواقص و ضعف‌ها را شناسایی و برای رفع آن‌ها تلاش کنیم تا وضع موجود هر چه بیشتر به وضع مطلوب نزدیک شود؛ این وظیفه همه مدیران است.


آیت‌الله رئیسی با تأکید بر لزوم نظارت مستمر در نظام اجرایی خاطرنشان کرد: هر مدیریتی در کشور باید مبتنی بر نظارت باشد و نباید این نظارت‌ها، محدود و منحصر به یک یا دو سازمان نظارتی مثل سازمان بازرسی یا دیوان محاسبات و کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شود.


رئیس قوه قضائیه با اشاره به مشکل آب در استان‌های مختلف کشور و تکالیف برنامه‌های توسعه در این زمینه، گفت: اگر قانون برنامه در خصوص آب به‌درستی اجرا می‌شد و همه دستگاه‌ها به تکالیف برنامه‌ای خود عمل می‌کردند، اکنون شاهد رنج و زحمت مردم نبودیم.


آیت‌الله رئیسی در همین راستا تنقیح قوانین را از ضرورت‌های جدی کشور و وظیفه همه قوا دانست و با ابراز گلایه از تأخیر در انجام این کار اظهار کرد: قوانین باید تنقیح و اصلاح شوند تا از تفسیرهای متفاوت از قانون جلوگیری شود اما اجرای قانون ضعیف بهتر از بی‌قانونی است.


رئیس قوه قضائیه با تأکید بر فعال‌سازی حوزه‌ها و ظرفیت‌های جدید برای حل مشکل اشتغال در کشور، فضای مجازی و اقتصاد دریا را از جمله این حوزه‌ها دانست و گفت که فعال کردن اقتصاد گردشگری و صنایع تبدیلی در استان چهارمحال و بختیاری می‌تواند گره‌گشای بسیاری از مشکلات مردم این استان باشد.


آیت‌الله رئیسی با تأکید بر کار انقلابی و جهادی مدیران تأکید کرد که اگر چه بسیاری از تصمیمات در مرکز اتخاذ می‌شود اما مدیران استان‌ها می‌توانند با اختیاراتی که دارند، با یک روحیه جهادی و انقلابی کارهای بزرگی انجام دهند و بزرگ‌ترین شاخص در این عرصه شهید حاج قاسم سلیمانی بود که تحقق عملی شعار «ما می‌توانیم» را در منطقه به نمایش گذاشت.


رئیس قوه قضائیه در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به گزارش‌ها و گلایه‌های مردم و برخی مسئولان منطقه از مشکلات آبی استان، خواستار تشکیل فوری جلسه شورای عالی آب برای بررسی و حل این موضوع شد و گفت: وزیر نیرو با تشکیل جلسه شورای عالی آب، مشکلات آبی استان چهارمحال و بختیاری را با حضور مدیران عالی این استان و استان‌های هم‌جوار و نمایندگان مردم در مجلس بررسی و برای حل آن تصمیم‌گیری کند.


آیت‌الله رئیسی گفت: مرجع قانونی تصمیم‌گیری برای حل معضل آب استان چهارمحال و بختیاری، دولت و شورای عالی آب است و وزیر نیرو فوراً کارگروهی را برای شنیدن نظرات مدیران همه بخش‌ها تشکیل دهد و ما هم اطلاعاتی که در این خصوص داریم به ایشان منتقل می‌کنیم تا با نگاهی عالمانه و عادلانه در این خصوص تصمیم‌گیری نماید.


رئیس قوه قضائیه با اشاره به کاهش میان آب استان چهارمحال و بختیاری از ۶ میلیارد مترمکعب به ۳ میلیارد مترمکعب، مدیریت منابع آبی را مهم دانست و تأکید کرد: مطالبه مردم استان تقسیم عادلانه آب بر اساس نیازسنجی واقعی و حل مسئله به روش منطقی است و این نگاه قانونمند و عدالت‌خواهانه بسیار ارزشمند است.


آیت‌الله رئیسی همچنین از وزیر نیرو خواست که کارگروه مشترکی را با مسئولان وزارت نفت و نمایندگان قوه قضائیه تشکیل دهد و با یک بررسی میدانی و ظرف مدتی کوتاه، موضوع آلودگی رودخانه اصلی میانکوه شهرستان اردل را بررسی کند تا هر چه سریع‌تر دغدغه مردم در این زمینه برطرف شود.


رئیس قوه قضائیه با اشاره به حمایت دستگاه قضا از تولید و فضای کسب‌وکار اظهار کرد: مرجع اصلی حل مشکلات کارآفرینان و سرمایه‌گذاران استانداری و دستگاه‌های اجرایی مرتبط هستند اما چنانچه مشکل یک کارآفرین و تولیدکننده به هر دلیلی حل نشد، موضوع را از طریق مراجع نظارتی پیگیری کنند.


آیت‌الله رئیسی با تأکید بر پیگیری فرمان مقام معظم رهبری برای جهش و رونق تولید در کشور، عنوان کرد: به‌هیچ‌عنوان اجازه نخواهیم داد در جایی که امکان رفع مشکلات تولید وجود دارد، کوتاهی و سهل‌انگاری صورت گیرد تا خللی در چرخه تولید کشور به وجود نیاید.


رئیس قوه قضائیه با استقبال از افزایش خط تولید برای ایجاد اشتغال در کشور، درعین‌حال گفت: جذب نیروی کار بدون در نظر گرفتن ظرفیت خط تولید در بنگاه‌های اقتصادی غلط است و اخراج بدون دلیل یک کارگر باسابقه و حقوق برای این‌که کارگر جدید جذب کنیم هم امری به‌مراتب نادرست‌تر است.


آیت‌الله رئیسی بر همین اساس تأکید کرد: در شرایط کرونایی که کشور با مشکلات مختلفی مواجه شده، ایجاد دغدغه برای خانواده‌های کارگران پسندیده نیست و حتماً باید از آن پرهیز شود.


«موافقت دستگاه قضا برای حل مشکلات صنفی از سوی سازمان‌های صنفی متخصص»، «فعال شدن نهادهای حقوقی برای پیگیری و صیانت از حقوق سازمان‌ها» و «پیگیری تخلفات در خصوصی‌سازی و اصلاح قانون واگذاری‌ها» از دیگر موضوعات مورد تأکید رئیس دستگاه قضا در این نشست بود.


رئیس قوه قضائیه در خاتمه «ایجاد یاس و ناامیدی در مردم و مسئولان» را « راهبرد دشمن» دانست و تأکید کرد: ما با اتکا به خدا و با اعتماد به مردم و استفاده از ظرفیت‌هایی که در داخل داریم می‌توانیم و باید دشمن را در رسیدن به نیت پلیدی که دارد، ناکام بگذاریم.


پیش از سخنرانی رئیس دستگاه قضا، حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمدعلی نکونام نماینده ولی‌فقیه در استان با بیان نکاتی درباره اهمیت و جایگاه «عدالت» در تعالی و رستگاری جوامع بشری اظهار کرد: از نظر اسلام مهم‌ترین هدف تعالی بشر اصلاح امور است و عدالت اجتماعی نقش بسیار مهمی در فلاح و صلاح فرد و جامعه دارد و هر فردی مکلف به اجرای عدالت است.


وی ریاست آیت‌الله رئیسی بر دستگاه قضا را ناشی از اراده الهی دانست و گفت: آیت‌الله رئیسی به مصداق آیه شریفه «خُذ بِقُوَّةِ»، در دوره مدیریتش در قوه قضائیه منشأ آثار و برکات فراوانی شدند و با حرکتی تحول‌خواهانه، در جامعه امید و نشاط ایجاد کرد و نشان داد می‌توان با حضور مدبرانه و انقلابی کارها را پیش برد و توطئه‌های دشمن را خنثی کرد.


حجت‌الاسلام نکونام در ادامه از «مشکل معیشت و درآمد مردم»، «گازرسانی به مناطق دوردست و صعب‌العبور»، «آلودگی ۳۱ ساله مهم‌ترین رودخانه میانکوه اردل به نفت» و «کم‌آبی» به‌عنوان چهار مشکل اصلی در استان چهارمحال و بختیاری یاد کرد که به اعتقاد او حل این مشکلات، استان متبوعش را در جایگاه بلند و عادلانه خود قرار می‌دهد.


نماینده ولی‌فقیه در استان چهارمحال و بختیاری با بیان این‌که توزیع ثروت و فقرزدایی از وظایف دولت است، درعین‌حال گفت که رئیس قوه قضائیه می‌تواند حل مشکل معیشتی مردم را در جلسه سران قوا پیگیری نماید و از «رونق کشاورزی و دام‌پروری و پرورش ماهی»، «توجه به صنایع مادر»، «احداث راه‌های مواصلاتی و خروج استان از بن‌بست» و «توجه به ظرفیت‌های استان» به‌عنوان راه‌های حل مشکل معیشتی چهارمحال و بختیاری‌ها یاد کرد.


جعفری نماینده بروجن در مجلس هم در این جلسه با اشاره به معضل کم‌آبی در استان چهارمحال و بختیاری به دلیل برخی بی‌تدبیری‌ها و انتقال آب از این استان به استان‌های هم‌جوار، خواستار پرداخت حقابه شرب، حق آبه کشاورزی، حقابه صنعت و حقابه محیط‌زیست به این استان برای حل مشکلات مردم شد.


وی بزرگ‌ترین مزیت استان چهارمحال و بختیاری را آب و کشاورزی عنوان کرد ولی گفت که میلیاردها تومان صرف اجرای پروژه‌های غیرقانونی مانند احداث چند تونل شد که محیط‌زیست را تخریب کرد و کسی هم مانع این کار نشد و درنتیجه امروز با خشک شدن چشمه‌ها، آب برخی روستاها تا ۱۲ ساعت قطعی دارد و به این روستاها با تانکر آب‌رسانی می‌شود.


نماینده بروجن در پایان سخنانش با اشاره به آثار سوء کم‌آبی و بی‌آبی بر کشاورزی و افزایش معضل بیکاری در چهارمحال و بختیاری به دلیل عدم توجه مناسب به منابع آبی و ظرفیت‌های کشاورزی استان، خواستار برخورد قاطع دستگاه قضایی با «قانون‌گریزی‌ها در حوزه آب» شد.


انتهای پیام/۴۱۲۷/پ


ارسال نظر