دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
18 مهر 1399 - 13:42
پژوهش عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی نشان داد؛

تأثیرگذاری انواع درمان‌های موج سوم بر بیماران مبتلا به «لوپوس سیستمیک»

نتایج پژوهش عضو هیئت علمی گروه روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارسنجان نشان داد که انواع درمان‌های موج سوم بر بیماران مبتلا به لوپوس سیستمیک اثرگذار هستند.
کد خبر : 513599
0u.jpg

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا، علی‌محمد رضایی عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارسنجان به‌تازگی در جشنواره پایان‌نامه‌های برتر ایران - جایزه ویژه پروفسور حسابی(دوره سوم) به‌عنوان پژوهشگر برتر و پایان‌نامه او به‌عنوان پایان‌نامه برتر کشور انتخاب شد.


رضایی عضو هیئت علمی گروه روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارسنجان و مدیر تحصیلات تکمیلی رشته روانشناسی این دانشگاه است.


مقایسه اثربخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد، درمان مبتنی بر شفقت و درمان ترکیبی بر  افسردگی و اضطراب(نشانگان بالینی)، دردهای مزمن، کیفیت زندگی، نگرش‌های ناکارآمد و متابعت درمانی بیماران مبتلا به لوپوس سیستمیک شهر شیراز عنوان پایان‌نامه عضو هیئت علمی گروه روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارسنجان است.


رضایی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در تشریح چکیده و اهداف رساله دکتری و تحقیقات خود اظهار کرد: بیماری لوپوس سیستمیک علاوه بر مشکلات فیزیولوژیک، مشکلات روان‌شناختی نیز برای افراد به‌وجود می‌آورد؛ بنابراین هدف پژوهش حاضر مقایسه اثربخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد، درمان مبتنی بر شفقت و درمان ترکیبی بر  افسردگی، اضطراب(نشانگان‌بالینی)، دردهای مزمن، کیفیت زندگی، نگرش های ناکارآمد و متابعت درمانی بیماران مبتلا به لوپوس سیستمیک شهر شیراز بود.


وی با بیان اینکه روش این پژوهش نیمه‌تجربی با طرح پیش آزمون-پس آزمون با یک گروه گواه و دوره پیگیری سه‌ماهه بود، ادامه داد: جامعه آماری مورد نظر شامل بیماران مبتلا به لوپوس سیستمیک تحت درمان در شهر شیراز بود که با استفاده از روش نمونه‌گیری طبقه‌ای از میان جامعه آماری، 80 نفر انتخاب و به‌صورت گمارش تصادفی در چهار گروه (یک گروه گواه 20 نفره  و سه گروه آزمایش 20 نفره) گمارده شدند.



عضو هیئت علمی گروه روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارسنجان بیان کرد: ابزارهای مورد استفاده در این پژوهش پرسشنامه‌های افسردگی، اضطراب، دردهای مزمن، کیفیت زندگی، نگرش‌های ناکارآمد و متابعت از درمان بود.


رضایی خاطرنشان کرد: یافته‌ها نشان می‌دهد که بین آزمودنی‌هایی که تحت مداخله درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد، درمان مبتنی بر شفقت یا درمان ترکیبی قرار گرفته‌اند در مقایسه با آزمودنی‌هایی که تحت هیچ مداخله‌ای قرار نداشته‌اند در مرحله پس‏‌آزمون و در مرحله پیگیری تفاوت معنی‏‌داری وجود دارد.


وی یادآور شد: در این راستا فرضیه‏ پژوهش تأیید شد و نتیجه گرفته می‏‌شود که روش‌های درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد، درمان مبتنی بر شفقت و درمان ترکیبی بر بهبود نشانگان بالینی آزمودنی‏‌های مورد مطالعه تأثیرگذار است و نتایج نشان از اثرگذاربودن انواع درمان‌های موج سوم بر بیماران مبتلا به لوپوس سیستمیک  دارد.


به گزارش آنا، لوپوس اریتماتوز سیستمیک SLE یک بیماری خودایمنی مزمن است که می‌تواند ارگان‌های متعددی به‌خصوص پوست، مفاصل، خون،کلیه‌ها و سیستم عصبی مرکزی را در بدن درگیر کند.)


انتهای پیام/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب