دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
17 شهريور 1399 - 12:11

حضور ۴۲ هزار داوطلب برای آزمون عملی رشته علوم ورزشی

رئیس پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی گفت: حضور ۴۲ هزار داوطلب برای ادامه تحصیل در رشته‌های تربیت‌بدنی و علوم ورزشی  یک اتفاق بی‌سابقه در تاریخ رشته‌های تربیت‌بدنی و علوم ورزشی رخ داده است. 
کد خبر : 513128
۲۰۲۰۰۹۰۷_۱۱۲۱۳۶.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه ورزش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، علی شریف‌نژاد صبح امروز در نشست خبری ریاست و معاونان پژوهشگاه علوم ورزشی و تربیت‌بدنی وزارت علوم  در خصوص آزمون عملی رشته‌های علوم ورزشی و تربیت‌بدنی اظهار کرد:  برای جاری شدن یک فعالیت علمی بین ۵ الی ۱۰ سال زمان نیاز است که رسانه‌ها برای طی شدن این مسیر را سرعت می‌بخشند.


حضور ۴۲ هزار داوطلب برای آزمون عملی رشته‌های تربیت بدنی


وی ادامه داد: حضور ۴۲ هزار داوطلب برای ادامه تحصیل در رشته‌های تربیت‌بدنی و علوم ورزشی  یک اتفاق بی‌سابقه در تاریخ رشته‌های تربیت‌بدنی و علوم ورزشی رخ داده است. 


رئیس پژوهشگاه تربیت‌بدنی و علوم ورزشی با بیان اینکه در گذشته آزمون عملی رشته تربیت بدنی و علوم ورزشی به صورت نیمه متمرکز در بهمن ماه برگزار می‌شد که کیفیت این آزمون را تحت تاثیر قرار می داد، گفت: از سال گذشته این آزمون عملی به صورت متمرکز برگزار شد. 


شریف‌نژاد تصریح کرد: با افزایش تعداد داوطلبین،  تعداد مراکز آزمون گیرنده افزایش داشت. آزمون عملی رشته‌های تربیت بدنی و علوم ورزشی سال گذشته در  مرکز و امسال  در ۳۱ مرکز در ۳۱ استان برگزار خواهد شد. 


حذف آیتم‌های آزمون عملی رشته‌های تربیت بدنی و علوم ورزشی 
 ‏
وی ادامه داد: همچنین امسال با نظر کارشناسان برخی از آیتم‌های آزمون عملی حذف شدند. هم چنین درستور العمل بهداشتی ویژه ای مطابق با پرتکل های بهداشتی وزارت بهداشت برای این آزمون تهیه و تدوین شده است که این دستور العمل اکنون در سایت پژوهشگاه بارگذاری شده است‌.


آزمون عملی رشته های تربیت بدنی و علوم ورزشی در هفته پایانی شهریورماه در دانشگاه‌های سراسر کشور برگزار خواهد شد.


وی در خصوص مسئولیت اجتماعی پژوهشگاه و سیاست‌های کلان آن خاطرنشان کرد: از اسفندماه با آغاز شیوع ویروس کرونا در کشور اعضای هیئت علمی پژوشگاه در خصوص فعالیت بدنی در این دوران تحقیق کردند‌.


رئیس پژوهشگاه تربیت‌بدنی و علوم ورزشی وزارت علوم عنوان کرد: ویروس کرونا سیستم ایمنی بدن را ضعیف می‌کند که در این راستا نتایج تحقیقات انجام شده در سطح جامعه منتشر شد و کارهای خبری ویژه‌ای صورت گرفت.


شریف‌نژاد خاطرنشان کرد: یکی دیگر کارهای انجام شده بحث برگزاری کلاس‌های عملی در سطح دانشگاه ها بود، با شبوع ویروس کرونا در کشور  وزارت علوم تمامی دانشگاه‌ها را موظف کرد که به صورت مجازی به ادامه فعالیت خود بپردازند اما ماهیت رشته تربیت بدنی متفاوت است.


خواستار تمهیداتی برای بازگشایی باشگاه‌های ورزشی شدیم


وی ادامه داد: دوره‌های آموزشی حفظ و رعایت نکات بهداشتی ویژه باشگاه داران و مربیان نیز برگزار خواهیم کرد. ویروس کرونا منجر به تعطیلی تمامی باشگاه‌ها شد و اکنون نیز نگرانی‌هایی وجود دارد‌. با رایزنی‌های که با ستاد ملی کرونا داشتیم، خواستار تمهیداتی برای بازگشایی باشگاه‌های ورزشی شدیم. اکنون نماینده سه وزاتخانه (بهداشت، درمان و آموزش، علوم، تحقیقات و فناوری و ورزش  و جوانان) و شهرداری تایین شده است. 


اجرای 54 طرح در پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی


رئیس پژوهشگاه تربیت‌بدنی و علوم ورزشی وزارت علوم گفت: رسالت ما در پژوهشگاه انجام کارهای پژوهش است.  سال گذشته ۱۴ طرح سفارش محور از دستگاه‌های بیرونی به پژوهش را سفارش شده است. ۱۵ عنوان طرح مشارکتی داشتیم که بودجه این طرح های مشارکتی بخشی از آن توسط یک دستگاه متقاضی بیرونی و بخش دیگر آن توسط پژوهشگاه تامین شده است. ۵۴ طرح در دست اجرا دادریم، ۳۷ عقد قرار داد بسته ایم. 


شریف‌نژاد با اشاره به اینکه سه عنوان طرح تحقیقاتی از سامان جهانی بهداشت و یک طرح آکسفرد کار مشترک انجام می‌دهیم، گفت: یکی دیگر از فعالیت هایی که در پژوهشگاه ما انجام شده است، تدوین اولویت‌های پژوهشی است که نتیجه کار ساعت ها پژوهش است که در اختیار ارگان و دانشگاه‌ها قرار گرفته است. 


وی با تأکید بر اخلاق در پژوهش گفت: در سال ۹۷ موفق شدیم کداخلاق وزارت بهداشت را اخذ کنیم. کدهای اخلاق پژوهشگاه مورد تائید دو وزارتخانه بهداشت و علوم است‌.


رئیس پژوهشگاه تربیت‌بدنی و علوم ورزشی وزارت علوم ادامه داد: در حوزه فرهنگی نیز کتبی که توسط اعضای هیئت‌علمی و اساتید دانشگاه‌ها پس از ارزیابی و داوری به چاپ می‌رسند.


شریف‌نژاد با بیان اینکه دوره‌ها و کارگاه‌های آموزشی در پژوهشگاه در دو بخش برگزار می‌شود، گفت: این دو بخش شامل کارشناسان و عموم جامعه می‌شود. دوره آموزشی مربی بدن‌ساز ازجمله دوره‌هایی است که مورد استقبال قرارگرفته است.


در بخش دیگری از این نشست خبری علی کاشی معاون تحصیلات تکمیلی و پژوهشی در خصوص میزان استفاده فدراسیون‌ها و سازمان‌های ورزشی از دستاوردهای علمی و پژوهشی پژوهشگاه تربیت‌بدنی و علوم ورزشی خاطرنشان کرد: پیش از سال ۹۰ هیچ سازمان ورزشی برای طرح‌های پژوهشی و برطرف شدن نیازهای خود به پژوهشگاه مراجعه نکرده است. از سال ۹۰ تا ۹۵ تنها دو طرح پژوهشی به پژوهشگاه ارجاع شد و طی سال‌های اخیر ۱۰ نیاز پژوهشی جامعه ورزشی به پژوهشگاه سپرده شد.


وی ادامه داد: در برخی از پژوهش‌ها که موردنیاز سازمان‌های ورزشی است پولی به‌حساب پژوهشکده واریز نشده است. در همین راستا استقبال سازمان‌های ورزشی و فدراسیون‌ها از پژوهشگاه طی سال‌های اخیر افزایش پیداکرده است.


شریف‌نژاد در ادامه نشست گفت: فرهنگ پژوهش و نیازهای پژوهشی در حوزه ورزش درحال‌توسعه است. ما در ورزش از بسیاری از دستگاه‌های دیگر جلوتر هستیم. باوجود کمک اصحاب رسانه می‌توانیم این نیاز بیشتر از گذشته احصا شود.


بیش از 500 هیئت علمی در پژوهشگاه تربیت بدنی


رئیس پژوهشگاه تربیت‌بدنی و علوم ورزشی خاطرنشان کرد: اکنون پژوهشگاه تنها ۲۳ عضو هیئت‌علمی دارد که ۵۲ دانشکده و گروه در سطح کشور داریم که همکار ما هستند. یک فدراسیون متقاضی می‌تواند با بیش از ۵۰۰ عضو هیئت‌علمی در سراسر کشور دست پیدا کند. ما اعتقادداریم پژوهشگاه ملی هستیم.


وی با بیان اینکه پنج عنوان نشریه تخصصی در پژوهشگاه تربیت‌بدنی و علوم ورزشی وجود دارد گفت: کیفیت مقاله برای باز نشدن در بین دانشجویان دانشگاه‌های تربیت‌بدنی و ورزش سراسر کشور بسیار است.


شریف‌نژاد بیان کرد: نهمین دوره تربیت‌بدنی کودک توسط پژوهشگاه در حال برگزاری است. کودکان دارای نیازهای خاصی هستند. هم‌چنین در سال‌های آینده تعداد سالمندان کشور از افزایش چشمگیر خواهد داشت که در همین راستا پژوهشگاه تحقیقات ویژه را در حال انجام است. این بخشی از فعالیت‌های پژوهشی پژوهشگاه هست که نشان‌دهنده ابعاد کاری مختلف پژوهشگاه است.


‌شریف‌نژاد از برگزاری نهمین دوره بین‌المللی علوم ورزشی به‌صورت مجازی خبر داد و گفت: از حضور دکتر محمدباقر قالیباف و همه دوستان در دستگاه‌های مختلف استقبال می‌کنیم. برای اشتغال محصلین کار پژوهشی انجام داده‌ایم.


مرکز فناوری و نوآوری پژوهشگاهتربیت‌بدنی و علوم ورزشی


وی ادامه داد: مرکز فناوری و نوآوری پژوهشگاه علوم ورزشی و تربیت‌بدنی ایده‌ها را به محصول تبدیل می‌کند این مرکز دارای ۱۲ تیم است که آن‌ها خدمات آموزشی مالی و تحقیقاتی از پژوهشگاه دریافت می‌کنند تا آن‌ها را به مرحله تجاری‌سازی برسانند همچنین موضوع اختراعات محوریت ورزشی داشته باشد، پژوهشگاه آن‌ها را داوری می‌کنند و در اختیار حوزه مربوطه قرار می‌دهد.


لزوم اعتمادسازی به کالای ایرانی


رئیس پژوهشگاه علوم ورزشی و تربیت‌بدنی گفت: ۵۰ درصد سازه‌های اتاق‌های تندرستی در دانشگاه‌ها تولید داخل است؛ اما برخی موارد نمونه داخلی ندارد و مجبور به مونتاژ هستند. برای استفاده از طرح‌های داخلی در باشگاه بحث دلالی و کیفیت نمونه‌ها وجود دارد که نیاز به اعتمادسازی دارد.


انتهای پیام/4084/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب