اعتماد به نفس پایین کودکان را چگونه درمان کنیم؟
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، مرجان پلوئی کارشناس ارشد روانشناسی عمومی درباره بالا رفتن اعتماد به نفس کودکان اظهار کرد: همان طور که نیازهای جسمی کودکان بسیار مهم است، نیازهای روانی کودکان نیزمهم و ضروری است.
او با تاکید براینکه تربیت صحیح فرزندان نقش به سزایی در آینده آنها خواهد داشت، گفت: یکی از مواردی که به واسطه سبک فرزند پروری و دیگر متغیرها در آینده کودک نقش بالایی دارد، داشتن اعتماد به نفس کودک است، برای مثال توصیه میشود در دوران نوزادی، پدر و مادر ارتباط چشمی مناسب با او برقرار کنند.
البته والدین در همه مراحل رشد مواردی را برای رشد اعتماد به نفس کودک باید در نظر داشته باشند، مثلا به موقع تشویق کنند، به موقع از کودک حمایت کنند و یا به موقع محرومیت بدهند.
این روانشناس ادامه داد: عشق بدون قید و شرط در افزایش اعتماد به نفس کودک بسیار موثر است. اگر کودک تمام تلاش خود را در انجام کاری کرد و موفق نشد با جملاتی نظیر «اگر بیشتر تمرین کنی، حتما این بار موفق میشوی» و یا لبخند و کلام محبت آمیز او را برای تلاش مجدد تشویق کنید.
پلوئی بیان کرد: برای بالا بردن اعتماد به نفس در کودکان همیشه سعی کنید کنجکاوی کودک را تحریک کنید و محیط را بر اساس سن کودک غنی کنید این امر باعث میشود او در محیط فعال باشد و با موفقیتی که کسب میکند، احساس رضایت و اعتماد به نفسش بالا رود.
گاهی کودکان هدفهایی را در نظر میگیرند که در چارچوب واقعیت نمیگنجد وکودک احساس ناکامی را هربار تجربه میکند در این موارد باید کودک را بر اساس سنش قانع کرد مثلا در قالب قصه، که اهداف واقع بینانه ای داشته باشد.
او درباره راه حل افزایش اعتماد به نفس در کودک افزود: هر کودک باید یاد بگیرد که خودش را دوست داشته باشد، این در بالا بردن اعتماد به نفس او بسیار موثر است.
گاهی کودک نیازهای خود را برای جلب رضایت سایرین نادیده میگیرد که نشانه ضعف اعتماد به نفس اوست. نکته دیگر، عدم توانایی در تصمیم گیری یکی از نشانههای ضعف اعتماد به نفس کودک به شمار می رود چراکه این کودکان در سبک فرزند پروری مقتدرانه نیستند و همین امر باعث می شود آن ها در انتخابهای اشتباه شان مرتب سرزنش شوند.
این روانشناس ادامه داد: سعی کنید ابتدا کودک راه حل مشکلات را پیدا کند. البته باید در نظر داشته باشید که با حمایتهای افراطی، باعث ضعف اعتماد به نفس در کودکان نشوید.
چراکه بعضی پدر و مادرها حتی در تکالیف مدرسه دخالتهای مستقیم دارند ومرتب به خاطر کمال گرایی شان سعی میکنند کودک را حمایت کنند.
این اتفاق باعث میشود کودک بعد از مدتی احساس ناتوانی کند و گمان کند بدون والدین نمیتواند به موفقیت چشمگیری دست پیدا کند و این نشانه مهم ضعف اعتماد به نفس اوست.
پلوئی گفت: همیشه در خانه به کودک مسئولیتهایی بدهید, اگر دچار چالشهایی شد مهارت حل مسئله را نیز به او بیاموزید. پدر و مادرها باید مقتدرانه برخورد کنند، اما نه سختگیرانه زیرا سختگیری باعث کاهش اعتماد به نفس کودکان می شود.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
انتهای پیام/
انتهای پیام/