دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
10 شهريور 1399 - 16:24
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی قم در گفتگو با آنا:

عزاداران به توصیه‌های بهداشتی عمل کردند/ مسافرت‌های محرم بیماران کرونایی را افزایش می‌دهد؟

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم گفت: درصد ابتلای عزاداران حسینی به‌ ویروس کرونا به‌دلیل رعایت فاصله اجتماعی و برگزاری مراسم‌ عزاداری در فضای باز خیلی کم است و اکثر آنان دستورالعمل‌ها را رعایت کردند..
کد خبر : 511576
مظفری.jpg

ابوالفضل مظفری در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در قم درباره عواملی که باعث می‌شود بعد از تعطیلات تاسوعا و عاشورای حسینی آمار مبتلایان به بیماری کرونا رشد افزایشی داشته باشد، اظهار کرد: در عزاداری‌ها مردم فاصله‌های اجتماعی را رعایت کرده‌اند و بیشتر مراسم‌ در مدت زمان کوتاهی برگزار شد.


وی افزود: در مدت کوتاه عزاداری مردم دستور‌‌العمل‌های بهداشتی را رعایت می‌کردند؛ بنابراین علت اصلی احتمال رشد افزایشی آمار ابتلا به بیماری کرونا در روزهای آینده مسافرت‌هایی است که افراد انجام دادند.


عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم ماسک زدن را برابر با واکسن برشمرد و با توجه به‌ عوامل احتمالی افزایش آمار بیماران کرونایی در روزهای آینده افزود: مبتلایان کرونا در روزهای آینده کسانی هستند که در ایام تعطیلات تاسوعا و عاشورا به مسافرت رفتند، بنابراین انتظار داریم که در چند روز آینده تعداد مبتلایان به موارد بستری و مبتلاشدگان افزایش پیدا کند.


وی دلایل رشد افزایشی آمار مبتلایان بیماری کرونا را تشریح و در پاسخ به این پرسش که چه موقع کرونا افزایش پیدا می‌کند، گفت: دوره بیماری کرونا 3 تا 14 روز و متوسط 5 روز است یعنی  اگر 5 روز به زمان تعطیلات تاسوعا و عاشورای حسینی اضافه کنیم انتظار داریم که در چهار تا پنج روز آینده موارد موج کرونا افزایشی باشد.


این استاد دانشگاه با بیان اینکه یک هفته طول می‌کشد تا مدت زمان پیشرفت بیماری کرونا سپری شود، اظهار کرد: انتظار داریم در هفته بعد از عاشورا مراجعه افراد مبتلا به کرونا به مراکز درمانی بیشتر و در هفته دوم موج بستری بیماران بالا رود و میزان مرگ و میر افراد مبتلا به کرونا نیز در هفته سوم افزایش یابد.


پیشگیری کنیم تا مردم مبتلا نشوند


عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم با بیان اینکه باید از شیوع بیماری کرونا  پیشگیری کنیم تا مردم بیشتر مبتلا نشوند و اگر مبتلا شدند شانس بستری شدن و مرگ و میر کاهشی باشد، توصیه کرد که بیماری کرونا مانند سرماخوردگی و با تب مختصر و بدن درد همراه است و برای بیمار مشکل خاصی ایجاد نمی‌کند.


مظفری بیماران کرونایی را به سه دسته تقسیم کرد و به آنا گفت: گروه نخست بیمارانی هستند که از ابتدا درگیری خیلی شدید با بیماری کرونا دارند که این گروه سریعاً باید به پزشک مراجعه کنند، اگر کسی دچار تنگی نفس، افت فشار و تب بالا شود باید سریع خود را به بیمارستان برساند.


وی با توجه به اینکه گروه دوم و سوم افرادی هستند که علائم آنها زیاد نیست، افزود: بیمار در این مرحله علائم تب مختصر، بدن‌درد و کوفتگی و در برخی موارد از بین رفتن حس بویایی دارد، گروه دوم جزء گروه‌های پرخطر هستند که سنین بالای 65 سال، بیماران ‌دیابتی، نارسایی کبدی،کلیوی، مغزی، قلبی، ریوی را شامل می‌شود، بنابراین این گروه حتی با علائم کم هم توصیه می‌کنم به پزشک عمومی مراجعه کنند.


این استاد دانشگاه بیان کرد: گروه نخست گروهی هستند که علائم شدید دارند و باید به پزشک عمومی یا درمانگاه برای تشخیص پزشک مراجعه کنند.


عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم افزود: گروه دیگری هستند که علائم کم دارند، اما پر‌خطرند که این گروه اغلب کسانی را که سیستم دفاعی آنها ضعیف است، درگیر می‌کند که  لازم است  به پزشک عمومی مراجعه کرده و نیازی به مراجعه به بیمارستان ندارند.


20 درصد بیماران کرونایی در گروه نخست و دوم هستند


مظفری با توجه به اینکه 20 درصد بیماران کرونایی در گروه نخست و دوم هستند، گفت: معمولا مراحل تشخیص گروه‌های نخست و دوم  با ارائه آزمایش و عکسبرداری‌ها و سی تی اسکن انجام می‌شود که تصمیم بگیریم که بیمار نیاز به بستری دارد یا سرپایی هستند.


وی با بیان اینکه گروه سوم 80 درصد بیماران کرونایی را تشکیل می‌دهند که علائم کمی دارند و در گروه پرخطر نیستند، گفت: بیماران گروه سوم شامل افراد جوان و بیمارانی می‌شود که حتی درگیر بیماری قلبی و دیابتی نیستند و نیاز به مراجعه به پزشک عمومی هم ندارند، فقط لازم است در خانه بمانند.


این استاد دانشگاه با بیان اینکه آنفلوانزا روز نخست پیشرفت دارد، اما کرونا در هفته دوم پیشرفت می‌کند، تأکید کرد: گروه سوم 80 درصد بیماران کرونایی را تشکیل می‌دهند که نیازی به مراجعه ندارند و معمولاً با یک قرص استامینوفن آرام می‌شوند و نیاز به مراجعه ندارند، این دسته از بیماران لازم است در خانه بمانند، استراحت کنند، مایعات بخورند، از ماسک استفاده کنند و برای مدت دو هفته قرنطینه باشند.


مظفری درباره افرادی که جزء اعضای خانواده بیماران کرونایی هستند، گفت: اعضای خانواده بیماران کرونایی تا پنج روز باید خیلی مراقب خودشان باشند، یعنی سعی کنند نزد افراد گروه پرخطر نروند، حتی‌الامکان در بیرون از خانه و در اجتماعات حضور پیدا نکنند، ماسک بزنند و فاصله اجتماعی را رعایت کنند، اگر بعد از 5 روز علامت‌دار نشدند، مشکلی نخواهند داشت؛ اما اگر یکی از علائم ابتلا به کرونا را مشاهده کردند باید تا 14 روز قرنطینه باشند.


چرا باید ماسک بزنیم؟


وی درباره دلایل توصیه به مردم برای ماسک زدن اظهار کرد: کسی که به کرونا مبتلا می‌شود یکی از علل پیشرفت بیماری کرونا، تعداد ویروسی است که شخص می‌گیرد، فرض بگیریم کسی که مبتلا به کرونا شده سیستم دفاعی خوبی دارد، اگر ماسک نزند هزار ویروس وارد بدن وی شده و شخص بیمار نیاز لازم به بیمارستان داشته باشد خیلی زیاد می‌شود؛ اما اگر ماسک بزند،کرونا هم بگیرد با ورود هزار ویروس کرونا مواجه نمی‌شود؛ زیرا تعداد ویروسی که وارد ریه فرد می‌شود کم  و بدن شخص با‌ حجم کم ویروس مقابله می‌کند.


گفتگو: حسین غمخوار سرایدشتی


انتهای پیام/4117/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب