«اعتبار کشتی از تختی یا اعتبار تختی از کشتی؟»/ چه کسی را میتوان پهلوان نامید؟
به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری آنا از فدراسیون کشتی، علیرضا دبیر در زادروز جهانپهلوان تختی متنی را با عنوان «اعتبار کشتی از تختی یا اعتبار تختی از کشتی؟» منتشر کرد.
متن یادداشت رئیس فدراسیون کشتی به شرح زیر است:
چند سالی است که در تقویم رسمی کشور پنجم شهریور به مناسبت زاد روز غلامرضا تختی آن اسطوره جوانمردی و مردانگی، روز کشتی نامگذاری شده و این دلیلی بود که بخواهم امروز درباره واژه پهلوانی چند سطری را به نگارش درآورم و آن را بر پایه نظر شخصی و حقیقی خود مطرح نموده که چه کسی را میتوان پهلوان نامید؟
زندهیاد تختی یا در زبان مردم کوچه و بازار "آقا تختی" همیشه برای بنده در بین جامعه بزرگ کشتی این مرز و بوم یک شخصیت قابل ستایش و احترام هست و او را یک فرد خدا محور، عاشق خانواده، و دارای عزتنفس بالا میدانم. همیشه در ذهنم این سؤال است که واقعاً تختی بزرگتر است یا کشتی؟ آیا کشتی به تختی اعتبار داد و یا منش، جوانمردی و پهلوانی آن بزرگمرد بود که به کشتی اعتبار داد؟
در سالهای اخیر بسیاری بودند که سعی کردند دلیل مرگ تختی را خودکشی عنوان کنند، اما به نظرم به دور از ذهن و غیر قابل باور است فردی که تا این حد قلباً در یاد خدا بوده و این موضوع در رفتار و کردارش نمایان بود و به واقع عزت نفسی بالا داشته دست به چنین کاری بزند. مگر میشود، کسی دست به نابودی خود بزند و خدا او را اینقدر عزیز و بزرگ کرده باشد؟ مهربانی و منش لوطیگری او که بر گرفته از اخلاق جنوب شهری یک بچه تهرون اصیل بوده، تصویری از تختی در اذهان ساخته که هرگز نمیتوان این تصویر بیبدیل را از بین برد. حالا برخی با چه مقصودی به دنبال مطرح کردن خودکشی تختی هستند، من بیخبرم اما این را نیک میدانم که تختی با لطف خداوند بزرگ و با مهر بیریا و منت خود به قلب مردم نفوذ کرده و این جایگاه هرگز متزلزل نخواهد شد.
امروزه در کشورمان مرسوم شده که هر کسی از لحاظ جسمانی هیکلی تنومند و ورزشکاری داشته باشد و یا واقعاً در سطح ملی و بینالمللی به مدالی رسیده باشد، لقب پهلوان را میگیرد اما واقعاً میتوان افرادی که صرفاً توانستهاند در سطح بینالملل افتخاری کسب کنند را پهلوان نامید؟ یا اینکه فردی ظاهری ورزشکاری دارد میتواند پهلوان هم باشد، اگر اینطور بود که چه بسیار پهلوان در این سرزمین، اما پهلوانی حکایت دیگری است، حکایتی از جنس دفاع و دستگیری از مظلوم، حقیقت آن است که در شناخت پهلوان واقعی باید مرام او را دید که آیا منش و رفتار پهلوانی و مردمداری دارد یا نه؟
البته از قدیم بودهاند کسانی که به لحاظ مالی و جانی وضعیت بهتری داشتند و به افراد ضعیفتر کمک میکردند و لقب پهلوان به خودشان میدادند اما واقعاً میتوان به کسانی که به دنبال آن هستند که با تبلیغات فراوان کمکی به دست ضعیفی برسانند، پهلوان گفت؟
قطعاً هم گرفتن مدال در سطح بینالمللی و بالا بردن پرچم و هم گرفتن دست نیازمندان که وظیفهی اجتماعی هر فردی است قابل تکریم و ستایش هستند اما هیچ یک شایسته واژه بزرگ پهلوانی و البته قابل قیاس با تختی نیستند.
از نظر من پهلوان کسی است که در راه خدا و دین مبین آن بوده و مرید اهل بیت (ع) باشد و بزرگان دین را الگو قرار دهد و مرید علما و اهل تقوا باشد. در این میان باید شهدا را مثال زد که پهلوانان واقعیاند و چقدر خوب که امروز همزمان با روز کشتی، از ساخت بارگاه یک شهید گمنام وطن رونمایی میشود و شاید در این همزمانی نیز حکمتی نهفته باشد.
اعتقاد دارم پهلوان کسی است که قبل از قد خم کردن در مقابل مردم، در پیشگاه خدا بیفتد و پس از آن نیز در مقابل پدر و مادر و خانواده خود خم و راست شود که اگر توانست این کار را انجام دهد آن زمان مقابل مردم متواضع و بیریا میشود. پهلوان باید معتقد باشد و چه زیباست که انسان ابتدا رضایت خدا را بدست آورد و در پی آن رضایت خلق خدا نیز بدست آوردنی است و هر کاری که در آن رضای خدا مد نظر نباشد، نمایش بی فایده ای بیش نیست. پس باید بگویم "تختی را اول خدا تختی کرد و بعد مردم".
روزتان مبارک، جهانپهلوانان واقعی. شهدا و تختی
انتهای پیام/4057/
انتهای پیام/