مخاطبمحوری از ویژگیهای رسانههای نوین است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از اراک، حسین کلانتری در کارگاه آموزشی مجازی «سواد رسانهای در تحقق بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی» که با همکاری دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک و سازمان بسیج اساتید دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد، اظهار کرد: سواد رسانهای مهارتی است که براساس آن میتوان انواع رسانهها و تولیدات آنها را شناخت و از یکدیگر تفکیک کرد. بهعبارتی سواد رسانهای مانند یک رژیم غذایی، مراقب است چه موادی مناسب هستند و چه موادی مضر، چه چیزی باید و چه چیزی نباید مصرف شود.
وی بیان کرد: هدف اصلی سواد رسانهای این است که بتوان دید بین محتوای یک رسانه با عدالت اجتماعی رابطهای وجود دارد یا خیر؛ بهعبارتی خواننده، بیننده یا شنونده یک مضمون رسانه بهتر است رابطه و نسبت محتوای یک رسانه با عدالت را در نظر گیرد و نزدیکی آن را با عدالت مدنظر قرار دهد.
دبیر هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی عنوان کرد: محتوای یک رسانه نمیتواند در خدمت تثبیت یک جریان، گروه یا طبقه و در خدمت قدرت حاکمه باشد و آن طبقه و قدرت ممکن است عدالتجو نباشد، چنین محصول رسانهای نمیتواند در خدمت عدالت اجتماعی عمل کند.
کلانتری اضافه کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی در فصل دوم بیانیه گام دوم با عنوان اخلاق و معنویت میفرمایند: «ابزارهای رسانهای پیشرفته و فراگیر، امکان بسیار خطرناکی در اختیار کانونهای ضدمعنویت و ضداخلاق نهاده است و اکنون تهاجم روزافزون دشمنان را به دلهای پاک جوانان و نوجوانان و حتی نونهالان با بهرهگیری از این ابزارها به چشم خود میبینیم.»
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی افزود: دستگاههای مسئول حکومتی در این باره وظایف سنگینی برعهده دارند که باید مسئولانه و هوشمندانه صورت گیرد؛ البته به معنی رفع مسئولیت از اشخاص و نهادهای غیرحکومتی نیست. در دوره پیش رو باید برنامههای کوتاهمدت و میانمدت جامعی تنظیم و اجرا شود.
وی ادامه داد: سواد رسانهای باید به خرد رسانهای تبدیل شود، داشتن سواد رسانهای صرف به مثابه پزشکی است که به مضرات سیگار آگاه است؛ اما سیگار میکشد.
دبیر هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی توضیح داد: ویژگی رسانههای نوین در مقایسه با رسانههای سنتی این است که کاربر و مخاطبمحور است و فرد صرفاً مصرفکننده پیام نیست و میشود در نقش تولیدکننده و انتشار پیام اقدام کرد.
کلانتری با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در دیدار با طلاب حوزههای علمیه استان تهران گفت: فضای مجازی یک ابزار است، ابزاری کارآمد برای اینکه شما بتوانید پیامتان را به اقصینقاط دنیا به گوش همه برسانید. این امکان دیروز نبود؛ اما امروز وجود دارد.
انتهای پیام/4103/4062/
انتهای پیام/