دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
با اعلام معاون صدا؛

شعر یتیم حامی پیدا کرد/ آمادگی رادیو برای حمایت از یک رویداد هنری و اجتماعی

معاون صدای رسانه ملی از آمادگی رادیو برای حمایت از برگزاری «نخستین کنگره ملی شعر یتیم» خبر داد.
کد خبر : 510532
6f1d18ca-eff7-4ef0-8945-ab88914c61e7.jpg

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا از روابط عمومی رادیو، معاون صدای رسانه ملی در جلسه هم اندیشی با مسئولین برگزاری نخستین کنگره ملی شعر یتیم،آمادگی رادیو را برای حمایت از این رویداد هنری و اجتماعی اعلام کرد.


حمید شاه آبادی معاون صدای رسانه ملی دراین نشست گفت: با توجه به اهمیت تولید محتوای هنری مانند شعر و سرود  که اثر مستقیم بر احساس مخاطب و فرهنگ سازی در راستای تکریم ایتام دارد ، رادیو حمایت همه جانبه خود را اعلام می کند.


وی با اشاره به جمعیت یتیمان در کشوروآمار  قابل توجه این عزیزان اظهار داشت: در گام اول رادیو در اطلاع رسانی ‌و حضور پرشور شعرا و فرهیختگان کشور در کنگره ملی شعر یتیم برای شرکت در این رویداد با تمام توان ورود می کند و در این راستا شبکه رادیویی فرهنگ به عنوان ستاد اطلاع رسانی رادیویی در نظر گرفته می شود. ولی اطلاع رسانی و آگاه سازی جامعه مخاطب از روند برگزاری این کنگره در سایر شبکه های رادیویی نیز انجام خواهد شد.


حمید شاه آبادی خطاب به مسئولین برگزاری کنگره ملی شعر یتیم گفت: گام دوم حمایت رادیو و رسانه ملی پس از اختتامیه این کنگره آغاز خواهد شد و رادیو برای رسیدن به اهداف عالیه این کنگره مانند تبیین جایگاه یتیمان در تعلیمات دین مبین اسلام، همراه مسئولین برگزاری "کنگره شعر یتیم" عزیزان خواهد بود.


معاون صدای رسانه ملی تصریح کرد:این حرکت بهانه ای است برای توجه بیشتر به یتیمان در کشور و  تولید آثار فاخر و بهره برداری از آثار تولید شده در برنامه های رسانه ملی به منظور انجام رسالت اجتماعی و فراهم سازی بستری برای نهادینه کردن فضایل این اندیشه خداپسندانه.
وی با اشاره به اینکه آثار تولید شده باید به گونه ای باشد که فقط قابل استفاده در یک مناسبت خاص نباشد، گفت: باید ‌بستری فراهم شود که چگونگی بهره برداری از این اشعار در قالب های مختلف برنامه های رادیویی نیز بررسی شود.


تولید سرود با محوریت تکریم ایتام در معاونت صدا


 در پایان معاون صدای رسانه ملی اعلام کرد: رادیو آماده تولید سرود برای یتیمان است و هر زمان ملودی و شعر منتخب از سوی ستاد کنگره شعر یتیم به دفتر موسیقی رادیو ارسال شود ،این سرود در معاونت صدای رسانه ملی تولید خواهد شد.


حسن سلطانی عضو هیات علمی کنگره درباره روند چگونگی برگزاری این رویداد توضیح داد: قصد داشتیم یک سرود درباره یتیمان تولید کنیم که فهمیدیم شعر درباره این موضوع بسیار کم است و به این فکر افتادیم که با دعوت از شاعران بزرگ و برای گسترش فرهنگ یتیم نوازی، کنگره‌ای را با موضوع یتیم برگزار کنیم تا آثار جدیدی به کنگره ارسال شود. لذا بستر ایجاد این کنگره کمک به فضای فرهنگی ایتام بود تا  بدانیم کمک به یتیم فقط در حوزه‌های مالی نیست.


امیر اسفندقه دبیر علمی همایش ملی شعر یتیم نیز با بیان اینکه گروه داوران شایسته‌ای در این همایش ملی حضور دارند گفت: گروه داوران باید صاحب اثر باشند و سال‌ها در عرصه شعر و ادبیات قدم برداشته باشند و آثار آن‌ها طی سال‌های متمادی هم از چشم انداز دانشگاه و هم از چشم انداز مردم پسندیده شده باشد.


وی در خصوص داوران این همایش بیان داشت: سعی کردیم داوری این همایش بر عهده بهترین شاعران کشور من جمله آقایان علی موسوی گرمارودی، ناصر فیض، مصطفی علیپور، سعید بیابانکی و سید مهدی شجاعی باشد.


اسفندقه افزود: حضور شعر شاعران در این همایش فرا قالبی است و قالب شعر باید قلب تپنده‌ای داشته باشد. این همایش، شعر را سفارشی نمی‌کند و از حوزه معنویت و ذوق و شوق تهی نیست.


وی گفت: در همه آثار به گزینی صورت می‌گیرد و بهترین اثر در این باره به چاپ می‌رسد. یکی از اهداف معنوی این همایش کشف استعداد‌ها خواهد بود.


در ادامه نشست محمود حبیبی‌کسبی دبیر اجرایی کنگره «شعر یتیم» این کنگره را نخستین اتفاق هنری در موضوع یتیم‌نوازی دانست و گفت: برای سال نخست ما شروع کار را با عرصه ادبیات و شعر ایجاد کردیم اما بنا داریم برای سال‌های آینده و اگر توفیق بود، در عرصه‌های دیگر فرهنگی دیگر مانند هنرهای تجسمی، موسیقی و ادبیات داستانی وارد شویم.


او افزود: تمام قالب‌های ادبی ساحت شعر می‌توانند در این کنگره شرکت کنند و قالب‌های شعر سنتی، شعر نو، تصنیف و ترانه، شعر کودک و نوجوان و قطعه ادبی پنج بخش کنگره هستند. 


حبیبی کسبی درباره محورهای این کنگره خاطرنشان کرد: دبیرخانه کنگره شش محور را به علاقه‌مندان پیشنهاد می‌کند که عبارت‌اند از «اهمیت پاسداشت فرهنگ یتیم‌نوازی»، «فرهنگ یتیم‌نوازی به عنوان مسوولیت اجتماعی»، «ستایش و تجلیل از خیرین یتیم‌نواز»، «جایگاه ایتام در تعالیم دینی»، «حضرت محمد (ص) به عنوان یتیم مکه» و «حضرت امیرالمومنین (ع) به عنوان پدر یتمان» که به‌گمان ما تعالیم اخلاقی، دینی و آیینی ما در آن‌ها گنجانده شده است.


وی از انتشار تمام آثار برگزیده این کنگره در یک کتاب خبر داد و گفت: اثر برگزیده بخش ترانه و تصنیف توسط یکی از خوانندگان بزرگ و مشهور کشورمان آهنگسازی و خوانده خواهد شد. یک اثر در بخش سنتی نیز در ساحت موسیقی سنتی ایرانی تولید می‌شود که مجموعا دو قطعه موسیقی در این کنگره تولید خواهد شد.


در این جلسه، حسن بیادی عضو ستاد کنگره ملی شعر یتیم با اشاره به توجه ویژه دین مبین اسلام به یتیم و ضرورت مراقبت و تربیت او گفت: بسیاری از پیامبران، علما و بزرگان یتیم بوده‌اند. در روایات ما آمده است کسی که یتیمی را مراقبت کند، بهشت بر او واجب می‌شود. همچنین گفته شده است کسی که دست یتیمی را بگیرد، دست او در دست خداست. 


بیادی افزود: بستر برگزاری همایش ملی شعر یتیم به فضای فرهنگی کمک می‌کند تا به یتیم توجه ویژه شود این کار خداپسندانه را باید گسترش دهیم، زیرا کمک به یتیم فقط در حوزه مالی نیست مهم این است یک امید و شوق در فرزند یتیم به وجود آید.


همایش ملی شعر یتیم با حمایت موسسه خیریه عترت بوتراب، حامی خانواده بزرگ ایتام، برگزار می‌شود و شاعران می‌توانند اشعار خود را به نشانی تهران، میدان آرژانتین، خیابان بیهقی، خیابان ۱۴ غربی، پلاک ۴، واحد ۴ ارسال کنند.


 انتهای پیام/4104/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب