دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
01 شهريور 1399 - 13:29
آنا بررسی می‌کند؛

نگاهی به عملکرد اینچه درگاهی در فدراسیون ژیمناستیک/ ناکامی افرادی که چوب لای چرخ گذاشتند

عملکرد زهرا اینچه درگاهی با وجود تلاش‌های مختلف برای جلوگیری از موفقیت، مثبت بوده است.
کد خبر : 509716
گزارش+تصویری+دکتر+زهرا+اینچه+درگاهی+رئیس+فدراسیون+ژیمناستیک.jpg

به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، زهرا اینچه درگاهی در روز 19 تیر 96 به‌عنوان رئیس فدراسیون ژیمناستیک انتخاب شد و در حال حاضر چهارمین سال حضورش در این فدراسیون را پشت سر می‌گذراند. 


از زمانی که او مسئولیت مهمی را در این فدراسیون قبول کرد با مشکلات زیادی برای رشد و توسعه این ورزش پایه مواجه بود. این یک واقعیت بود که توجه لازم به ژیمناستیک نمی‌شد چون اولویت با ورزش‌هایی بود که مخاطبان بیشتری داشت و در عرصه قهرمانی ملی‌پوشان شناخته‌شده‌تری داشتند. با این حال تلاش‌ها برای تحول در ژیمناستیک آغاز شد.


در عرصه قهرمانی در سال یک تا دو اعزام بیشتر برای ژیمناست‌های ملی‌پوش انجام نمی‌شد و نتیجه‌ای هم در این زمینه کسب نمی‌شد. متأسفانه در رده‌های پایه هم برنامه‌ای که بتوانی خروجی مناسبی در رده‌های بالاتر به خصوص بزرگسالان  داشته باشد، عملاً وجود خارجی نداشت و تنها در حد حرف باقی مانده بود. 


تولد دوباره شاخه‌های دیگر ژیمناستیک


ورزش ژیمناستیک تنها در شاخه هنری و در اجرای بخش‌هایی چون حرکات زمینی، بارفیکس، پرش از خرک، دارحلقه، چوب موازنه، پارالل و خرک حلقه خلاصه نمی‌شود و شاخه‌های دیگری چون  ژیمناستیک موزون، ایروبیک، آکروژیم و ترامپولین هم در این ورزش وجود دارد که تقریباً تعطیل بودند و رئیس فدراسیون این ورزش بار دیگر باعث تولد آن‌ها در ایران شد و حرکت این شاخه‌ها دوباره کلید خورد.


اقدام مالی مناسب برای تأمین هزینه‌ها 


یکی از اقدامات صحیح  در فدراسیون ژیمناستیک کوچک کردن بدنه این فدراسیون بود. اگرچه این اتفاق با اعتراضات و حواشی زیادی برای فدراسیون همراه بود اما گذر زمان نشان داد که این تصمیم مثبت بوده است. پیشکسوتان زیادی بودند که با وجود بازنشستگی حقوق و مزایای زیادی می‌گرفتند و عملاً کاری که منجر به پیشرفت ژیمناستیک شود را انجام نمی‌دادند. بدنه فدراسیون در خداحافظی با افرادی که در ازای دریافت حقوق باری از دوش برنمی‌داشتند، کوچک شد و این اقدام 500 میلیون تومان در سال صرفه‌جویی ایجاد کرد.


افزایش اعزام‌ها در کوران مشکلات اقتصادی


برای رشد شاخه‌های مختلف این ورزش مسئولیت این شاخه‌ها به روسای هیئت‌های استانی واگذار و از آن‌ها در بدنه فدراسیون استفاده شد. پس از سر و شکل گرفتن شاخه‌های مختلف به‌رغم مشکلات ارزی فراوان که فشار زیادی به تمامی رشته‌های ورزشی وارد کرد، اعزام‌های مختلفی در تمامی شاخه‌ها صورت گرفت تا ملی‌پوشان ایران فرصت مسابقه با حریفان را از دست ندهند.


ورود ملی‌پوشان ایران به رنکینگ جهانی


یکی از ایراداتی که در گذشته به ورزش ژیمناستیک گرفته می‌شد فقدان حضور ملی‌پوشان این رشته ورزشی در رنکینگ جهانی بود. حضور در مسابقات بین‌المللی کلید ورود ملی‌پوشان ایران به رنکینگ بود و این مهم تداوم یافت. این اتفاق در شرایطی رخ داد که 3 سال پیش از طریق فراخوان مسابقات انتخابی تیم ملی برگزار شد که تنها 11 نفر در این انتخابی شرکت کردند و به دلیل کم بودن نفرات تمامی شرکت‌کنندگان ملی‌پوش شدند. در واقع کار زیربنایی، اصولی و مدونی صورت نگرفته بود و برای همین رقابت در تیم ملی وجود نداشت.


استفاده بهینه از امکانات فدراسیون


سالن پایین فدراسیون ژیمناستیک از سوی مدیران قبلی برای برگزاری مراسم به نهادهای مختلف اجاره داده می‌شد. در اقدامی هوشمندانه و حساب شده این سالن تبدیل به آکادمی تیم‌های ملی شد و مسابقات لیگ در تمامی شاخه‌ها در این سالن برگزار شد. اگر چه تجهیز این سالن هزینه‌های زیادی برد اما برگزاری مسابقات حتی مسابقات قهرمانی کشور در این سالن موجب شد تا از سویی دیگر هزینه‌ها مدیریت شود.


کسب مدال‌های بین‌المللی و نزدیکی به سهمیه المپیک


کسب مدال در عرصه بین‌المللی موفقیت بزرگی محسوب می‌شد تا جایی که مدال برنزی که عبدالله جامعی در سال 94 به دست آورده بود به‌عنوان مدالی تاریخی عنوان می‌شد اما مدال نقره سعیدرضا کیخا در وسیله خرک حلقه و نشان برنز برنز مهدی احمد کهنی در دارحلقه که سال گذشته به دست می‌آمد گام‌های بزرگی بود. در حالی که امیدی به حضور ایران در المپیک توکیو وجود نداشت کیخا و احمد کهنی در جام جهانی استرالیا صاحب دو مدال نقره شدند تا تفاوت تاریخ‌سازی مشخص شود. ضمن اینکه این دو ژیمناست به خصوص کیخا در آستانه کسب سهمیه المپیک قرار دارند و همه‌گیری ویروس کرونا به آن‌ها اجازه نداد تا در جام جهانی باکو آذربایجان به مصاف حریفان بروند.


رشد خانواده ژیمناستیک


خانواده ژیمناستیک ایران پیش از این نزدیک به 170 هزار نفر بود اما در سال‌های اخیر با رشد قابل توجهی به بالغ بر 270 هزار نفر رسیده است تا یکی از خانواده‌های بزرگ ورزشی تشکیل شود. همچنین با تلاش‌های صورت گرفته از سوی رئیس فدراسیون، با حضور ژیمناست‌های بانوان ایران در شاخه آکروژیم برای حضور در مسابقات جهانی موافقت شد و مسئولان فدراسیون جهانی به واسطه تعاملات خوبی که اینچه درگاهی ایجاد کرده بود سه مرتبه از اقدامات وی که به رشد ژیمناستیک در ایران ختم شد، تقدیر کرد.


اردوهای علمی تیم‌های ملی ژیمناستیک


تشکیل تیم منتخب نوجوانان ژیمناستیک ایران برای نخستین بار صورت گرفت و تمامی اردوهای تیم‌های ملی در این مدت به‌صورت علمی دنبال شد. جالب اینکه اقدامات صحیح فدراسیون در ایران کمتر مورد توجه قرار گرفت اما فدراسیون جهانی ژیمناستیک از رئیس فدراسیون ایران به‌عنوان یکی از 20 مدیر خانم برتر دنیا نام برد که اقدامات مؤثری در راستای رشد و تعالی این ورزش انجام داده است.


تلاش‌های ناکامان برای ممانعت از پیشرفت


در سه سال اخیر تلاش‌های گسترده‌ای برای پیشرفت ژیمناستیک صورت گرفت. با این حال برخی از مسئولان پیشین فدراسیون که دست آن‌ها از کسب منافع شخصی‌شان کوتاه مانده بود تا توانستند چوب لای چرخ پیشرفت ژیمناستیک گذاشتند و البته که وزارت ورزش و جوانان هم مساعدت‌های مالی لازم را برای حمایت از فدراسیون در شرایطی که طلسم ورود به المپیک در آستانه شکسته شدن است و ایران برای نخستین بار می‌تواند با کسب سهمیه به المپیک صعود کند، انجام نداد و این فدراسیون را تحت فشار گذاشت.


در انتها باید به صحبت‌های محمدرضا یزدانی خرم که سابقه ریاست بر فدراسیون‌های کشتی و والیبال را دارد اشاره کنیم که به جای حمایت از  زنان متعهد و متخصص، عملکرد مثبت اینچه درگاهی را زیر سؤال برده و گفته افرادی کارآمدتر از ایشان داریم در حالی که چنین آدم‌هایی پیش از آمدن اینچه درگاهی کار خاصی نکردند و یزدانی خرم گفته چرا این خانم 60 نفر را اخراج کرده است. در شرایطی که این اخراج‌ها که در اعداد آن بزرگنمایی صورت گرفته همان‌طور که اشاره شد 500 میلیون تومان به سود فدراسیون بوده و هزینه‌های آن صرف اقدامات مؤثری شده است.


انتهای پیام/4048/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب