فلسطینیان برای مقابله با توافق عادیسازی به خط شدند/ سیگنال مثبت عباس به جهاد و حماس
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا، روزنامه فرامنطقهای رأیالیوم در گزارشی نوشت: به نظر میآید سفر هیئت اطلاعات مصر به رامالله و دیدار با محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین پیش از برگزاری نشست ریاستی فلسطین با هدف برقراری آتشبس و مهار تنش سیاسی و رسانهای علیه دولت امارات انجام شد؛ دولتی که بهدلیل توافق عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی با صدور بیانیه شدیداللحن نشست رامالله مواجه شد و در تحقق بسیاری از اهدافش شکست خورد.
بیشتر بخوانید:
رژیم صهیونیستی با فلسطین توافق صلح امضا کند
اهمیت این نشست که سهشنبه شب میان گروههای فلسطینی و با حضور سران تشکیلات خودگردان فلسطین برگزار شد، سه رویکرد اصلی آن است؛
نخست، در اقدامی وحدتبخش همه گروهها و جنبشهای فلسطینی زیر پرچم سازمان آزادیبخش فلسطین(ساف) جمع شدند و دو جنبش حماس و جهاد اسلامی نیز به این جریان پیوستند. این تحول راهبردی بیسابقهای در عرصه فلسطین و در چنین وضعیتی است.
محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین
دوم، محمود عباس خود را با گفتن جمله «توافق ابوظبی با تلآویو همانند خنجری در پشت فلسطین است»، از همه قید و بندهای سیاسی و دیپلماتیک جدا کرد و بدون وقفه حرف اصلی را زد. او بهصراحت گفت که اقدام امارات (و بقیه کشورهای عربی) خیانت بزرگی به قدس، مسجدالاقصی و موضوع فلسطین است.
سوم، تأکید نشست بر این بود هر کشور اسلامی و عربی که گامی مشابه امارات بردارد و توافق عادیسازی را امضا کند، بدون شک با چنین محکومیتها و هشدارهایی مواجه خواهد شد. در این میان نام برخی کشورها همچون عمان، بحرین، عربستان و سودان بیشتر به چشم میخورد.
رأیالیوم مینویسد: معتقدیم جنبشهای جهاد و حماس بدون دریافت تضمینهای جدی ممکن نبود در نشستی به ریاست محمود عباس شرکت کنند. آنها حتماً نکته مثبتی را در مواضع جدی رئیس فلسطینی در تقابل با عادیسازی روابط با دشمن صهیونیستی مشاهده کردهاند که با مواضعشان در تعارض نبود و در نشست روز سهشنبه شرکت کردند.
به نوشته این روزنامه عربزبان، «شیخ عکرمه صبری» امام جمعه مسجدالاقصی فتوایی صادر و بر لزوم تحریم ورود اماراتیها به مسجدالاقصی تأکید کرد، ولی فتوا بدون تأیید محمود عباس اجرایی نخواهد شد. ظاهراً این اتفاق رخ داده و رئیس تشکیلات خودگردان موافقت خود را اعلام کرده که این موضوع بیسابقه است. مشابه این فتوا حتی در دوره توافق «کمپ دیوید» و «وادی العربه» (توافق سازش رژیم صهیونیستی و اردن) و حتی اسلو صادر نشده بود.
رأیالیوم در پایان نوشت: تنها سؤالی که پیش میآید این است «آیا این موضعگیری متفقالقول فلسطینیان در رد عادیسازی و محکوم کردن کشورهایی که قصد عادیسازی روابط با دشمن صهیونیستی دارند، صرفاً واکنشی زودگذر یا راهبردی مشترک برای تشدید عملیاتهای مسلحانه علیه اشغالگران است»؟
انتهای پیام/4033/پ
انتهای پیام/