ما ملت امام حسینیم
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، محسن پیرهادی طی یادداشتی در روزنامه رسالت نوشت: تاریخ شهادت میدهد که شیعیان در ایران و سایر کشورها، هیچگاه در عزای سید و سالار شهیدان کم نگذاشتهاند، همانها که پیادهروی اربعینشان، بزرگترین و باشکوهترین اجتماع بشری است، مناسبتهای آیینی را پرمغز و عاقلانه برگزار میکنند، مراسم عید و عزایشان، از برترین جشنوارههای فرهنگی دنیا عمیقتر و عاشقانهتر است، در سیل و زلزله و مشکلات مردم، بیش از همه به یاری مصیبتزدگان میشتابند و در مقابله با بحران بیماری اخیر، نقش کلیدی ایفا کردهاند.
اما امسال، با توجه به محدودیتهای ناشی از شیوع بیماری کووید ۱۹، مسئولیتهای متولیان و عموم فعالان عاشورایی بیشتر شده است.
یک. اصل حرف، همان است که ما صرفا عزادار امام حسین علیهالسلام نیستیم، بلکه به قول سردار دلها «ما ملت امام حسینیم». داغ حسین و یارانش، در دل مردم ما سرد نمیشود و بارها اثباتشده، اما بنا به ملاحظات بهداشتی، امسال امکان برگزاری هیئات متراکم و پرشور و دستههای عزاداری وجود ندارد.
این همدورهای از تاریخ و ابتلایی از سوی خالق هستی است که یقینا عشاق اهلبیت از آن سربلند بیرون خواهند آمد.
دو. متأسفانه باوجود فرارسیدن شب اول محرم، فضای بصری خیلی از شهرهای کشور، چندان رنگ و بوی عاشورایی نگرفته است. شهرداریها، سازمان تبلیغات اسلامی و رسانه ملی، باید تکلیف خود را نسبت به بزرگداشت مقدسات مردم ایران ادا کنند.
فضاسازی مناسب در رسانهها و در سطح شهر، مسئولیت حاکمیت است و ما با آنچه وظیفه داشته و داریم، فاصله زیادی داریم. دستگاههای حاکمیتی وظیفهدارند در راستای خواستههای فرهنگی عموم مردم گام بردارند و از این مسئله غفلت نورزند.
سه. ماجرای شیوع ویروس کرونا، در کنار آسیبهای فراوان، فرصتهایی هم ایجاد کرده است. شکوه طرح رزمایش همدلی و برادری در میان مردم، یکی از این فرصتها بوده است.
فرهنگ عاشورا، همواره تأثیر چشمگیری بر تمام اقشار جامعه ما داشته و حتی همهساله، آمار آسیبهای مختلف اجتماعی در ماه محرم، بهصورت معناداری کاهشیافته است.
در روزها و شبهای پیش رو، هرچند امکان برگزاری و شرکت در مجالس پرشور محرم نیست، اما فرصت مغتنمی برای تعمیق معارف حسینی در یکایک خانوادههاست، همانطور که محرومیت از حضور در راهپیمایی روز قدس امسال، فرصت مناسبی برای سخن گفتن با فرزندانمان در مورد آرمان و آینده امت اسلامی بود. این فرصتها را قدر بدانیم.
بایستی هیئات و متولیان نشر معارف اسلامی با بهرهگیری از جمیع امکانات روز و فناوریهای متداول و مرسوم، سالمترین خوراکهای معنوی را به آحاد مردم برسانند و این ملت را بیشازپیش امامحسینی کنند.
انتهای پیام/
انتهای پیام/