فارغالتحصیلان حسابداری دانشگاه آزاد اسلامی قم جذب بازار کار میشوند
مژگان صفا درگفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در قم با هدف آشنایی متقاضیان ادامه تحصیل در رشته حسابداری دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم اظهار کرد: از مهمترین تغییرات حسابداری در طول ۵۰۰سال گذشته تغییر ماهیت نظری آن است.
وی افزود: حسابداری دانشگاهی در ۴۰۰ سال نخست عمر خود رویکردی تجویزی داشتهاست, یعنی اندیشمندان حسابداری بر اساس قیاس مبتنی بر فرضیات مبنا، روشهای حسابداری خاصی را به حسابداران تجویز میکردند.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاداسلامی واحد قم افزود: برای مثال نحوهٔ تهیه ترازنامه یا صورت سود و زیان یا نحوهٔ ارزیابی موجودیها را بر اساس استدلال منطقی، تعیین و تجویز میکردند.
این استاد دانشگاه یادآور شد: امروزه از این روشهای تجویزی با نام تئوریهای تجویزی یاد میشود.
این مسئول دانشگاهی خاطرنشان کرد: اما از اوایل سده بیستم، مباحث نظری و فلسفی جدی درباره تعلق حسابداری به یکی از حوزههای معرفت بشری رواج یافت.
صفا گفت: در اواسط سده بیستم و با تسلط مکتب اثباتگرایی (پازیتیویسم) بر فضای دانشگاهی، نظریههای حسابداری اثباتگرایانه بهظهور رسید.
وی اظهار کرد: ضعفهای بنیادین نظریههای اثباتگرایانه در ظرف کمتر از ربع قرن آشکار شد و حسابداری بهتبع سایر رشتههای علمی وارد دنیای جدید جُستارهای فلسفی و نظری شد و طرح حسابداری انتقادی یا امثال آن نشانه این تحول نظری در حسابداری است.
این استاد دانشگاه افزود: همانگونه که در سایر علم نیز تحقیقاتی شده برای حسابدار شدن نیز نیازمند حداقلهایی از لحاظ هوش و استعداد لازم است، اما عمده تاثیرگذاری از بابت تمرین و علاقهمندی به رشته و ایجاد اهداف کوتاهمدت و بلندمدت برای دستیابی به اهداف خواهد بود که این برنامهریزی، سعی و تلاش موفقیت افراد را تضمین خواهد کرد.
مدیر گروه آموزشی حسابداری دانشگاه آزاد اسلامی قم اظهار کرد: از ویژگیهای حسابدار مجرب میتوان به توان علمی و توانایی بهکارگیری استاندارهای حسابداری، تسلط کافی بهقوانین و مقررات و تهیه صورتهای مالی، تسلط کافی به قوانین و مقررات مالیاتی و بیمهای از الزامات این کار است.
صفا باتوجه به فرصتهای شغلی رشته حسابداری در عرصه کسب و کار بیان کرد: با توجه به تکمیل و تغییر قوانین و مقررات تقریبا میتوان گفت تمام کسب و کارهای خرد تا موسسات و شرکتهای بزرگ نیاز زیادی به خدمات مالی در همه سطوح از حسابدار تا مدیر مالی پیدا کردهاند و با توجه به تغییر نوع شخصیتهای حقوقی و سرمایهگذاریها از فردی و خانوادگی به شخصیتهای حقوقی از نوع شرکتهای سهامی این نیاز روزافزون شده است.
وی جذابیتهای علم حسابداری را برشمرد و افزود: جذابیت رشته حسابداری در نوع و تنوع خدمات و ارتباط آن با رشتههای فناوریمحور است که خود میتواند برای افراد با توانمندی بالا بسیار جذاب باشد و از طرف دیگر رشته حسابداری جذابیت خاصی در سطوح بالای مدیریت و مالی دارد که هم از لحاظ کاری و هم از نظر کسب درآمد جزء رشتهها و کسب کارهای خوب است.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاداسلامی واحد قم تصمیمسازی، راهبری، هدایت و مدیریت را ابزارهای انگیزشی انتخاب حرفه حسابداری برشمرد و بیان کرد: بخشی از انگیزه انتخاب رشته حسابداری بهعنوان یک شغل، داشتن درآمد مکفی است که این رشته وجود دارد.
این استاد دانشگاه با توجه به کیفیت آموزشی گروه حسابداری دانشگاه آزاد اسلامی قم گفت: باتوجه بهشرایط اقتصادی و مسایل اجتماعی و اولویت در کنار خانواده و با خانواده بودن و نزدیک بودن به محل زندگی و پرهیز از تحمیل هزینههای اضافی و شرایط دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم از لحاظ شرایط فضای آموزشی و داشتن رشتههای مقاطع تحصیلات تکمیلی این رشته(حسابداری) در مقطع ارشد و دکترا و رشتههای وابسته مانند مهندسی مالی، مديريت صنعتی و .. بهترین انتخاب برای ساکنین منطقه و شهرهای اطراف خواهد بود.
این مسئول دانشگاهی افزود: خوشبختانه دانشگاه آزاد اسلامی قم با داشتن کادر هیئت علمی مجرب و کارکنان کارآزموده در سالهای اخیر جایگاه بالایی بین دانشگاههای مختلف داشته، بهنحوی که فارغالتحصیان این رشته میتوانند بهراحتی جذب بازار کار شوند.
انتهای پیام/۴۱۱۷/
انتهای پیام/