برگزاری مسابقات ورزشی مجازی در 20 رشته/ سرنوشت برگزاری المپیادهای ورزشی دانشجویان چه میشود؟
به گزارش خبرنگار حوزه ورزش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، بسیاری از صاحبنظران معتقدند که سیستم ورزش کشور با نواقص جدی همراه است و برای احیای ورزش و بهینهسازی آن، باید ورزش از مدارس و دانشگاهها مورد توجه قرار گیرد.
از همین رو در سالهای اخیر ورزش دانشگاهی بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته و مدالها و مقامهای قهرمانی زیادی را در مسابقات آسیایی و جهان به ارمغان آورده و توجه جامعه را به خود جلب کرده است.
ورزش دانشگاهی یکی از عرصههای جوانی است که با درخششهای فراوان خالی از نواقص و کاستیها نبوده، از همین رو به سراغ محمدحسین علیزاده، مدیرکل تربیتبدنی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری رفتهایم تا ضمن تشریح وضعیت ورزش دانشگاهی از کارهای صورتگرفته و برنامههای پیش روی این اداره در سال جدید جویا شویم.
محمدحسین علیزاده از ششم آذرماه سال ۹۶ با حکم مجتبی صدیقی، معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و رئیس سازمان امور دانشجویان، بهعنوان مدیرکل تربیت بدنی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری انتخاب شد.
با تعطیلی دانشگاهها ورزش دانشجویی نیز پیرو آن تعطیل و برای ادامه کار خود به سمت و سوی فضای مجازی کشیده شد.
در ادامه گفتگو با محمدحسین علیزاده، مدیرکل تربیت بدنی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری آمده است.
بیشتر بخوانید:
گسترش فعالیتهای ورزش دانشجویی در فضای مجازی/ دانشجویان واحد تربیتبدنی خود را چگونه میگذرانند؟
آنا: مسابقات ورزشی مجازی ادامه خواهد داشت؟
علیزاده: استقبال دانشگاهیان از مسابقات مجازی ورزشی در رشتههای مختلف ما را تشویق کرد که به انجمنهای خود اعلام کنیم فعالیتهای خود را در بستر مجازی گسترش دهند و این حوزه را نیز فعال کنند.
با توجه به استقبال دانشجویان از مسابقات مجازی از ابتدای مهرماه این مسابقات در ۲۰ رشته ورزشی برگزار خواهد شد.
اکنون انجمنهای این رشتههای ورزشی در حال بسترسازی و فراهم کردن امکانات لازم برای برگزاری این مسابقات هستند. این مسابقات در قالب المپیاد ورزشی برگزار خواهد شد.
آنا: برخی از دانشجویان به علت عدم دسترسی به امکانات لازم از شرکت در مسابقات ورزشی بهصورت مجازی محروم میشوند؛ برای این دسته از دانشجویان چه برنامهای دارید؟
علیزاده: این درست همانند برنامه شاد در آموزشوپرورش است. ما بر این باوریم که دانشجویان به بستر لازم برای شرکت در این مسابقات دسترسی دارند زیرا اکنون دانشگاههای ما بهسوی فضای مجازی رفتند و کلاسهای خود را بهصورت مجازی و برخط برگزار میکنند.
البته تمامی مسابقات بهصورت مجازی برگزار نمیشود؛ مسابقات مجازی بهعنوان مکملی هستند که اگر زمانی ویروس کرونا همچنان باقی ماند، ورزش دانشجویی غیرفعال نباشد.
آنا: برگزاری مسابقات مجازی در دوران پساکرونا هم ادامه خواهد داشت؟
علیزاده: بله؛ سازمان جهانی فیزو مسابقات ورزشی مجازی را به رسمیت شناخته است از همین رو ما نیز برگزاری مسابقات ورزشی مجازی را در اولویت فدراسیون ملی ورزشهای دانشگاهی قرار دادهایم و در همین راستا با شرکت آیاسپورت تفاهمنامهای را به امضا رساندهایم.
برگزاری مسابقات مجازی ورزشی فراتر از موضوع شیوع ویروس کرونا در کشور است و رویهای است که در ورزش دانشجویی ادامه خواهد داشت.
اکنون مسابقات جهانی دانشجویان فیفا ۲۰ در حال برگزاری است که دو دانشجوی ایرانی از دانشگاه آزاد اسلامی نیز در این مسابقات شرکت کردهاند؛ در این مسابقات ۱۲ دانشجوی دختر و 24 دانشجوی پسر از سراسر جهان شرکت کردهاند.
آنا: سرنوشت مسابقات و المپیادهایی که پیش از شیوع ویروس کرونا برنامه ریزی شده بودند، چه میشود؟
علیزاده: با توجه به اینکه سلامتی دانشجویان برای ما حائز اهمیت است از برگزاری المپیاد ورزشی دانشجویی خودداری کردهایم. قرار بود در المپیاد ۷هزار دانشجو حضور داشته باشند که با توجه به شیوع ویروس کرونا برگزاری این المپیاد به آینده موکول شد.
اکنون بسترهای لازم برای برگزاری این مسابقات آماده است و رئیس دانشگاه گیلان معتقد است که این مسابقات را باید شهریورماه برگزار کنیم اما تصمیمگیری در خصوص این موضوع بر عهده ما نیست و ما بر اساس قوانین کشور کار خواهیم کرد.
همچنین سال آینده نیز المپیاد ورزش همگانی را در شهرکرد خواهیم داشت که در این المپیاد نیز ۶ هزار نفر شرکت خواهند کرد؛ برنامهریزیها و بسترسازیها برای برگزاری این مسابقات لحظهای متوقف نشده است.
در صورت بازگشایی دانشگاهها، المپیادهای ورزشی دانشجویان را برگزار خواهیم کرد
اکنون در حال آمادهسازی و بسترسازی برای ادامه فعالیتهای ورزش دانشجویی با وجود ویروس کرونا هستیم. در صورت بازگشایی دانشگاهها با حفظ فاصله اجتماعی جشنوارههای ورزشی و المپیادهای خود را برگزار خواهیم کرد؛ زیرا بسترهای لازم آن اکنون آماده است.
المپیاد ورزش همگانی را در ابتدای تابستان سال بعد و المپیاد قهرمانی دانشجویان را نیز در شهریورماه برگزار خواهیم کرد.
آنا: در المپیاد ورزش دانشجویی که سال گذشته در دانشگاه الزهرا برگزار شد، ظرفیت زیادی برای دانشافزایی دانشجویان وجود داشت؛ همچنین زمان حضور دانشجویان در این المپیاد کوتاه بود، آیا در المپیادهای پیش رو نیز این شرایط حاکم است؟
علیزاده: بر اساس طراحی این المپیاد، دانشجویان آن از شهرستان وارد چرخه این مسابقات میشوند و پسازآن به مسابقات استانی راه پیدا میکنند. تیم منتخب در هر استان به المپیاد راه پیدا میکند.
از همین رو نمیتوان گفت میزان حضور دانشجویان در این مسابقات کوتاه بوده است. المپیاد ورزشهای همگانی سال گذشته برگزار شد و تجربهای متفاوت برای ورزش دانشجویی کشور بود.
در المپیاد همگانی سال گذشته، پنج بخش آموزش عالی دانشگاههای فرهنگیان، پیامنور، جامع علمی کاربردی، فنی و حرفهای و دانشگاههای وزارت علوم شرکت داشتند.
دانشگاهها در اعزام دانشجویان به مسابقات ورزشی در مضیقه مالی هستند؛ زیرا برای هرروز حضور دانشجو در این مسابقات باید مبلغی را پرداخت کنند؛ البته بخشی از این هزینهها از سوی اداره کل تربیتبدنی وزارت علوم تأمین میشود. دانشجویان در مسابقات المپیاد ورزشی دستکم سه روز حضور دارند.
از طرفی حضور چند هزار نفر در مسابقات مستلزم این است که دانشجویان در مسابقات شرکت کرده و بعد از خروج آنها دانشجویان دیگر حضور پیدا کنند؛ زیرا کمپی با ظرفیت ۴ الی ۶ هزار نفر را موجود نداریم.
در المپیاد ورزش همگانی که سال گذشته در دانشگاه الزهرا برگزار شد ۶ هزار دانشجو حضور داشتند اما بر اساس آمار، ۱۵۰ هزار دانشجو در چرخه حضور این مسابقات شرکت داشتند.
دانشجویان باید مجریان برگزاری مسابقات دانشجویی باشند
در المپیادی که سال گذشته در دانشگاه الزهرا برگزار شد؛ ۷۰ درصد مجریان برگزاری مسابقات از دانشجویان بودند. استفاده از ظرفیت دانشجویی در این بخش منجر به صرفه جویی در هزینهها میشود.
برای استفاده از ظرفیت دانشجویان بهعنوان مجریان برگزارکننده این مسابقات آموزشهای مناسبی به این دانشجویان داده شده است؛ امیدواریم المپیاد ورزش همگانی آتی، ۱۰۰ درصد به دست دانشجویان داوطلب برگزار شود.
استفاده از ظرفیت دانشجویان منجر به صرفه جویی در هزینهها و تربیت مدیران آینده میشود. تعامل دانشجویان، مسئولیتپذیری آنها و پاسخگو بودن نسبت به وظیفهای که به آنها واگذار شده است در برگزاری این مسابقات دستاورد بزرگی محسوب میشود.
در اولین المپیاد همگانی دانشجویان ۱۲۰۰ نفر شرکت داشتند و در المپیاد بعدی با افزایش رشتهها چهار هزار نفر شرکت کردند.
در المپیاد بعدی که سال آینده برگزار خواهد شد؛ ۱۸ رشته ورزشی برای پسران و ۱۴ رشته ورزشی برای دختران تدارک دیده شده است. برخی از این رشتهها ابداعی و جدید هستند؛ همانند رشته هندپلو، والیبال ۴ نفره، بسکتبال سهنفره و..؛ رشته هندپلو ابتکار ایرانیها است که مورد استقبال دانشجویان نیز قرار گرفته است.
ادامه دارد...
انتهای پیام/4084
انتهای پیام/