حکام عرب با چه بهایی فلسطین را میفروشند؟/ بنسلمان نگران واکنش ایران نسبت به عادیسازی روابط
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا، پس از آنکه مردم و گروههای مختلف فلسطینی مخالفت خود را با طرح صلح ادعایی آمریکا موسوم به «معامله قرن» اعلام کردند و این ابراز مخالفت با حمایتهای جامعه جهانی همراه شد، برخی کشورهای عربی به تکاپو افتادند تا تابوی موضوع فلسطین را بشکنند و حرمتشکنی موضوع قدس را عادی جلوه دهند؛ ابتدا بحث تصرف اراضی مسجدالاقصی و توسعه جبلالهیکل (معبد سلیمان) مطرح شد، در ادامه موضوع عادیسازی روابط اعراب با تلآویو با برخی گزارشهای افشاگرانه از حالت مخفیانه به غیرعلنی و بعد علنی درآمد.
بیشتر بخوانید:
بحرین و عربستان در صف عادیسازی روابط هستند
در این راستا روابط اعراب با رژیم صهیونیستی برای حساسیتزدایی از حالت سیاسی صرف به ابعاد اقتصادی و فرهنگی کشیده شد، بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی طرح الحاق کرانه باختری به سرزمینهای اشغالی را مطرح و در ادامه در اجرای آن ناکام ماند تا اینکه دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا از توافق محمد بنزاید، ولیعهد ابوظبی با نتانیاهو برای عادیسازی روابط با میانجیگری واشنگتن خبر داد.
نقشه ترامپ و نتانیاهو برای اعراب
بیراه نیست اگر بگوییم ترامپ برای نجات حیات سیاسی خود در داخل آمریکا و نتانیاهو برای نیفتادن در مهلکه پرونده فساد سیاسی و شکست و ناکامی در دور چهارم انتخابات سراسری رژیم صهیونیستی به همراهی با یکدیگر نیاز دارند و در این میان رئیسجمهور آمریکا با خوشخدمتی به «دوست صمیمی خود» تلاش کرد تا چهره کریه نتانیاهو را در نزد افکار عمومی کشورهای عربی بزک کند. او خوب میداند برای پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا شاخصه و عملکرد مهمی ندارد و بیمبالاتی وی در زمینه مقابله با شیوع کرونا داد موافقان و مخالفانش را درآورده است. در این میان یکی از برگهای برنده وی میتواند استفاده از ابزار فشار لابیهای متمول و با نفوذ صهیونیستی فعال در آمریکا باشد.
دونالد ترامپ و بنیامین نتانیاهو
رژیم صهیونیستی برای آنکه در منطقه خود را منزوی نشان ندهد و حملات گاه و بیگاهش به برخی نقاط سوریه و جنوب لبنان را توجیهپذیر جلوه دهد چارهای جز آن ندارد که به بهانه واهی نفوذ کشورمان در منطقه، به سیاست نخنمای ایرانهراسی دامن بزند و در این راستا از سیاست تهدید و تطمیع حکام عرب استفاده کند.
به باور بسیاری از تحلیلگران منطقه، مسئولان و برخی حکام کشورهای عربی که تا دیروز، ظاهراً حمایت از موضوع فلسطین را در صدر شعارهای خود داشتند، ولی در باطن بهدنبال جلب رضایت نتانیاهو بودند، با وعدههای فریبندهای که از تلآویو و واشنگتن دریافت کردهاند، به افشای باطن خائنانه خود راضی شدهاند.
در همین راستا، شیخ «عبدالله صالح»، معاون جنبش عمل اسلامی بحرین در گفتگو با خبرنگار حوزه غرب آسیا و محور مقاومت گروه بینالملل خبرگزاری آنا گفته است: معتقدم رقابت تنگاتنگی برای جلوگیری از سقوط «معامله قرن» بهوسیله حفظ نمادهای این پروژه از بنیان شکستخورده وجود دارد؛ طرحی که در آن هیچ سودی وجود ندارد مگر اینکه به صهیونیستها و آلت دستانشان (حکام خلیجفارس) درباره نقش و سهمشان در لیبی، مصر، سوریه، سودان، یمن و شاید عراق وعده و وعیدی داده باشند.
وی افزود: نقشه استعماری جدیدی وجود دارد که میخواهد منطقه را به کنترل و مدیریت خود درآورد تا طبق امیال و منافع شخصی خود و در راستای راهبرد استعماری دشمن صهیونیستی اداره کند تا بتواند بر ملتهای منطقه حکومت کند. در این مجموعه بازیگرانی حضور دارند که چیزی جز دلار، سیطره بر دیگران، زورگویی و نفوذ نمیشناسند.
این عضو ارشد جنبش عمل اسلامی بحرین تأکید کرد: عادیسازی روابط از امارات آغاز شد و در ادامه، آلخليفه و آلسعود به آن خواهند پیوست و این روند با حمایت مشروط عبدالفتاح السیسی، رئیسجمهور مصر همراه است. انتطار میرود مشابه چنین توافقی بهزودی میان اسرائیل با بحرین و عربستان نیز به دست آید؛ همچنین حکام مصر، عربستان، سودان و خلیفه حفتر، فرمانده ارتش ملی لیبی از معامله قرن حمایت کرده بودند و اگر پیشنهاد اداره قدس به اردن داده شود، این کشور نیز آن را قبول خواهد کرد. اسرائیل بازی مکارانهای را بر سر مدیریت قدس میان اردن و عربستان به راه انداخته و منتظر است ببیند کدام طرف از قبول پیشنهاد سر باز میزند.
وسوسه اقتصادی امارات
آمریکا و رژیم صهیونیستی با توجه به ضرباتی که ابوظبی از انصارالله یمن دریافت کرده بود و سایه تهدیدات ارتش و کمیتههای مردمی یمن بر سر ابوظبی وجود دارد، پیشنهاد خود به امارات را برای راضی شدن به علنی کردن روابط دیپلماتیک، علاوه بر ابعاد سیاسی و امنیتی در بُعد اقتصادی نیز مطرح کردند. نقطه مشترک و علنی امارات و رژیم صهیونیستی در هفتهها و ماههای اخیر موضوع شیوع کرونا بود که باعث شد مستمسکی شود تا به بهانه تبادل تجهیزات پزشکی، روابطی آشکار و بیپرده با یکدیگر داشته باشند. البته پیش از آن روابط دو طرف در زمینههای فرهنگی و ورزشی علنی شده بود.
نخستوزیر رژیم صهیونیستی برای توجیه علنی کردن روابط تلآویو با ابوظبی موضوع سرمایهگذاری عمده اماراتیها را در سرزمینهای اشغالی مطرح کرد که دامنه آن در حال حاضر دو حوزه مبارزه با کرونا و انرژی را دربر میگیرد. گفته میشود یکی از علل سکوت سعودیها در برابر توافق عادیسازی روابط امارات با رژیم صهیونیستی برآورد تبعات داخلی، منطقهای و بینالمللی نسبت به امضای چنین توافقی است.
رژیم صهیونیستی برای اینکه اماراتیها را به علنی کردن توافق با خود راضی کند، علاوه بر سرمایهگذاری و تأمین مالی، صدور مجوز پروازهای مستقیم میان ابوظبی و تلآویو را وعده داد.
در این میان ابوظبی برای اینکه توافق علنی کردن عادیسازی روابط یکجانبه نباشد و بتواند مستمسکی برای تطمیع مردم فلسطین داشته باشد، پیشنهاد کرد بندی در توافقنامه در رابطه با حمایت از موضوع فلسطین و قدس گنجانده شود؛ بندی که البته تلآویو آن را نپذیرفت و بهصورت ضمنی وعده داد آن را عملی کند. بند مدنظر ابوظبی صدور مجوز و تضمین اجرایی گستردهتر شدن حضور مسلمانان در مسجدالاقصی در قدس اشغالی است. ابوظبی با این تضمین ضمنی پای در راه امضا کردن توافق گذاشت؛ ولی مقامهای رژیم صهیونیستی گفتهاند که چنین توافقی با امارات در کار نبوده است.
از سوی دیگر رسانههای صهیونیستی گزارش کردند امارات تقبل کرده است سهم عمدهای در بهبود وضعیت اقتصادی این رژیم داشته باشد. روزنامه اقتصادی «گلوبز» نوشت: توافق با امارات میتواند پلی رسمی و ثابت باشد از تلآویو به جهان عرب و شرکتهای اسرائیلی فرصت خواهند یافت وارد بازارهای خلیج(فارس) شوند. این توافق همچنین نقش زیادی در افزایش صادرات کالاهای اسرائیلی به امارات و دیگر کشورهای عربی دارد.
تغییر در ریاست فلسطین/ دحلان جای عباس را میگیرد؟
ساعاتی از اعلام توافق عادیسازی روابط امارات و رژیم صهیونیستی با نظارت آمریکا نگذشته بود که ابعاد دیگری از این بازی سیاسی مشخص شد و آن بازگشت «محمد دحلان»، از رهبران برکنارشده جنبش فتح فلسطین و مشاور ولیعهد ابوظبی به عرصه سیاسی بود.
گمانهزنیهایی وجود دارند که نشان میدهند دحلان در پس پرده توافق سه جانبه عادیسازی روابط قرار دارد و دفتر تشکیلات خودگردان معتقد است این شخصیت سیاسی فلسطین، مهندسی توافق را برعهده داشته است. در این میان منابع آمریکایی و صهیونیستی گزارش کردند عربستان، امارات، بحرین، مصر، آمریکا و رژیم صهیونیستی در تلاش هستند تا دحلان جای محمود عباس را بهعنوان رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین بگیرد.
محمد دحلان (سمت راست) و محمود عباس
روزنامه یدیعوت آحارونت چاپ رژیم صهیونیستی فاش کرد یکی از ابعاد پنهان توافق سهجانبه، رسیدن دحلان به قدرت در فلسطین است.
حمایت نظامی و اطلاعاتی رژیم صهیونیستی از سودان
گرچه انتظار میرود کشورهایی همچون بحرین و عربستان در صدر فهرست اعراب مشتاق به عادیسازی روابط باشند، «الی کوهن»، وزیر امنیت و اطلاعات رژیم صهیونیستی نام سودان، کشور بحرانزده آفریقایی را بهعنوان کشور بعدی که احتمال عادیسازی روابط با آن وجود دارد، معرفی کرد. خارطوم، در حال حاضر وضعیتی بیثبات دارد و شورشیان دارفور و ناآرامیهای سودان جنوبی امنیت این کشور را در مخاطره قرار دادهاند.
کوهن در مصاحبه با رادیو ارتش رژیم صهیونیستی ابراز امیدواری کرد «توافق تاریخی» با سودان بهزودی و شاید تا پیش از پایان سال جاری میلادی محقق شود. در حال حاضر ارتباطات مستمری میان خارطوم و تلآویو در جریان است و دفاتر دیپلماتیک دو طرف در حال فراهم کردن مقدمات این توافق هستند.
نتانیاهو ماه فوریه (بهمن 1398) با «عبدالفتاح البرهان»، رئیس شورای حاکمیتی سودان در اوگاندا دیدار کرد و بر سر آغاز «همکاریهای دوستانه» تا عادیسازی روابط به توافق دست یافت. منابع صهیونیستی خبر دادند نتانیاهو در تماسهای غیرمستقیم با طرفهای سودانی به آنها وعده داده است ثبات و امنیت این کشور در برابر تهدیدات شورشیان حفظ شود.
بنسلمان در سودای تاج و تخت
«مجتهد»، افشاگر مشهور خاندان سعودی فاش کرد، یکی از دلایل تأخیر در اعلام عادیسازی روابط امارات و اسرائیل درخواست و اصرار محمد بنسلمان، ولیعهد عربستان برای گرفتن پاداش بود!
محمد بنسلمان و سلمان بنعبدالعزیز
وی افزود: بنسلمان از آمریکا درخواست کرد بر مخالفان خاندانش فشار آورد تا با وی برای بیعت بهعنوان پادشاه عربستان راضی شوند. ولیعهد عربستان این شرط را لازمه موافقت خود با عادیسازی روابط امارات اعلام کرد.
از سوی دیگر «حییم سابان»، میلیاردر صهیونیست بهنقل از بنسلمان گفت که ولیعهد عربستان نگران واکنش شدید ایران و قطر نسبت به عادیسازی روابط ریاض با تلآویو است. وی که گفته میشود میانجی توافق امارات و رژیم صهیونیستی است، در مصاحبه با روزنامه یدیعوت آحارونت گفت؛ در ملاقاتی که با بنسلمان داشتم، از او پرسیدم «چرا روابط با اسرائیل را علنی نمیکنی و از وضعیت فعلی خارج نمیشوی»؟ وی پاسخ داد: «هر لحظه میتوانم این کار را انجام دهم، ولی نگران واکنش ایران قطر و ناآرامیهای داخلی هستم».
اقدام امارات در ایجاد روابط رسمی با رژیم صهیونیستی با هماهنگی کامل ولیعهد عربستان انجام شد.
این روزنامه مینویسد: یک مقام اسرائیلی گفت هدف تلآویو از عادیسازی روابط با امارات، زمینهسازی ایجاد روابط دیپلماتیک علنی با عربستان بهعنوان مهمترین کشور عربی حاشیه خلیج(فارس) است. از سوی دیگر جرد کوشنر، مشاور ارشد رئیسجمهور آمریکا گفت که عادیسازی روابط میان عربستان و رژیم صهیونیستی حتمی است.
شرط مراکش برای فروختن قدس !
شبکه «کان» رژیم صهیونیستی گزارش کرد: انتظار میرود مراکش یکی از کشورهای عربی در صف عادیسازی روابط دیپلماتیک با اسرائیل باشد. یک مقام آمریکایی که نامش فاش نشده است، گفت مغرب گزینه احتمالی عادیسازی روابط است، زیرا هماکنون با یکدیگر روابط گردشگری و تجاری دارند.
صاحبنظران معتقدند یکی از علتهای گرایش کشورهای شمال آفریقا به داشتن روابط با رژیم صهیونیستی، برخورداری از منافع مادی حضور گروههای اندکی از صهیونیستها در آنجاست. روزنامه «تایمز آو اسرائیل» که به زبان انگلیسی منتشر میشود، گزارش کرد: ممکن است عادیسازی روابط مغرب با اسرائیل به بهبود روابط این کشور با آمریکا بینجامد. رباط تلاش میکند واشنگتن را قانع کند درقبال موافقت با عادیسازی روابط، حاکمیت این کشور را بر منطقه بیابانی مورد منازعه به رسمیت بشناسد.
در سال 1975 مراکش منطقه صحرایی واقع در جنوب این کشور را از اسپانیا بازپس گرفت. از آن زمان تا سال 1991 این کشور وارد جنگ و تقابل مسلحانه با «جبهه پولیساریو» شد. با وجود نداشتن روابط رسمی، رباط در سالهای اخیر میزبان رهبران صهیونیست بوده است. در حال حاضر حدود 3 هزار صهیونیست در مراکش زندگی میکنند.
جواب خیانت، خیانت است!
تاریخ سراسر تجاوز، نقض قوانین و پا گذاشتن روی تعهدات و توافقنامههای امضا شده با فلسطینیان نشان میدهد در قاموس صهیونیستهای کودککش، خیانت نقش عمدهای دارد و آنها از هیچ تلاشی برای دور زدن سران عربی که در خفا و آشکار به سمت آنها دست دراز کردهاند فروگذار نکردهاند. انور سادات جزو کسانی بود که با توهم تبدیل شدن بهعنوان یکی از رهبران قدرتمند جهان عرب دستانش را به سوی صهیونیستها و آمریکاییها دراز کرد و به امید اینکه کشور مستقل فلسطینی تشکیل شود، پای توافق ننگینی را امضا کرد.
به نظر میآید تاریخ در حال تکرار است و اینبار دیگر کشورهای عربی در دام وسوسههای ریاض، تلآویو و واشنگتن قرار گرفتهاند. علاوه بر این، دور از ذهن نیست نتانیاهو پس از تحقق اهداف شومش، ترامپ و آمریکا را رها کند و با طناب پوسیده وی، اعراب و رئیسجمهور آمریکا به چاهی عمیق بیفتند.
شیخ «عبدالله صالح»، معاون جنبش عمل اسلامی بحرین دراینباره معتقد است که انتظار میرود صهیونیستها پس از عبور از این مرحله و عادیسازی روابط با همه یا برخی از کشورهای حوزه خلیج(فارس) ترامپ و زیردستانش را کنار بگذارند، لابی صهیونیسم چتر حمایت خود را از ترامپ بردارد و برای تثبیت دستاورد جدید خود در منطقه از ضمانت اجرایی و بودجه دموکراتها استفاده یا به نوعی باجخواهی کنند.
انتهای پیام/4106/4033/
انتهای پیام/