توصیههای تغذیهای در مبتلایان به سنگ کیسه صفرا +اینفوگرافیک
سنگ کیسه صفرا (کوله لیتیاز) یعنی تشکیل سنگ در داخل کیسه صفرا که برای کاهش مشکلات ناشی از این بیماری مبتلایان آن باید به توصیههای مهمی عمل کنند.
به گزارش خبرنگار حوزه پزشکی و بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، سنگ کیسه صفرا (کوله لیتیاز) یعنی تشکیل سنگ در داخل کیسه صفرا.
کیسه صفرا عضوی در بخش تحتانی کبد است که صفرای ترشحشده از کبد در آن تجمع یافته هنگام نیاز از طریق مجرای صفراوی مشترک (CBD) به روده باریک ریخته میشود. برای کاهش مشکلات ناشی از این بیماری، اگر مبتلا به سنگ صفرا هستید باید رعایت توصیههای مهمی را در پیش بگیرید.
توصیههای کلی عبارتاند از:
- تابع رژیم غذایی کمچرب باشید.
- روزی ۲ تا ۳ لیتر آب بنوشید.
- در روز بیشتر از چهار میوه مصرف نکنید.
- مواد غذایی را گریل یا بخارپز کنید.
- سه وعده اصلی و ۲ تا ۳ میان وعده داشته باشید.
- در عرض کمتر از یک ساعت پس از بیدار شدن صبحانه بخورید.
- بین وعدههای غذاییتان بیشتر از ۴ تا ۵ ساعت فاصله نیندازید.
برای مقابله با بیماری سنگ صفرا مصرف غذاهای زیر مناسباند:
- گوشتهای کمچرب مانند مرغ بدون پوست، ماهی و بوقلمون
- میوهها بهجز نارگیل و آووکادو
- سبزیهای پختهشده
- آب و آبمیوههای طبیعی
- غلات سبوسدار مانند برنج، پاستا و نان گندم کامل
مبتلایان به سنگ صفرا از مصرف غذاهای زیر پرهیز کنند:
- پنیرهای زرد
- کره و دیگر چربیهای حیوانی
- جگر، دل و قلوه و سیراب شیردان
- سسهای آماده مصرف
- شکلات، کلوچه، شیرینی خامهای
- نوشابههای گازدار
- گوشتهای چرب مانند گوشت دنده، سوسیس و کالباس
- لبنیات پرچرب
انتهای پیام/4145
انتهای پیام/