دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
24 مرداد 1399 - 12:49
آنا گزارش می‌دهد؛

قطار 20 ساله روابط امارات و اسرائیل در ایستگاه رونمایی/ عادی‌سازی مناسبات با صهیونیست‌ها مانع از فروپاشی تل‌آویو نمی‌شود

امارات و رژیم صهیونیستی از حدود دو دهه پیش تاکنون روابط گسترده‌ای داشته‌اند اما تردیدی نیست که رونمایی رسمی از این‌روابط، کمکی به جلوگیری از نابودی اسرائیل نخواهد کرد.
کد خبر : 507964
3.jpg

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، رژیم صهیونیستی و امارات روز پنجشنبه بیانیه مشترکی در خصوص عادی‌سازی روابط منتشر کرده و جزئیات آن را نیز اعلام کردند. در این بیانیه که در سایت کاخ سفید منتشر شد، آمده است «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا، «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر اسرائیل و «محمد بن زاید» ولیعهد ابوظبی معاون فرمانده عالی امارات، برای عادی‌سازی کامل روابط میان امارات و اسرائیل به توافق رسیدند.


در این بیانیه همچنین ادعاشده است که «این پیشرفت دیپلماتیک تاریخی باعث پیشبرد صلح در خاورمیانه شده و گواهی بر نگرش و دیپلماسی جسورانه این سه رهبر و شجاعت امارات و اسرائیل برای ساختن مسیری نو برای آزادسازی پتانسیل عظیم در منطقه به شمار می‌آید.»


 در بخش دیگری از این بیانیه آمده است؛ «هیئت‌هایی از اسرائیل و امارات طی هفته‌های آینده با یکدیگر ملاقات خواهند کرد و توافقنامه‌های دوجانبه در بخش‌های سرمایه‌گذاری، توریسم، پروازهای مستقیم، امنیت، مخابرات و فناوری، انرژی، خدمات بهداشتی، فرهنگی، محیط‌زیست، ایجاد سفارتخانه و سایر حوزه‌های دارای منافع متقابل را امضا می‌کنند.» دراین‌باره گفتنی‌هایی هست.


1. امارات متحده عربی سال‌هاست که روابط دیپلماتیک رسمی با تل‌آویو دارد اما همواره آن را تکذیب کرده بود. درست در سال ۲۰۱۱ درحالی‌که تیم جودوی رژیم صهیونیستی در مسابقات امارات شرکت کرد، اتفاق بسیار مهم دیگری نیز روی داد که حاکی از پشت کردن کامل امارات به آرمان قدس بود. در همان سال، سرویس جاسوسی رژیم صهیونیستی، «محمود المبحوح»، یکی از رهبران برجسته حماس را در هتلی در دبی ترور کرد. این اتفاق قطعاً بدون هماهنگی و اطلاع‌رسانی از سوی رژیم صهیونیستی به امارات نمی‌توانست صورت بگیرد.



اطلاعیه شهادت محمود المبحوح، از فرماندهان بلندپایه حماس که در امارات به دست رژیم صهیونیستی ترور شد.


به گزارش شبکه ۱۳ تلویزیون رژیم صهیونیستی، ائتلاف اماراتی-اسرائیلی از حدود دو دهه پیش آغاز شد و شامل همکاری‌های اقتصادی، دیپلماتیک و امنیتی گسترده و همه‌جانبه بود که بخش اعظم آن به‌صورت غیر رسمی و محرمانه باقی ماند و پس از ترور محمود المبحوح افزایش چشمگیری پیدا کرد.


2. بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در سال ۲۰۱۵ از تغییر راهبردی مناسبات اسرائیل با اعراب در چارچوب فرآیند عادی‌سازی خبر داد و گفت: «عرب‌ها به شکلی گرد ما جمع شده‌اند که در طول زندگی خود انتظار آن را نداشتم»! وی همچنین، در اواخر بهمن سال گذشته اعلام کرده بود تنها سه کشور عربی با اسرائیل روابط خوبی ندارند که از شواهد و قرائن پیداست این سه کشور، سوریه، لبنان و عراق هستند.


در فوریه ۲۰۱۸ «مارک اشنایر»، خاخام صهیونیستی-آمریکایی طی مصاحبه‌ای با روزنامه جروزالم پست، از آینده روابط دبی- تل‌آویو خبر داد و تصریح کرد که مستقر شدن هیئت‌های دیپلماتیک هر دو کشور در امارات و اسرائیل، تنها نیازمند زمان است و دولت ابوظبی توجه ویژه‌ای به گسترش روابط با تل‌آویو دارد چراکه مقامات این کشور، عادی‌سازی با اسرائیل را یکی از مهم‌ترین اولویت‌های خود قلمداد می‌کنند. او چندی بعد در دسامبر ۲۰۱۸ در کسوت مشاور ویژه «مرکز جهانی حمد برای همزیستی مسالمت آمیز» انتخاب شد که ریاست آن را یکی از افراد خاندان آل خلیفه در بحرین بر عهده دارد.




بیشتر بخوانید:


هروله امارات برای عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی/ شیخ‌نشین خلیج‌فارس چگونه در حال تعمیق مناسباتش با اسرائیل است؟




3. در سال ۲۰۱۵ روابط بین این دو رژیم به سطح دیپلماتیک ارتقا یافت و امارات به عضویت اسرائیل در «کمیته استفاده از جو زمین» با اهداف به‌اصطلاح مسالمت‌آمیز در سازمان ملل رأی داد. پس از آن بود که رژیم صهیونیستی نیز دفتر خود در آژانس بین‌المللی انرژی‌های سبز در ابوظبی را افتتاح کرد تا اولین نمایندگی رسمی خود را در این کشور تأسیس کرده باشد. دو سال بعد یعنی در سال ۲۰۱۷ شیب همکاری‌های راهبردی ابوظبی- تل‌آویو تندتر شد و امارات، پروژه انتقال تکنولوژی جاسوسی و رصد اسرائیل به مالکیت خود را پذیرفت.


4. با روی کار آمدن دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا روند عادی‌سازی سرعت مضاعفی به خود گرفت. در اردیبهشت‌ماه سال جاری با پخش فیلم «مخرج ۷» و «ام هارون»، مناسبات این بین دو رژیم، بعد هنری و سینمایی نیز پیدا کرد. رژیم صهیونیستی، همچنین چند ماه پیش اعلام کرد در نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۰ که مقارن با بازگشایی سفارت رژیم صهیونیستی در دبی است، شرکت خواهد کرد.



پوستر تبلیغاتی سریال ام هارون که با محوریت عادی‌سازی روابط با رژیم‌ صهیونیستی ساخته شده است.


5. در روزهای پایانی سال ۲۰۱۹ بود که رژیم صهیونیستی و رسانه‌های غربی اعلام کردند، اسرائیل مذاکراتی را با کشورهای حاشیه خلیج‌فارس ازجمله امارات برای دستیابی به معاهده عدم تجاوز انجام داده است. هدف از این معاهده، پایان دادن به تنش بین کشورهای عربی و رژیم صهیونیستی و محتوای آن، ایجاد مناسبات دوستانه و همکاری‌های سیاسی- امنیتی به‌منظور جلوگیری از تحریک و تنش اعلام شد.


6. به نظر می‌رسد که هیچ‌کدام از کشورهای عربی بدون چراغ سبز عربستان نمی‌توانستند به سمت عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی روی آورند، اما سؤال اینجاست که چرا عربستان تاکنون از این‌روابط به‌صورت رسمی رونمایی نکرده است؟ نزدیک‌ترین احتمال در این خصوص آن است که آل سعود به دلیل اینکه خود را پرچمدار جهان اسلام می‌داند، کاملاً مطلع است که اعلام رسمی عادی‌سازی روابط تل‌آویو و ریاض، باعث خشم بسیاری از ملت‌های مسلمان خواهد شد، از این‌رو ترجیح داده است که در مراحل بعدی، سوار قطار عادی‌سازی رسمی روابط با اشغالگران کودک کش شود.


7. هدف از علنی کردن روابط امارات و رژیم صهیونیستی، تسهیل در روند مبارزه با گروه‌های مقاومت ازجمله حماس، جنبش‌های ضد اسرائیلی در منطقه و حتی کشورهای حامی آرمان فلسطین است. اعراب به این جمع‌بندی رسیده‌اند که برای خنثی کردن تهدیدات امنیتی از نگاه آن‌ها شامل مقاومت فلسطین، لبنان، عراق، سوریه، یمن و تحت‌فشار قرار دادن ایران به‌عنوان حامی شماره یک گروه‌های ضد صهیونیستی، باید روند عادی‌سازی علنی شود تا رهبران و اعضای این جنبش‌ها که غالباً از اعراب هستند، دلسرد شده و در آرمان خود به‌صورت جدی تجدیدنظر کنند.


اما واکاوی فرایند شکل‌گیری تقویت گروه‌های مقاومت طی چند سال اخیر مقارن با هروله عربستان و اعراب به سمت رژیم صهیونیستی، نشان می‌دهد که اجزا و ارکان جنبش‌های ضد صهیونیستی در حال تقویت است و رونمایی از ائتلاف‌ها و عادی‌سازی‌هایی ازاین‌دست، کمکی به جلوگیری از فروپاشی قریب‌الوقوع رژیم صهیونیستی نخواهد کرد.


انتهای پیام/4106/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب