دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
20 مرداد 1399 - 15:08
علیزاده در گفتگو با آنا مطرح کرد؛

گسترش فعالیت‌های ورزش دانشجویی در فضای مجازی/ دانشجویان واحد تربیت‌بدنی خود را چگونه می‌گذرانند؟

مدیرکل تربیت بدنی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از حال و روز این روزهای ورزش دانشجویی می‌گوید.
کد خبر : 507156
Saeed Sajjadi 17.JPG

به گزارش خبرنگار حوزه ورزش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، بسیاری از صاحب‌نظران معتقدند که سیستم ورزش کشور با نواقص جدی همراه است و برای احیای ورزش و بهینه‌سازی آن، باید ورزش از مدارس و دانشگاه‌ها مورد توجه قرار گیرد.


از همین رو در سال‌های اخیر ورزش دانشگاهی بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته و مدال‌ها و مقام‌های قهرمانی زیادی را در مسابقات آسیایی و جهان به ارمغان آورده و توجه جامعه را به خود جلب کرده است.


ورزش دانشگاهی یکی از عرصه‌های جوانی است که با درخشش‌های فراوان خالی از نواقص و کاستی‌ها نبوده، از همین رو به سراغ محمدحسین علیزاده، مدیرکل تربیت‌بدنی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری رفته‌ایم تا ضمن تشریح وضعیت ورزش دانشگاهی از کارهای صورت‌گرفته و برنامه‌های پیش روی این اداره در سال جدید جویا شویم.


محمدحسین علیزاده از ششم آذرماه سال ۹۶ با حکم مجتبی صدیقی، معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و رئیس سازمان امور دانشجویان، به عنوان مدیرکل تربیت بدنی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری انتخاب شد. 


با تعطیلی دانشگاه‌ها ورزش دانشجویی نیز پیرو آن تعطیل و برای ادامه کار خود به سمت و سوی فضای مجازی کشیده شد.


از همین رو با محمدحسین علیزاده، مدیر کل تربیت بدنی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و سرپرست فدراسیون ملی ورزش‌های دانشگاهی به گفتگو پرداخته‌ایم که بخش نخست این گپ و گفت را در ادامه می‌خوانید:


محمدحسین علیزاده مدیرکل تربیت‌بدنی وزارت علوم


آنا: وضعیت ورزش دانشگاه‌ها را چگونه ارزیابی می‌کنید؟


علیزاده: ورزش دانشگاه‌ها با توجه به اینکه با نسل جوان سروکار دارد، مطالبات خاص خود را هم دارد.


ازاین‌رو ما همواره هرچقدر تلاش کنیم این مطالبات به قوت خود باقی است و این برای ما باعث خوشحالی است که با نسلی پویا، مطالبه‌گر و سرمایه‌های جامعه روبه‌رو هستیم که باید پاسخگوی آن‌ها باشیم.


تلاش ما در آموزش عالی این است که با برنامه‌ریزی و امکاناتی که داریم حداکثر استفاده را از این ظرفیت بکنیم. با هدف اینکه نسلی سالم و کارآمد داشته باشیم که بتواند زمان فراغت خودشان را خوب استفاده کنند و به مسئولیت اصلی که درس خواندن است خوب بپردازند تا در آینده جامعه نقش مؤثری داشته باشند.


آنا: آیا اداره کل تربیت‌بدنی وزارت علوم در خصوص ادامه فعالیت‌های ورزشی دانشگاه‌ها ابلاغیه‌ای صادر کرده است؟


علیزاده: ویروس کرونا بر تمامی عرصه‌ها تأثیرات ویژه گذاشته است که ورزش ازجمله آن عرصه‌ها می‌باشد و می‌توان گفت ملموس‌ترین آن تعطیلی کلیه فعالیت‌های ورزشی و مکان‌های ورزشی است.


ما در چهارچوب آموزش عالی فعالیت می‌کنیم اکنون آموزش عالی فعالیت‌های خود را پس از یک وقفه آغاز کرده است و ما تمام تلاش خود را کرده‌ایم که بتوانیم به نیازهای دانشجویان پاسخ دهیم.


محمدحسین علیزاده مدیرکل تربیت‌بدنی وزارت علوم


در ابتدا تمامی بخشنامه‌های ستاد کرونا را اولین فرصت به دانشگاه‌ها ابلاغ کرده‌ایم و به آن‌ها گفتیم که فعالیت‌های خود را بر اساس این ابلاغ‌نامه‌ها تنظیم کنند و منعی در این خصوص وجود ندارد. اکنون این بخش‌نامه‌ها نیز در سایت اداره کل تربیت‌بدنی وزارت علوم موجود است.


راه‌اندازی اپلیکیشن ورزش دانشگاهی


همچنین اپلیکیشنی با همکاری دانشگاه صنعتی اصفهان طراحی کرده‌ایم که دانشجویان با استفاده از آن بتوانند واحدهای تربیت‌بدنی ۱ و ۲ خود را سپری کنند.


این اپلیکیشن مراحل آزمایشی خود را به‌خوبی سپری کرده است دانشجویان با هماهنگی اساتید خود کلیپ و ویدیوهای تمرینات ورزشی خود را بر روی این اپلیکیشن بارگذاری می‌کنند و این‌گونه ۱۴ جلسه واحد تربیت‌بدنی خود را سپری خواهند کرد.


ادامه روند ورزش دانشجویی در بستر مجازی


 به همراه فعالیت‌های دانشگاه و حوزه آموزش ورزش دانشگاهی باید فعالیت‌های فوق‌برنامه ورزش دانشگاهی نیز پیگیری می‌شد در این حوزه بحث E-SPORT پیگیری شد و اولین لیگ مجازی دانشجویان سراسر کشور را برگزار کرده‌ایم؛ در این لیگ از رشته‌های همانند دارد شطرنج ماده ۱۵ رشته تکواندو و تمامی رشته‌هایی که قابلیت دارند در بستر فضای مجازی ساماندهی شوند استفاده شد.


همچنین به انجمن‌های ورزشی خود اعلام کرده‌ایم که رشته‌هایی که می‌توان مسابقات آن را به‌صورت برخط آنلاین و مجازی برگزار شود را به ما اعلام کنند تا مسابقات آن را ویژه دانشجویان و دانشگاهیان برگزار کنیم.


مسابقات ورزشی مجازی با استقبال خوبی مواجه شد در مسابقات مجازی شطرنج بیش از ۴۰۰ نفر شرکت‌کننده و استقبال‌کننده حضور داشتند که این امر برای ما غیرمنتظره بود؛ زیرا تصور می‌کردیم دانشجویان با این سیستم آشنایی کافی را نداشته باشند.


استقبال دانشگاهیان از مسابقات مجازی ورزشی در رشته‌های مختلف ما را تشویق کرد که انجمن‌های خود اعلام کنیم به همراه فعالیت‌های خود را در بستر مجازی گسترش دهند و این حوزه را نیز فعال کنند.


ادامه دارد...


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب