دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
حاج محمود کریمی:

محرم امسال در امامزاده علی‌اکبر چیذر برنامه نداریم/ پیشنهاد من پویش پرچم است

حاج محمود کریمی ضمن بیان اینکه محرم امسال در امامزاده علی‌اکبر چیذر هیئت رایت‌العباس دایر نخواهد بود، پیشنهادهایی برای بزرگداشت عزای سالار شهیدان در شرایط کرونایی مطرح کرد.
کد خبر : 506962
[WWW.FOTROS.IR]P97112009.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه معارف اسلامی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، حاج محمود کریمی که در مراسم جشن عید غدیر و نشست هم‌اندیشی با مداحان و مسئولان هیئت‌های مذهبی محله تسلیحات تهران حضور یافته بود، توضیحاتی درباره محرم امسال و شرایط کرونایی پیش‌آمده مطرح کرد.


کریمی در این برنامه که خبر آن توسط خبرگزاری مهر پوشش داده شده است، گفت: ما امسال نمی‌توانیم در هیئت رایت‌العباس محله چیذر برنامه بگیریم. می‌دانم که به خاطرش ناسزا می‌شنوم. اما علت این است که سقف حسینیه امام‌زاده علی‌اکبر کوتاه و بافت خانه‌های اطراف هم فشرده است. به‌این‌خاطر همسایه‌ها اذیت می‌شوند.


این مداح مشهور گفت: بنابراین شرایط رایت‌العباس، مطابق استانداردهای ستاد مبارزه با کرونا نیست. رهبری هم فرمودند که موارد ستاد کرونا را رعایت کنید. ما هم می‌گوییم چشم. اما در این وضعیت، وظیفه‌ای هم داریم که به آن خواهیم رسید.


پویش پرچم و احیای روضه‌های کوچه‌ای و قدیمی


حاج محمود کریمی در بخش پایانی سخنانش خود گفت: ما از وقتی روضه‌های کوچه‌ها قطع شد، گرفتار شدیم. یکی از اساتید تعریف می‌کرد که قدیم‌ها، منزل خالی یکی از کسبه محل بوده که چندنفری می‌رفته‌اند در آن روضه می‌خوانده‌اند و می‌دیده‌اند صاحب‌خانه چندتومانی را روی طاقچه برای‌شان گذاشته است. این استاد ما به استاد و بزرگش گفته بود آقا یعنی ما می‌آییم برای درودیوار روضه می‌خوانیم؟ پاسخ این است که بله. درودیوار هم روضه می‌خواهند.


وی افزود: حالا گرفتاری ما هم ازآنجایی شروع شد که روضه‌های کوچه‌ها قطع شدند؛ همان روضه‌های موسی‌بن‌جعفری که برای پیرمردها و پیرزن‌های کوچه و بازار خوانده می‌شدند. گرفتاری از آنجا شروع شد که هیئت‌ها از خانه‌های کوچک و باصفا بیرون آمدند. روضه‌های کوتاه بعد از نماز صبح هم صفای خودشان را داشتند. اما خب، حالا با این شرایط کرونا به اینجا رسیده‌ایم که همه باید به میدان بیایند. به‌همین‌خاطر من درباره محله خودمان چند پیشنهاد دارم.


مداح مشهور کشور گفت: پیشنهاد اول این است که از فضای مجازی برای تبلیغ پویش «هر خانه یک حسینیه» استفاده کنید و تمام کوچه و محله را پر از پرچم کنید. به همسایه‌هایتان هم پیشنهاد بدهید آیا می‌خواهی یک پرچم هم به در خانه‌ات بزنیم؟ یعنی کاری کنیم که وقتی وارد محله می‌شوی، بفهمی که وارد حسینیه شده‌ای! ما در بسیاری از مسائل، مفهوم تبیین شعایر را داریم اما در دستگاه امام حسین (ع) تعظیم شعایر را داریم. به قول امام خمینی (ره)، این کار و این دستگاه هیاهو می‌خواهد؛ سروصدا می‌خواهد که یکی از این سروصداها پرچم است. پس پیشنهاد من، پویش پرچم است.


کریمی گفت: پیشنهاد دوم، یک فعالیت همگانی و هماهنگ در شب‌های دهه اول محرم است. هر هیئت حداقل ۱۰ طبل دارد. این طبل‌ها را بین بچه‌های هیئت تقسیم کنیم که هر شب از ساعت ۲۱ تا ۲۱ و ۱۵ دقیقه روی پشت‌بام‌ها با صدای طبل، حسین‌حسین کنند؛ یعنی با طبل و سنج، روی پشت‌بام‌ها حاضر شویم و یک‌ربع ساعت حسین‌حسین کنیم. این‌طور به‌مرور همه شهر به تکاپو و شور می‌افتند.


وی گفت: سومین پیشنهادم هم ماشین روضه یا حسینیه سیار است. افراد هیئت‌دار یا وانت‌دار که می‌توانند یک سیستم صوتی، یک اتومبیل و یک طبل و سنج مهیا کنند، پیش‌قدم شوند. این پیشنهاد هم همین موارد را می‌خواهد به‌علاوه یک نفر مداح که با ماشین بیاید و از کوچه‌ها عبور کنند و روضه بخوانند. یکی هم باشد که اعلام کند همسایه‌ها اگر کسی می‌خواهد از روضه استفاده کند، با رعایت پروتکل بهداشتی کرونا، بیاید دم در خانه‌اش. این‌طور یکی پشت پنجره، یکی جلوی در خانه و یکی در کوچه، به روضه گوش خواهد داد. نتیجه چه می‌شود؟ این‌که یک مادربزرگ پیر به ما می‌گوید خدا خیرت بدهد! که این، کم‌چیزی نیست!


یادآور می‌شود هیئت رایت‌العباس که در امامزاده علی‌اکبر چیذر برگزار می‌شود همه‌ساله میزبان خیل عظیمی از عزاداران سید و سالار شهیدان بود که برخی جمعیت این هیئت را بیش از 20 هزار نفر تخمین زده‌اند. اقدام حاج محمود کریمی در خصوص برگزار نشدن جلسه هیئت در این محل و رعایت حال اهالی محل، اقدامی شایسته و درخور توجهی است.


انتهای پیام/4139/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب