طبع، خواص، مضرات و مُصلح زردآلو در ویکی آنا
بهترین نوع زردآلو رسیده، شیرین و با پوست لطیف است که مغز هسته آن نیز شیرین باشد.
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، زردآلو درختی است که بومی ترکستان و مغولستان میباشد و انواع وحشی آن در چین دیده میشود و از 3 قرن پیش از میلاد پرورش آن در چین رواج داشته است و به چینی آن را هزینگ Hesing مینامیدند. در سده قبل از میلاد به ایران وارد شده است و به زبان پهلوی هلیک، زردآلوک و شفتالوک ارمنیک نامیده شده است.
خواص و مضرات زردآلو
- مصرف دانههای تلخ طعم زردآلو به دلیل داشتن آمیگدالین میتواند سبب بروز مسمومیت در افراد شود.
- در معده به سرعت متعفن و فاسد میشود و نفاخ و موجب آروغ ترش و تبهای عفونی است.
- خشک کرده آن ( برگه زردآلو) بهتر از تازه آن است و عوارض کمتری دارد.
- این میوه در حالت رسیده، آبدار و شیرین، غذای کاملی محسوب میشود و میتواند به تنهایی بجای وعده ناهار مصرف شود و مواد مورد نیاز بدن را تأمین کند.
- به تأمین رطوبت بدن کمک میکند و از غلبه حرارت بر بدن در تابستان جلوگیری میکند.
- مانع از یبوست مزاج میشود (در افراد مسن، کودکان و کسانی که معده ضعیف دارند، بهتر است خشک شده آن (برگه زردآلو) مصرف شود).
- در صورتی که به خوبی هضم شود، بازکننده انسدادها و برطرف کننده بدبویی دهان است.
- آشامیدن آب پخته آن مانع جوشش خون و صفرا، تسکین دهنده تشنگی و مسهل صفرا است.
- در رفع آروغ و بوی بددهان و التهاب معده مؤثر است.
- برای کسانی که لاغر خشکیده و نحیف هستند، سودمند است.
- کسانی که نفخ و رفلاکس شدید معده دارند، بهتر است بجای زردآلوی تازه از برگه خشک آن استفاده کنند.
- زیاد خوردن آن موجب برص ( ویتیلیگو) میشود.
- میتواند اسید معده و صفرا را به راحتی دفع نماید.
- برگ زردآلو به صورت دم کرده میتواند اسهال را قطع و رفع نماید.
- دم کرده برگ زردآلو برای تسکین درد گوش مفید است و میتوانید آن را در گوش خود بچکانید. همچنین صداهایی که در گوش میآید را رفع کرده و میتواند باعث رفع و درمان سنگینی گوش گردد.
- روغن هسته میوه زردآلو پوست را نرم میکند.
- میوه زردآلو و هسته شیرین آن با ویتامین C که دارند میتوانند از خونریزی لثه جلوگیری نمایند، اختلالات رشد کودکان را رفع نموده و بدن را تقویت کنند.
- خون را تصفیه کرده و باعث باز کردن عروق شود.
- میوه زردآلو با آهن موجود در خود میتواند برای درمان کم خونی استفاده شود.
- میوه زردآلو به دلیل وجود پتاسیم بالا در خود فشار خون را تنظیم کرده و خون را از آلودگیها و پلاکها پاک میکند. همچنین خاصیت تنظیم کنندگی فشار خون به دلیل وجود پتاسیم در برگه زردآلو نیز وجود دارد.
- ناشتا خوردن زردآلو، خوردن آن بلافاصله بعد از غذا و هم چنین خوردن آب بعد از آن فوقالعاده مضر است.
- در صورت مصرف به شکل غیر اصولی زود در معده متعفن شده و باعث نفخ، آروغ ترش و تبهای عفونی میشود.
- اگر معده رطوبت غیرطبیعی داشته باشد یا ضعیف باشد، مصرف آن بیزیان نیست و میتواند رفلاکس و نفخ و آبریزش دهان را افزایش دهد.
طبع زردآلو چیست ؟
با وجود اینکه طبع زردآلو سرد و تر است اما هرچه شیرینتر باشد، طبع آن نیز به سمت گرمی و تری میرود. هسته زردآلو نیز طبعی گرم و خشک دارد.
مصلح زردآلو چیست؟
انیسون، زنیان، زیره، روغن زیتون و عسل مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج زردآلو هستند.
انتهای پیام/
انتهای پیام/