چه تعداد دانشجو در دوره کارشناسی ارشد سال 99 در دانشگاهها جذب میشوند؟
به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، پس از چالشهای نفسگیر دومین آزمون در شرایط کرونایی نوبت اول آزمون کارشناسی ارشد 99 صبح امروز برگزار شد.
این آزمون در سه روز 16، 17 و 18 مردادماه و سه نوبت برگزار میشود. در آزمون صبح امروز 321 هزار و 504 نفر حضور دارند. در آزمون روز 17 مردادماه 283 هزار و 414 و آزمون روز 18 مردادماه 89 هزار و 499 شرکت میکنند.
این آزمون در صبحها برگزار میشود تا بعد از آزمون حوزهها ضدعفونی شوند و نوبت بعدی روز بعد برگزار میشود. آزمون کارشناسی ارشد در ۸۰ شهر و 236 برپا خواهد شد.
۸۵ داوطلب در آزمون کارشناسی ارشد با تأیید نهایی وزارت بهداشت مبتلا به کرونا بودند که با هماهنگی معاونت درمان وزارت بهداشت در خارج از حوزههای اصلی امتحان و در مکان جداگانه ازجمله بیمارستان آزمون خود را میدهند.
زمان اعلام نتایج آزمون کارشناسی ارشد
ابراهیم خدایی، رئیس سازمان سنجش آموزش کشور با اشاره به زمان اعلام نتایج اولیه، انتخاب رشته و اعلام نتایج نهایی اظهار کرد: نتایج اولیه آزمون کارشناسی ارشد در دهه دوم شهریورماه اعلام میشود و داوطلبان در آن زمان به انتخاب رشته میپردازند. با توجه به اینکه یک سری از رشتهها مرحله عملی و مصاحبه دارد این مراحل در اوایل مهرماه انجام خواهد گرفت و نتایج نهایی با حدود یک ماه تأخیر در اواخر مهرماه ۹۹ اعلام میشود.
ظرفیت آزمون کارشناسی ارشد
خدایی با اشاره به ظرفیت پذیرش در آزمون کارشناسی ارشد سال ۹۹ گفت: در دانشگاههای دولتی پیام نور و دانشگاههای غیرانتفاعی ۱۵۷ هزار نفر و ظرفیت پذیرش در دانشگاه آزاد در این مقطع ۱۴۰ هزار نفر است و پیشبینی میکنیم ۳۰۰ هزار نفر در مقطع کارشناسی ارشد در سال ۹۹ پذیرفته بشوند.
زمان شروع کلاسها
بر اساس پیشبینیها پیک دیگری از کرونا را در پاییز و زمستان شاهد خواهیم بود. دانشجویان از آبان ماه وارد دانشگاهها خواهند شد. به همین دلیل برای دانشجویان جدید آموزشها بهصورت تلفیقی حضوری و مجازی خواهد بود. منصور غلامی وزیر علوم در خصوص زمان آغاز سال تحصیلی آینده میگوید ما مشکلی برای تحصیل دانشجویان دوره تحصیلات تکمیلی درترم آینده نداریم و این دانشجویان میتوانند سال تحصیلی جدید خود را با یک یا دو هفته تأخیر شروع کنند.
برخی از کارشناسان معتقدند که تعدادی از ظرفیتها برای بهمنماه باقی بماند و دانشگاهها در این زمان پذیرش داشته باشند اما وزیر علوم مخالف این راهحل پیشنهادی است و میگوید بههیچعنوان ترم آینده را از بهمنماه آغاز نمیکنیم. چراکه با وقت و عمر دانشجویان سروکار داریم و وقتیکه میتوانیم این موضوع را مدیریت کنیم، چرا باید فضا را خالی کنیم و آن را به یک زمان دیگر موکول کنیم.
اما از طرفی علیاکبر حقدوست، معاون آموزشی وزارت بهداشت معتقد است در مورد زمان بازگشایی دانشگاهها، قضاوت کردن زود است و استراتژی ما و وزارت علوم این است که ترم آینده دانشگاهها بهصورت تلفیقی از آموزش مجازی و غیرحضوری برگزار شود و سعی ما بر این است که در صورت امکان دانشگاهها و خوابگاهها را شلوغ نکنیم و شاید با جذب عمده دانشجویان از بهمنماه، کمی کمک کنیم که دانشجویان جدیدالورود کمتری وارد شوند و تلاش خواهیم کرد که دانشجویان ترمهای آخر، زودتر فارغالتحصیل شوند و دانشکدهها، کلاسهای درس و خوابگاهها خلوتتر شوند.
انتهای پیام/4040/پ
انتهای پیام/