دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
25 مرداد 1399 - 22:00

طبع، خواص، مضرات و مُصلح هندوانه در ویکی آنا

هندوانه نوعی بوته و میوه از تیره‌ی کدوییان و دسته‌ی صیفی‌جات است که در جالیز رشد می‌کند و منشأ آن آفریقای جنوبی است.
کد خبر : 506454
هندوانه.jpg

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، هندوانه میوه‌ای شیرین و آبدار است که مصرف آن علاوه بر رفع تشنگی و تامین آب بدن به دلیل محتوای آب بالا (هر ۱۰۰ گرم هندوانه حاوی ۹۳% آب)، حاوی مقادیر قابل توجهی املاح و ویتامین‌ها شامل آهن، پتاسیم، ویتامین آ، ویتامین ث، تیامین، ریبوفلاوین و نیاسین است. مصرف یک لیوان آب هندوانه، ۲۰% نیاز روزانه به ویتامین ث. و ۱۴% نیاز روزانه به ویتامین آ را تامین می‌کند.


قسمت گوشتی هندوانه


بخش گوشتی قرمز رنگ هندوانه حاوی آنتی اکسیدان "لیکوپن" است. رنگدانه لیکوپن اثرات آنتی اکسیدانی قوی دارد. این آنتی اکسیدان به تمامی نقاط بدن وارد می‌شود و رادیکال‌های آزاد را خنثی می‌کند.



پوست هندوانه


پوست هندوانه نسبت به بخش گوشتی آن، حاوی آب و شکر کمتر و میزان فیبر بیشتری است. علاوه بر خواص بخش گوشتی هندوانه، تحقیقات نشان داده است قسمت سفید پوست این میوه حاوی مقدار زیادی اسیدآمینه "سیترولین" است که با مکانیسم اتساع سرخرگ‌ها، می‌تواند سبب بهبود گردش خون شود.


 


همچنین نتایج مطالعات نشان دهنده نقش مهم سیترولین در سیکل اوره بدن است، به این ترتیب که سیترولین قادر است نیتروژن خون را جذب و آن را به ادرار تبدیل کند. این آمینو اسید همچنین قادر است اسیدآمینه آرژینین تولید کند که در افراد دچار کمبود این اسیدآمینه مفید است. آرژینین همچنین می‌تواند رشد ماهیچه‌ها را بهبود داده، سیستم ایمنی را تحریک کند و با خستگی مبارزه کند.


 


در طب چینی، پوست هندوانه دارای کاربرد وسیعی در پاک زدایی اثرات گرما بر پوست و سم زدایی بدن است.


تخم هندوانه


تخم هندوانه نیز دارای اسید‌های چرب اشباع و غیر اشباع (اولئیک اسید و لینولئیک اسید) است که مصرف خوراکی دارد.



خواص و مضرات هندوانه



  • هندوانه موجب تسکین تیزی صفرا، خون و تسکین تشنگی می‌شود.

  • مصرف هندوانه موجب تولید خون رقیق و بلغم شیرین می‌شود و بسیار رطوبت بخش است.

  • رطوبت بدن را زیاد می‌کند و ادرارآور است.

  • بهترین زمان مصرف هندوانه بین وعده های غذایی است. مصرف آن بلافاصله بعد از غذا باعث فاسد شدن غذا در معده می شود.

  • مصرف ناشتای هندوانه به‌خصوص در هوای گرم و تشنگی زیاد مضر است.

  • از مصرف هنداونه بعد از بیدار شدن از خواب و هنگام تشنگی یا گرسنگی شدید می بایست پرهیز کرد.

  • مصرف هنداونه برای سالمندان و کودکان توصیه نمیشود.



مُصلح هندوانه


مصلح هندوانه عسل است و بهتر است بعد از مصرف آن کمی عسل مصرف شود تا از ضررهای آن کاسته شود. در این باره متخصصان طب سنتی معتقدند: مصرف آن بدون مصلح در سردمزاجان موجب ضعف نیروی جنسی و درد مفاصل می‌شود.


 


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب