اصول انساندوستانه اسلام را به گفتمان غالب دنیا تبدیل کنیم
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا، اعلامیه حقوق بشر برداشتی از منشور ملل متحد به سبک آمریکا و صهیونیسم است و تا سالها جای خالی حقوق بشر اسلامی حس میشد. علاوه بر این، اشکالات متعددی در اعلامیه حقوق بشر مطرح بود و یکی از آنها این است که نگاهی جمعگرایانه ندارد و بهعنوان ابزاری در دست کشورهای قدرتمند بود تا علیه کشورهای دیگر استفاده کنند.
بیشتر بخوانید:
عرفیسازی اعلامیه حقوق بشر به مفهوم ظرفیتسازی جهان اسلام در زمینه حقوق شهروندی است
مجتبی امانی، رئيس سابق دفتر حافظ منافع ایران در مصر در گفتگو با خبرنگار حوزه سیاست خارجی و بینالملل گروه بینالملل خبرگزاری آنا گفت: قطعاً یکی از ابعاد مهم حقوق بشر این است که انسانها در صلح و آرامش بهسر ببرند. جنبه عمومی حقوق بشر این است که از بروز جنگ جلوگیری کند و این حق را برای مردم قائل باشد که آنها در محیط صلح زندگی کنند.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران بهعنوان بزرگترین قربانی جنگی تجاوزکارانه تمامی ابعاد و خسارتهای این ظلم را احساس کرده است. در جنگ تحمیلی هشت ساله صدام علیه ایران، شاهد حمایتهای تمامعیار غربیها از صدام بودیم.
کسانی که مدعی حقوق بشر هستند، در هشت سال جنگ تحمیلی حکومت صدام را به انواع سلاحها، حتی سلاحهای کشتار جمعی مجهز کردند.
امانی عنوان کرد: جمهوری اسلامی ایران با پشتوانه ملموسی که از خسارتهای جنگ در دوره معاصر دارد و همچنین با توجه به اینکه بسیار به جنگ، حمله و تجاوز تهدید میشود، میتواند از تجربه جنگ گذشته استفاده کند و راهکارهای خوبی را در حفاظت از حقوق بشر و همچنین حقوق ملتهای اسلامی ارائه کند.
این دیپلمات سابق کشورمان عنوان کرد: یکی از راهکارهای ارائهشده از سوی جمهوری اسلامی این است که بتوانیم اصول انساندوستانه دین اسلام را ترویج و آن را به گفتمان غالب جهان اسلام و کل دنیا تبدیل کنیم.
وی افزود: باید بتوانیم آنچه دستهای پنهان و آشکار غربیها را در به وجود آوردن گروههای تروریستی که در ظاهر عنوان اسلام را یدک میکشیدند و قصد داشتند نام دین صلح و آسمانی را لکهدار کنند، افشا کنیم.
امانی تأکید کرد: جمهوری اسلامی در منطقه در یک دهه اخیر مانع از تجاوزگری رژیم صهیونیستی شد و با گروههای تروریستی مانند داعش و... مقابله کرد. این عملکرد میتواند زمینهساز الگو و گفتمانی برای برقراری صلح، ثبات و آرامش در منطقه باشد.
دیپلمات سابق کشورمان درباره نحوه عملکرد سازمان بیداری اسلامی به دبیرکلی دکتر علیاکبر ولایتی در زمینه برقراری وحدت رویه در جهان اسلام برای مقابله با تهدیدات گفت: با توجه به فرمایش حضرت امام خمینی(ره) درباره اینکه «این قرن، قرن غلبه اسلام است»، قطعاً نقش بیداری اسلامی و آنچه که در جهان مشاهده شد، مهم است. جمهوری اسلامی ایران بهعنوان پرچمدار بیداری اسلامی میتواند صلح، آرامش و حقوق بشر را برای منطقه به ارمغان بیاورد.
امانی گفت: کنفرانس بیداری اسلامی که اواخر سال گذشته در تهران با حضور بسیاری از نخبگان جهان اسلام برگزار شد، گام مهمی در این راستا بود. فصل، فصل توجه به اصول اسلامی، حقوق مسلمانان و حقوق بشر است که میتوانیم مرکز و هسته اصلی این کار را در داخل منطقه ایجاد کنیم و آن را به دیگر نقاط جهان گسترش دهیم.
انتهای پیام/4106/4033/
انتهای پیام/